Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Světelné závory


Document Actions
infrs_8.jpg
Na ostravském veletrhu Elektrotechnika 2003 jsme navštívili společnost Infrasensor. Krátké představení sortimentu naleznete zde. Pokud vás tento sortiment oslovuje, máte možnost oslovit tuto společnost....
Tým portálu Elektrika, ze dne: 20.01.2004
reklama

Na ostravském veletrhu Elektrotechnika 2003 jsme navštívili společnost Infrasensor. Jednatel společnosti Pavel Šulcek nás osobně seznámil s prvky automatizace, které jeho firma nabízí. Vybrané produkty byly zpracovány do funkčních demonstračních modelů.

Podívejte se možnosti světelných závor Telco......

Světelné závory s tranzistorovým výstupem
Světelné závory s dosahem až 25m, závory s odrazkou s dosahem do 3m a difúzní snímače do 50cm s velmi malou optickou hysterezí. Vše v krytí IP 67, možnost práce ve vnitřních i venkovních prostorech. Výstup tranzistorový PNP nebo NPN pro přímé připojení k řídícímu systému. Velmi jednoduchá montáž.

  • . AUTOMATICKÉ LINKY
  • . POTRAVINÁŘSTVí
  • . BALÍCÍ LINKY
  • . LlSOVACÍ STROJE
  • . CHEMICKÝ PRŮMYSL
  • . TEXTILNí STROJE
  • . ŽELEZÁRNY
  • . DRÁTOVNY
  • . SKLÁRNY
  • . PORCELÁNKY

Automatizace linek
Snímače TELCO je možné použít pro automatizaci všech provozů, pro přesné polohování, počítání kusů, atd. Výhodou jsou malé rozměry snímačů v provedení M12 nebo M18 v délce od 40mm.

Použití světlovodných kabelů
Se světlovodnými kabely je umožněno snímání ve velmi vysokých teplotách. Všechny
světlovodné kabely mohou být kontaktně v teplotě 300°C. Kabely se jednoduše našroubují na vysílače a přijímače, při délce světlovodů 2m je dosah světelné závory Srn.
Kabely se speciální koncovkou umožňují difúzní nebo závorové snímání velmi malých předmětů.

Světelné závory s externím zesilovačem
Systém vysílače a přijímače s jedno, dvou, čtyř nebo osmikanálovým zesilovačem s reléovým nebo tranzistorovým výstupem. Maximální dosah až 70m závorově a 5m difúzně při montáži vysílače a přijímače vedle sebe. Velmi malé rozměry vysílačů a přijímačů a snadné směrování umožňují jednoduchou montáž. Krytí IP 67, odolnost proti prachu, nečistotám a proti slunečnímu záření až do 60.000 Luxů. Snímače pracují bez problémů i v nízkých teplotách, v dešti, sněhu a husté mlze. Jsou určeny pro venkovní i vnitřní prostory .

  • . NÁSYPKY
  • . DŘEVAŘSKÝ PRŮMYSL
  • . CEMENTÁRNY
  • . CIHELNY
  • . CUKROVARY
  • . PAPÍRNY
  • . POVRCHOVÉ DOLY

Automatizace ve velmi prašných a venkovních prostorech
Výkonný paprsek umožňuje práci i ve velmi prašných provozech. Ani slabá vrstva materiálu na vysílači a přijímači nebrání bezchybnému provozu. Světelné závory TELCO mohou pracovat i v násypkách, přesypech, atd.
Stavebnicový systém TELCO umožňuje při montáži vysílače a přijímače proti sobě závorové snímání s dosahem až 70m. Při montáži vysílače a přijímače vedle sebe snímá systém difúzně, odrazem od materiálu s dosahem až 5m.
V násypkách je možné limitní snímání hladiny pilin, mouky, kakaa, vápna, cukru, uhlí a podobných materiálů s dosahem do 3m. Na zesilovači je možné nastavení časového zpoždění při náběhu i odpadu, takže jednotlivé kusy materiálu padající přes paprsek neaktivují výstup.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Umíte odpovědět? Vysvětlete, proč musíme elektrické stroje chladit a co by se stalo, kdybychom je nechladili. Popište rozdíly mezi chlazením vzduchem a chlazením kapalinou. Vysvětlete, jak teplo putuje elektrickým strojem a jak nám tepelný okruh pomáhá toto teplo správně odvést. Co přesně znamená ventilace v kontextu elektrických strojů? Jaký je rozdíl mezi ...
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933