Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
POZOR! JEŠTĚ NEPROŠLO JAZYKOVOU KOREKTUROU!

Kapesní zdroj napětí PSV12


Document Actions
Článek
Uživatelská paměť pro 10 hodnot napětí pro každý rozsah...... pomocí klávesnice s devíti tlačítky lze snadno a rychle ovládat přístroj a nastavovat požadované parametry. V průběhu zadávání se na LCD zobrazuje aktuální hodnota napětí, která se současně generuje na výstupních svorkách přístroje.....
ze dne: 20.04.1999
reklama

Generování napětí v rozsahu 0...12 V
Tři volitelné napěťové rozsahy 0...120 mV, 0...1,2 V nebo 0...12 V
Základní přesnost ą 0,1 % z rozsahu
Automatický generátor signálu s minimálním časovým krokem 10 ms
Uživatelská paměť pro 10 hodnot napětí pro každý rozsah
Ovládání po sériové lince RS-232C
Bateriové nebo síťové napájení (externí adaptér ZS6V)
Příslušenství (měřicí přívody, hroty, krokosvorky, redukce 4/2 mm)

psv12.jpg (7039 bytes)

POUŽITÍ
Přístroj PSV12 je zdroj stejnosměrného napětí pro testování napěťových vstupů v rozsahu 0 - 12 V. Umožňuje generovat napětí ve třech rozsazích, a to 0 - 120 mV, 0 - 1.2 V a 0 - 12 V. Přístroj je především určený pro seřizování a kalibraci systémů MaR a ASŘTP, které pracují s výše uvedenými napěťovými rozsahy.

FUNKCE
Napěťový zdroj PSV12 pracuje ve třech modech: Napěťový zdroj PSV12 pracuje ve třech modech:

  • Základní mod pro ruční generování napětí

V tomto modu lze zvolit jeden ze tří napěťových rozsahů. Ve zvoleném rozsahu lze pak nastavit požadované napětí, které zdroj vygeneruje na výstupních svorkách. S výhodou lze využít diskrétní hodnoty proudu naprogramované v uživatelské paměti, které lze ručně generovat.

Mod pro automatické generování napětí

V tomto modu lze uložit do uživatelské paměti přístroje max. 10 diskrétních hodnot proudu pro každý režim zvlášť a max. 10 časových intervalů, po jejichž dobu se bude proud automaticky generovat na výstupu zdroje. Časové intervaly lze nastavit v rozsahu 10 ms až 100 s. Lze zvolit změnu výstupního signálu v čase na výstupu generátoru, která může být lineární nebo skoková. Generátor lze spustit jednorázově a nebo cyklicky.

  • Mod ovládání pomocí rozhraní RS-232C (tzv. vzdálený přístup)

V tomto modu lze přístroj ovládat pomocí PC přes sériovou linku na maximální vzdálenost 15 m. Pomocí jednoduchých příkazů vysílaných z  PC je přístroj plně ovládatelný jako pomocí klávesnice. Seznam kódů je uvedený v návodu pro obsluhu.

KONSTRUKCE
Přístroj je řešený jako přenosný s bateriovým napájením. Celá konstrukce je vestavěná do samosvorné plastové krabičky s výsuvnými čely. Ovládací panel je tvořený fóliovou klávesnicí s mechanickou odezvou. V  horní části panelu je umístěný 4-místný LCDj a červené LED pro indikaci zvolené funkce. Na horním čele jsou dvě šroubovací přístrojové svorky s vyznačenou polaritou. Na spodním čele je přístupný konektor pro připojení externího zdroje a konektor sériové linky pro spojení s PC. Přístroj je napájený z vestavěné NiMH baterie 3,6 V/1200 mAh, nebo z externího síťového adaptéru ZS6V, který současně slouží k nabíjení baterie. Přístroj je řešený jako přenosný s bateriovým napájením. Celá konstrukce je vestavěná do samosvorné plastové krabičky s výsuvnými čely. Ovládací panel je tvořený fóliovou klávesnicí s mechanickou odezvou. V  horní části panelu je umístěný 4-místný LCDj a červené LED pro indikaci zvolené funkce. Na horním čele jsou dvě šroubovací přístrojové svorky s vyznačenou polaritou. Na spodním čele je přístupný konektor pro připojení externího zdroje a konektor sériové linky pro spojení s PC. Přístroj je napájený z vestavěné NiMH baterie 3,6 V/1200 mAh, nebo z externího síťového adaptéru ZS6V, který současně slouží k nabíjení baterie.

