Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Co to znamená verifikace uživatelského účtu (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 19.04.2010
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Co to znamená verifikace uživatelského účtu


Co to znamená verifikace uživatelského účtu
Kdo může číst vše, kdo pouze něco. Proč tomu tak je. Co mohu udělat proto abych mohl číst vše? Kolik mě to bude stát? Jak to mohu udělat co nejrychleji? Jak to udělat co nejlevněji?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 19.04.2010


Anonymní svět internetu tak, jak jsme ho znali je pryč.

Nástup digitalizace jasně vytýčil mnohým uživatelům a poskytovatelům novou cestu. Mnohé zpravodajské informační portály začaly s registracemi skutečných identit ještě dříve, než bychom to sami považovali za reálné. Někteří čtení obsahu zpoplatňují. Portál Elektrika.cz, resp. diskuse.elektrika.cz vznikly pro komunikaci mezi elektrotechniky. Později se začali houfně do diskusí zapojovat nekvalifikovaní spotřebitelé. Někteří za účelem drobných oprav a změn, které lze uživatelsky provést. Jiní proto, aby ušetřili na odbornících.

Práce na elektrických zařízeních je nebezpečná a mnohá nařízení, která souvisí s našim životem nám přímo zakazují na těchto zařízeních pracovat. Proto jsme vytvořili dvě informační zóny.
Proč není vhodný odborný obsah neodborné veřejnosti?
Kde a jak mohou laici (neodborní spotřebitelé diskutovat)?
Za co se platí?

Jak si mohu verifikovat svůj registrovaný účet?

Pokud již máte založený uživatelský účet (login/heslo), pak máte několik možností si ho ověřit nějakou certifikační autoritou, kterou odpovědný provozovatel portálu uznává. Vyjímkou jsou účty studentů, kterým účet skončí na konci studentského období.



Platím za ověření něco?
Pokud navštívíte naše kontaktní místo (naše redaktory na výstavách, školeních, veletrzích) nebo smluvní kontaktní místa (pracovníci L.P. Elektro, Solid Team Olomouc) neplatíte nic. Pokud využijete komfortní ověření dokladů cestou matrik nebo notářů platíte jim za jejich služby jejich poplatky. Pokud je pro vás i matrika/notář problém, navrhněte schůzku ve vašem bydlišti. Napište nám do redakce a pokud pojede někdo kolem provede ověření. Ale tato varianta je opravdu velmi nouzová.



Jak dlouho je verifikovaný účet platný?
Ověřený účet nemá expirační datum. Pokud dodržujete pravidla diskusí, je váš účet stále platný a verifikace je tedy pouze jedna.



Kdo může mít verifikovaný účet do odborného archívu?
Ten, kdo prokáže identitu svého účtu a doloží jakýkoliv doklad (vyhl. 50/78Sb., maturitní vysvědčení, výuční list, vlastní IČO, ... atd.) o tom, má vzdělání v elektrotechnice. Vyjímkou mohou být spolupracující s redakcí portálu, kteří nemusí mít elektrotechnické vzdělání).



Co mám vyplnit?
Pokud se chystáte opravdu k notáři, stáhněte si tento dokument zde. Pokud navštívíte jedno ze stále rozšiřujících se verifikačních míst, nic vyplňovat nemusíte.



Kde jsou verifikační místa?
Seznam aktualizujeme zde ...



Verifikační výjimka
Případ, kdy uživatel nemusí nikam chodit je skutečnost, že probíhá komunikace na jiné, než free e-mailové doméně. Pokud tedy s námi komunikuje na firemní adrese, která je pro nás důvěryhodná, můžeme tento způsob také akceptovat.


Kam zaslat ověřené dokumenty?
Použijte adresu: Elektrika.cz, Novolíšeňská 8a, Brno 628 00


Mám nějaké další výhody verifikovaného účtu?
Uživatelé verifikovaných účtů jsou důvěryhodnější, což se projevuje např.
 
Pokud je opravdu tento největší zdroj zkušeností pro vás přínosem,
pokračujte přihlášením zde. V opačném případě doporučujeme číst například více populární obsah Blesk, Novinky nebo třeba Super.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Elektrika.info s.r.o. - Novolíšenská 8a, Brno - +420 773 123 100 - redakce@elektrika.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.