Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: CONTEG: Nákup a zprovoznění nového modifikačního centra (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 31.05.2016
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

CONTEG: Nákup a zprovoznění nového modifikačního centra


CONTEG: Nákup a zprovoznění nového modifikačního centra
Otvory a výřezy do rozvaděče přesně podle vašich požadavků? Nyní v nově otevřeném modifikačním centru v Pelhřimově. Modifikační centrum mimo jiné obsahuje moderní CNC stroj MODCentrum 29, na kterém firma Conteg splní jakékoli požadavky zákazníků přes frézování, vrtání až po závitování. Výřezy a otvory realizuje do jednotlivých odnímatelných dílů pláště nástěnných a stojanových rozvaděčů, ale i do svařených monolitických skříní.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 31.05.2016


O novém modifikačním centru jsme hovořili s Danielem Maráškem.



Rozhovor si také můžete přečíst v textové podobě:

Elektrika.tv:
Před měsícem uvedla do provozu nové modifikační centrum, jedno z nejvýkonnějších na trhu, společnost vyrábějící rozvaděčové skříně, CONTEG. Ta se sice na veletrhu Amper neprezentuje, nicméně věřím, že o této své novince bude brzy svým klientům velice podrobně referovat. A možná k tomu přispěje k té propagaci i naše živé vysílání z veletrhu Amper, a povídání s Danielem Maráškem, manažerem společnosti CONTEG pro klíčové zákazníky. Dobrý den

Daniel Marášek:
Dobrý den.

Elektrika.tv:
Jaký je vlastně smysl toho nákupu, nákupu tohoto modifikačního centra a co to přinese zákazníkům?

Daniel Marášek:
Je to vlastně modifikační centrum typu Pentair. Je to německý výrobce tohoto modifikačního centra. Jedná se vlastně o frézu, kterou jsme schopni tomu zákazníkovi připravit rozvaděč na míru. To znamená, když potřebuje otvory pro ventilátory, když potřebuje otvor pro nějaké průchodky nebo pro LCDčko, tak jsme schopni mu to připravit. Nejvíce vidíme jakoby výhodu v tom, že jsme schopni připravit tomu zákazníkovi rozvaděče, které máme běžně na skladě. To znamená, dovedeme mu dodat ten rozvaděč rychle a dodat mu ten rozvaděč s těmi otvory tak, aby on vlastně už měl co nejméně práce a dovedl si ten rozvaděč potom osadit těmi svými zařízeními, které do toho rozvaděče potřebuje.

Elektrika.tv:
Říkáte rychle připravit. To znamená, bavíme se v řádu kolik dnů nebo týdnů?

Daniel Marášek:
Určitě se bavíme v řádu týdnu, maximálně 14 dnů, ale tam jde o to hlavně, pokud to zboží opravdu je na skladě, tak jsme schopni třeba do druhého, do třetího dne, ale souvisí to potom o těch skladových zásobách, anebo o tom příslušenství, protože tam se nejedná jenom o rozvaděče. Můžeme tam připravit třeba i ty ostatní věci.

Elektrika.tv:
Ještě se k tomu určitě dostaneme. Bavíme se o jednom z nejvýkonnějších výrobků na trhu. Uveďte nějaké parametry, které charakterizují tento výkon.

Daniel Marášek:
Určitě jakoby rychlost, to znamená rychlost toho frézování. Je tam rychlost 800mm za minutu a potom vlastně, co všechno jde modifikovat, jaké druhy. Tam můžeme modifikovat oceloplech, můžeme modifikovat hliník a můžeme modifikovat nerezový plech.

Elektrika.tv:
Vy jste to už trošku naznačil. Lze ty otvory připravit i do jednotlivých odnímatelných dílů? Například dveří, dnů a podobně?

Daniel Marášek:
Samozřejmě. Můžeme modifikovat celý rozvaděč, a to rozvaděč až třeba do výšky 2,2 metru. Lze modifikovat rozvaděč monoliticky, to znamená svařený rozvaděč, lze modifikovat nástěnný rozvaděč jako celek a lze samozřejmě modifikovat veškeré ty díly anebo to příslušenství, které k tomu rozvaděči patří.


Elektrika.tv:
Jaké podklady vlastně potřebujete od klienta, a kdo je vlastně takový váš typický klient?

Daniel Marášek:
Typický klient je asi každý zákazník, který zrovna potřebuje nutně rychle rozvaděč, do kterého potřebuje udělat díry. Takže ať se jedná o rozvaděče k průmyslovým aplikacím, ať se jedná o rozvaděče do energetiky nebo pro nějaké řízení automatizace. Od zákazníka de facto potřebujeme dodat podklady ve všech klasických souborech (dxf, dwg, pdf), když to řeknu lidově, tak nakreslené na papíře, odsouhlaseno zákazníkem a od zákazníka my už si s tím poradíme nebo programátor, který má na starosti toto modifikační centrum si s tím určitě poradí.

Elektrika.tv:
Uvažovali jste v rámci té investice i třeba o jiném výrobci nebo jiném typu tohoto zařízení?

Daniel Marášek:
Tady moc možností asi nebylo. Jsou tady asi dva nějací velcí výrobci, kteří vyrábějí tyto modifikační centra, takže tam už se jednalo o tom, vybrat si toho, který byl pro nás jakoby nejvýhodnější, co se týče té velikosti a té funkčnosti.

Elektrika.tv:
Vaše společnost vlastně vyrábí nebo působí v Pelhřimově. A kolik jste museli třeba přijmout zaměstnanců, kteří ovládají toto centrum?

