Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: Co se v přístroji AFDD odehrává při jeho testování? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 16.06.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

Co se v přístroji AFDD odehrává při jeho testování?


Co se v přístroji AFDD odehrává při jeho testování?
Tým portálu Elektrika, ze dne: 16.06.2017





Textový přepis:

Co se v přístroji AFDD odehrává při jeho testování?

Odpovídá Jan Krejčí, vedoucí technické kanceláře OEZ

To nejen při testu tlačítkem, ale i při opakovaných testech, které přístroj provádí sám na sobě, tak se vlastně na vstup přivádí signál, který simuluje signál toho poruchového oblouku a v případě, že používáte pro testování tlačítko, přivedete signál a přístroj ho vybaví. K tomu multifunkční ovládací prvek pozná, že se tlačítko v tu chvíli používá pro testování, přístroj vybaví a vy ho musíte zapnout. Ale při zapínání neděláte resetování, protože je to tak inteligentní, že to pozná, že jste prováděli testování. Když to znovu zapnete, svítí červeně. Ale toto testování tím samým signálem probíhá automaticky v přístroji, na vstup přístroje přijde poruchový signál, který simuluje elektrický oblouk a přístroj kontroluje sám sebe, ale v tom případě nevypíná. Zkrátka zůstane zapnutý a jede se dál, provádí kontrolu. Tady ještě když už se bavíme o tom zapínání, vypínání, tak pokud bliká kontrolka žlutě, nebo červeně, že došlo k nějakému stavu vybavení, tak i když neprovedete reset, jako uvedení do stavu, že svítí červená kontrolka, ale kontrolka bliká žlutě, nebo červeně, tak ten přístroj funguje. Kdybyste opakovaně přivedli elektrický oblouk, přístroj opakovaně vybaví.

Celou přednášku Karla Brokeše  o obloukových ochranách OEZ naleznete zde.


Další zdroje informací
Aplikační příručka - Obloukové ochrany AFDD – detailní informace o problematice poruchových oblouků, jejich detekci, vyhodnocení, vypnutí, konstrukčním provedení a nabídce OEZ ARC. Katalog Minia 2017 - obsahuje podrobné katalogové údaje ARC.



POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o papírové provedení
Aplikační příručky nebo katalogu Minia 2017

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
OEZ s.r.o. - Šedivská 339, Letohrad - +420 465 672 111 - oez@oez.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.