OVLÁDÁNÍ
Pomocí klávesnice s devíti tlačítky lze snadno a rychle ovládat přístroj a nastavovat požadované parametry. V průběhu zadávání se na LCD zobrazuje aktuální hodnota napětí, která se současně generuje na výstupních svorkách přístroje. Požadované napětí lze zadávat s minimálním krokem 100 mV na rozsahu 120 mV, 1 mV na rozsahu 1.2 V a 10 mV na rozsahu 12 V. Pomocí klávesnice s devíti tlačítky lze snadno a rychle ovládat přístroj a nastavovat požadované parametry. V průběhu zadávání se na LCD zobrazuje aktuální hodnota napětí, která se současně generuje na výstupních svorkách přístroje. Požadované napětí lze zadávat s minimálním krokem 100 mV na rozsahu 120 mV, 1 mV na rozsahu 1.2 V a 10 mV na rozsahu 12 V.

PROVOZNÍ PODMÍNKY

  • Teplota pracovního prostředí: 0...+40 ° C
  • Napájení (UNAP) - interní: 3,6 V DC (NiMH baterie) a externí: 6 V DC (síťový adaptér)
  • Příkon: 0,6 W
  • Doba ustálení: cca 5 minut
  • Pracovní poloha:l ibovolná
  • Doba trvalého provozu z baterie: min. 5 až 6 hodin

TECHNICKÉ PARAMETRY (Ta = 23 ° C)

Teplotní koeficient: 0,005% z rozsahu na 1°C teploty okolí

Rozsah

Rozlišení

Přesnost

0...120 mV 100 mV

ą 0,1% z rozsahu

0...1,2 V 1 mV

ą 0,1% z rozsahu

0...12 V 10 mV

ą 0,1% z rozsahu

  • Rozměry (š x v x hl.): 65 x 140 x 35 mm
  • Hmotnost (včetně baterie): cca 250 g

INFORMACE PRO ZÁKAZNÍKA

  • Tento katalogový list slouží pouze jako základní informace o výrobku, a proto není průvodní dokumentací.
  • S přístrojem je dodáváno základní příslušenství - 2 ks měřicí přívody (1 m), ochranný obal a návod pro obsluhu. K přístroji lze dále zakoupit tyto doplňky - externí síťový adaptér ZS6V, komunikační kabel pro spojení s PC, měřicí hroty, krokosvorky a redukce banánku 4/2 mm.
  • Podrobnější informace o přístroji žádejte na níže uvedené adrese.

Dodávky automatizace, spol. s r.o.,
1. máje 120, 706 02 Ostrava-Vítkovice, Česká republika, tel.: 069/6600680, 111, fax: 069/6600116, 115

 
 

 



FIREMNÍ TIPY
Umíte odpovědět? Vysvětlete, proč musíme elektrické stroje chladit a co by se stalo, kdybychom je nechladili. Popište rozdíly mezi chlazením vzduchem a chlazením kapalinou. Vysvětlete, jak teplo putuje elektrickým strojem a jak nám tepelný okruh pomáhá toto teplo správně odvést. Co přesně znamená ventilace v kontextu elektrických strojů? Jaký je rozdíl mezi ...
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
Pohyblivá napájecí jednotka HoverCube VH od OBO. V dílenských prostorách tam, kde se na pracovní ploše objevují různá zařízení, různých rozměrů, se pevně instalovanými zásuvkami prakticky, jejich počtem a blízkostí nikdy nezavděčíme. Jinak je tomu u pohyblivých přívodních boxů. Ty se přiblíží na potřebnou vzdálenost a stejně tak rychle uklidí do bezpečné vzdálenosti. A parametry? Krytí IP20, rozměry ...
Sortiment energeticky úsporných světelných zdrojů zažil po "pádu" klasických žárovek nebývalý rozvoj a neustále je rozšiřován. Velkých změn doznaly jak variabilita tvarů, tak i účinnost a délka životnosti. Pojďme se podívat, co na to přední výrobce světelných zdrojů, společnost OSRAM ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933