Daniel Marášek:
Zatím se snažíme si to, vyučit si své lidi. To znamená, jedná se tam o nějakých čtyři, pět lidí, kteří se na toto modifikační centrum zaučí a budou vyčlenění vlastně čistě pro tuto práci. To znamená, že budou mít na starosti opravdu jenom tu modifikaci. Nebudou zatěžováni nějakou jinou prací, ale budou připraveni pouze na to.

Elektrika.tv:
Centrum vlastně je v provozu měsíc, zhruba měsíc. Už jste měli nějaké v uvozovkách ostré zakázky, které to centrum vyrobilo?

Daniel Marášek:
Určitě. Byli jsme na to připraveni, takže i my jako obchodníci jsme byli připraveni na to, že to těm zákazníkům budeme nabízet. Takže nemáme s tím problém a myslím si, že momentálně už jede na plný výkon to modifikační centrum.

Elektrika.tv:
Předpokládám, že to není jediná novinka ve vaší společnosti. Napadá mě, že vás čekají například pravidelná, ze zákona určené plnění norem a věci kolem toho.

Daniel Marášek:
Chceme vyjít vstříc zákazníkům, takže jsme se rozhodli provést na našich rozvaděčových skříních zkratové zkoušky. Zkratové zkoušky jsme provedli v Brně na Fakultě elektrotechniky, kde jsme provedli zkoušky zatím do 1600 ampér. Máme připraveny nebo provedeny tyto zkoušky jak na vrchní připojení, tak na spodní připojení toho přípojnicového systému a de facto máme momentálně splněné veškeré podmínky té nové normy ČSN 61439.

Elektrika.tv:
Říkal jste zatím do 1600 ampér, čili chystáte se i na vyšší?

Daniel Marášek:
Uvidíme podle poptávky na trhu a těch možností, zatím vidíme ten výkon, který my teď momentálně potřebujeme, jako dostačující.


Elektrika.tv:
Zmínil jste se o trhu. Jak se vlastně firmě, která působí v Pelhřimově, jak jsem již říkal, jde o ryze českého výrobce s českým majitelem, jak se vlastně na tom trhu funguje a jaký byl třeba loňský rok?

Daniel Marášek:
Pro nás určitě úspěšný. Nejvíce bych asi vyzdvihl úspěch v aplikacích venkovních rozvaděčů outTEG, dvouplášťových, kde stovky instalovaných aplikací, a to nejen jak v České republice a na Slovensku, tak i v zahraničí nás řadí myslím mezi lídry, co se týče těch venkovních rozvaděčů v segmentu automatizace a řízení nějakého provozu. Tyto rozvaděče jsou většinou používány z řady řízení nějakých dopravních situací na křižovatkách, železničních přejezdů, automatizace, telekomunikace. Máme aplikace, které jsou odzkoušeny jak v podnebí pro zimu, to znamená Dánsko, Finsko, Rusko, tak máme i opačně velice teplé podnebí. A tam máme třeba Omán a Maltu.

Elektrika.tv:
Čili jde o nějaký, jak to říci, ušlechtilý materiál, ze kterého jsou ty rozvaděče?

Daniel Marášek:
Jde o rozvaděč, který je složen z nerezového rámu a dvouplášťového hliníkového pláště. To znamená, že ten rozvaděč sám o sobě se dovede ochladit tím dvoupláštěm a dovede snížit teplotu vevnitř toho rozvaděče a zvenku je samozřejmě přizpůsoben povětrnostním vlivům, takže vydrží jak teplo, zimu, krytí IP66, maximální vlastně, co můžeme dosáhnout.

Elektrika.tv:
Říkáte, že minulý rok dopadl dobře. Jak vidíte letošní rok a případně další období?

Daniel Marášek:
Slibujeme si určitě postupně, že se nám podaří v tom segmentu i těch stojanových rozvaděčů inTEG FSE, kde čekáme obdobný nárůst prodejů. Tyto rozvaděče jsou přizpůsobené svou kvalitou a svou robustností rámu, jak pro veškeré průmyslové aplikace k jednoúčelovým strojům apod., tak pro energetiku apod.

Elektrika.tv:
Většinou, když se ryze české firmě daří, tak časem do ní vstoupí nějaký zahraniční investor.

Daniel Marášek:
Myslím si, že to zatím nehrozí. Od zákazníků dostáváme často dotazy, odkud rozvaděče přivážíme nebo kdo za námi stojí, jaká finanční zahraniční skupina. Jsme ryze český výrobce, český majitel. Vyrábíme v Pelhřimově v moderním závodě postaveném nedávno, takže snažíme se opravdu. A myslím si, že to ještě dlouhou dobu takto bude, že opravdu se bude vyrábět v České republice z českých materiálů, pokud to půjde.

Elektrika.tv:
Tak to byl myslím krásný závěr Daniela Maráška ze společnosti CONTEG, která jak jsme v rámci tohoto rozhovoru uvedli, koupila nové modifikační centrum. Já doufám, že bude toto centrum pracovat na 100% 24 hodin denně. Děkuji Vám za zajímavé povídání a naše živé vysílání bude za malou chviličku pokračovat dalším vstupem. Ještě jednou děkujeme.

Daniel Marášek:
Děkujeme.



O firmě Conteg
Společnost Conteg je jedním z největších výrobců IT a průmyslových rozvaděčů a systémových řešení pro datová centra v Evropě a Středním Východě (EMEA). V portfoliu naleznete ICT datové, venkovní a průmyslové rozvaděče, chladicí systémy, monitorovací systémy, systémy pro vedení a ukládání kabeláže a další široké spektrum příslušenství. Pro datová centra a serverovny nabízí studie, návrhy, výpočty CFD simulace, projekty, audity a řízení projektů.

POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si zažádat o papírový
katalog rozvaděčů CONTEG

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
CONTEG, s.r.o. - Marie Cibulkové 34/356, Praha 4 - 261 219 182 - conteg@conteg.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.