Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: COSMEC: Trubkové a hadicové systémy (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 19.05.2009
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

COSMEC: Trubkové a hadicové systémy


COSMEC: Trubkové a hadicové systémy
Nejsme sice v Americe, ale trubkové a hadicové systémy jsou v mnohých případech namístě! Jakým způsobem spojit dvě části trubky bez šroubování, se dozvíte v tomto článku s videospotem. Inspirujte se, jak pracují elektrikáři v jiných zemích. Nemusíte tento způsob využít, ale je dobré o něm vědět!
Tým portálu Elektrika, ze dne: 19.05.2009


Kovové pancéřové trubky jsou v naších podmínkách využívány především v oblasti průmyslových instalacích. V budovách určených pro bydlení u nás prakticky kovovou trubku nenaleznete. Jinak tomu je v jiných zemích, kde tamní normy doporučují použití těchto materiálů v opačném poměru, než jsme zvyklí.

Mnozí pamětníci si dobře vzpomínají na práci s hliníkovými "mufnami" spojující například rovné díly s připravenými koleny. Ohnout trubku v ohybačce předpokládalo určitou praxi, pak stačilo jednotlivé díly sešroubovat. Výsledkem byla velice odolná kabelová trasa vedoucí ke spotřebičům nebo třeba ovladačům.
Z celé práce s trubkou bylo nakonec nejnamáhavější sešroubování.

To bylo komplikováno z různých příčin. Špatně vyřezaný závit, poškozený závit, závit zanesený velkou vrstvou barvy a podobně. Správný elektrikář si samozřejmě vždy pomohl, ovšem zpravidla to bylo na úkor času. A pokud pro vás čas již představuje finanční hodnotu, pak bude další text zajímavý.

Na AMPERu 2009 jsme si povšimli několika pancéřových trubek s rychloupínáním. Rychlá, čistá práce se zajímavým výsledkem. S rychlospojkou lze dosáhnou i krytí IP 67!

 

Pokud vás toto řešení zajímá a pracujete v oboru, máte možnost si zažádat o více informací níže uvedenou objednávkou!

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ELIMPORT s.r.o. - U pošty 1474/1, Praha 8 - +420 284 811 501 - obchod@elimport.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.