Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

COSMEC: Trubkové a hadicové systémy


Document Actions
COSMEC: Trubkové a hadicové systémy
Nejsme sice v Americe, ale trubkové a hadicové systémy jsou v mnohých případech namístě! Jakým způsobem spojit dvě části trubky bez šroubování, se dozvíte v tomto článku s videospotem. Inspirujte se, jak pracují elektrikáři v jiných zemích. Nemusíte tento způsob využít, ale je dobré o něm vědět!
Tým portálu Elektrika, ze dne: 19.05.2009
reklama


Kovové pancéřové trubky jsou v naších podmínkách využívány především v oblasti průmyslových instalacích. V budovách určených pro bydlení u nás prakticky kovovou trubku nenaleznete. Jinak tomu je v jiných zemích, kde tamní normy doporučují použití těchto materiálů v opačném poměru, než jsme zvyklí.

Mnozí pamětníci si dobře vzpomínají na práci s hliníkovými "mufnami" spojující například rovné díly s připravenými koleny. Ohnout trubku v ohybačce předpokládalo určitou praxi, pak stačilo jednotlivé díly sešroubovat. Výsledkem byla velice odolná kabelová trasa vedoucí ke spotřebičům nebo třeba ovladačům.
Z celé práce s trubkou bylo nakonec nejnamáhavější sešroubování.

To bylo komplikováno z různých příčin. Špatně vyřezaný závit, poškozený závit, závit zanesený velkou vrstvou barvy a podobně. Správný elektrikář si samozřejmě vždy pomohl, ovšem zpravidla to bylo na úkor času. A pokud pro vás čas již představuje finanční hodnotu, pak bude další text zajímavý.

Na AMPERu 2009 jsme si povšimli několika pancéřových trubek s rychloupínáním. Rychlá, čistá práce se zajímavým výsledkem. S rychlospojkou lze dosáhnou i krytí IP 67!

 

Pokud vás toto řešení zajímá a pracujete v oboru, máte možnost si zažádat o více informací níže uvedenou objednávkou!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

ELIMPORT s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pokud vidíme klubko ohebných husích krků, tak vězte, že nemají všechny značky stejné vlastnosti. Některé jsou více odolné, některé méně, ale to není všechno! Cenový rozdíl není pouze v použité hmotě, ale také v konstrukci. A tam bývá často "zakopaný pes" ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933