Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

CONTEG: Komplexní řešení pro všechny rozvaděčové aplikace


Document Actions
CONTEG: Komplexní řešení pro všechny rozvaděčové aplikace
Po vstupu firmy Conteg do segmentu průmyslových rozvaděčů je nyní naše společnost spojována nejen s IT a telekomunikačními rozvaděči, ale právě i s průmyslovými skříněmi. Již pátým rokem tak Conteg nabízí komplexní řešení pro všechny rozvaděčové aplikace. Pod svojí značkou outTEG dodává venkovní skříně a pod značkou inTEG kompaktní a samostatně stojící rozvaděče.
Komerční sdělení, ze dne: 25.04.2016


Samostatně stojící rozvaděče inTEG jsou naším klíčovým produktem v oblasti průmyslových rozvaděčů. Technologické postupy společně s patentovaným tvarem profilu splňují maximální požadavky na tuhost a nosnost rozvaděčů. Svařovaný rám tvoří speciální pozinkované ocelové uzavřené profily, válcované za studena. Rámu tak umožňuje dosáhnout vysokou tuhost a stabilitu celého stojanového rozvaděče inTEG s garantovanou nosností 1.500kg. Dalším benefitem konstrukce rozvaděče je možnost instalace bez přídavného podstavce. Široká řada rozměrů skříní je doplněna o systémové příslušenství, které je navrženo pro optimální využití profilu rámu. Standardem pro naše rozvaděče je vysoký stupeň ochrany IP55, mechanická odolnost IK10, PUR neporézní lité těsnění po celém obvodu a designová výklopná klika. K vytvoření různých montážních rovin nabízíme bohatou škálu systémového příslušenství navrženého pro optimální využití profilu rámu. Samostatně stojící rozvaděče splňují normu pro prázdné skříně dle EN 62208 a osazené pak i zkratovou odolnost podle podmínek EN 61439.

Dvouplášťový venkovní rozvaděč outTEG přináší zákazníkům špičkové řešení pro aplikace s požadavky na klimatickou odolnost. Conteg působí v regionech EMEA, proto máme praktické zkušenosti z aplikací v extrémně horkých podnebích jako je Omán, nebo opačně ze severských států např. Dánsko nebo Finsko. Největší výhodou dvouplášťového provedení je přirozená ventilace mezi vnitřním a vnějším pláštěm, tento prostor současně funguje i jako izolace proti slunečnímu oteplení a umožňuje výrazné snížení výkonů klimatizačních jednotek nebo dokonce instalace bez těchto zařízení. Robustní svařovaný nerezový rám a sokl jsou základem pro vysokou pevnost skříní outTEG, které jsme testovali dle parametrů seismické odolnosti Bellcore. Odnímatelné díly pláště jsou vyrobené z hliníku (tl. 2mm). Všechny díly jsou pak lakované venkovní barvou s odolností proti UV záření, která přináší další ochranu proti klimatickému působení. Dokonalou ochranu instalovaných prvků zaručuje krytí IP65.


Průmyslové rozvaděče inTEG

Pokud i přes výše uvedené je nutné instalovat prvky pro řízení vnitřního prostředí, nabízíme sofistikovaný výpočet potřebného chladicího a topného výkonu. Tento software kalkuluje s klimatickými daty konkrétního místa instalace a zaručuje zákazníkům přesnou simulaci průběhu vnitřní teploty během celého roku.

Venkovní a samostatně stojící skříně doplňuje řada kompaktních rozvaděčů inTEG. Tyto skříně jsou jedny z nejuniverzálnějších a májí nejširší možnosti použití. Od toho se odvíjí i široká variabilita parametrů, mezi nejdůležitější patří vysoké krytí IP66 pro jednodveřové provedení a IP55 pro dvoudveřové provedení. Vedle kvalitního konstrukčního řešení se opíráme o technologii výroby, kdy tyto skříně svařujeme na laserovém robotu. Vybrat si můžete z několika provedení dle materiálu - lakované oceloplechové nebo broušené nerezové (AISI 304 nebo 316L), případně venkovní provedení lakovaná nerez.


Dvouplášťový venkovní rozvaděč outTEG

Samozřejmě jsme zákazníkům schopni připravit i speciální zákaznická řešení, přesně podle jejich požadavků nebo modifikovat standardní skříně díky modifikačnímu centru, kde na nejmodernější frézce připravujeme výřezy v pláštích rozvaděčů pro následné instalace např. ovládacích prvků nebo ventilačních a klimatizačních jednotek. Díky tomuto modifikačnímu centru můžeme pružně a efektivně reagovat na individuální potřeby našich zákazníků.

POKUD PRACUJETE V OBORU,
můžete si zažádat o papírový
katalog rozvaděčů CONTEG

NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
CONTEG, s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933