Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Co má DRAKA společného s DIXI


Document Actions
Co má DRAKA společného s DIXI
Co má DRAKA společného s DIXI, jsem se zeptal člověka nezávislého, však toho, který stál od počátku s DIXI i Drakou. Zdeněk Rajmont vzpomíná na svých deset let strávených instalacemi a spouštěním výrobních linek vodičů a kabelů. Seznamte se s historií, která se již nebude opakovat.
Miroslav Minařík, ze dne: 31.03.2009
reklama

Mohl bys zavzpomínat do doby, jak jsi v DRACE s nimi spolupracoval, kdy jste dělali Draku, jak to probíhalo?


Vzpomíná Zdeněk Rajmont ...

DRAKA Holding kdysi po revoluci chtěla koupit meziříčskou kabelovnu. Byli tam dva vedoucí, ti zpracovali privatizační projekt na prodej kabelovny v Meziříčí DRACE. Ovšem tehdy se proti tomu postavilo Občanské fórum a de facto ten projekt zabili a ty dva vyhodili. Oni si za 100.000 založili s.r.o. a v Meziříčí si zřídili malou kancelář. Věnovali se prodeji dovážených kabelů Draky.

A když se jim dařilo, po nějaké době jednoho z nich napadlo (Ing. Trojan), když už mají vypracovaný privatizační projekt, který jim neprošel, že jej upraví a postaví továrnu na zelené louce. Předložili  holdingu návrh, holding to schválil a postavila se nahoře první část DRAKY. Pak se poprvé kontaktovalo DIXI. DRAKA z Holandska uvolnila nějaké starší stroje, DIXI je tam převezlo, namontovalo. Postavila se tam jedna úplně nová jednožilová linku a DIXI to všechno montovalo. Tím vlastně DRAKA rozjela výrobu CYKY instalačních kabelů a do toho tam ještě sehnali nějaké pracovnice a rozjeli výrobu svazků do aut. A takto tam žili.

A pak se stalo, že měští konšelé v Berlíně se rozhodli uzavřít místní průmyslovou zónu a fabriky zbourat. A tam byla i DRAKA, ve které byla tehdy velká výroba autovodičů, se 4 linkami na tehdejší dobu velice moderní. Záměr byl přesunout velkovýrobu autovodičů do Meziříčí.
Vyhráli výběrové řízení s tím, že se linky přestěhují a se záměrem, že se v Berlíně provoz definitivně zruší, skončí a rozjede se výroba autovodičů na prvních 4 výrobních linkách v Meziříčí
.

Tam začal vznikat kromě jiného velký informační systém. Každá ta linka se doplnila počítačem a sběrem dat a automatem ... bylo to šílený.
Cílem bylo to, že obsluha dostávala zakázky přímo na linku, věděla okamžitě, co má vyrábět, každý buben byl evidovaný čárovým kódem, automatické doskladňování ...
Bylo to asi 16MB zdrojového kódu v Pascalu, co jsme tenkrát naprogramovali. Trvalo několik let, než jsme ten systém dali do chodu.

Draka pak začala expandovat dál a rozjížděla výrobu autovodičů. K těm prvním 4 linkám, které byly původně z Německa, začal holding přidávat další, které jsme s DIXI repasovali, opravovali. Tak do dnešního dne je tam linek na výroby kolem 28. Dneska v době velké ekonomické krize stojí.

Draka expandovala a dostali jsme zakázku přímo v Holandsku, kde jsme taky dělali rekonstrukce linek plus nějaké linky nové, ale to už nebyly autovodičové, ale běžné instalační kabely. DRAKA obrovským způsobem rozšířila výrobu instalačních kabelů CYKY, halu vybavila velice výkonnými linkami. Nyní jsou schopni výrobu CYKY chrlit takovým způsobem, o kterém se nám ani nezdá.

Nakonec ještě přišel rozkaz z holdingu, že se přesune z Holandska výroba flexibilních kabelů. Z Holandska se stěhovaly linky, všechno se upravovalo a dělal se nový software, zavedlo se to do systému, naplnilo se všechno. Teď již není co dělat, protože Draka je plná. Její kapacita je v podstatě naplněná. Známe tam každý stroj. Nebyl tam ten, který bychom neinstalovali my.

DRAKA naučila DIXI novou branži, tzn. výrobu autovodičů. Pak dodávali do Vrchlabí nějaké převíjecí linky na autovodiče, což byla další velká zkušenost. Managment hromadné výroby, díky tomu softwaru, informačnímu systému, který vybudovali. Pochopili logiku a managment celého procesu. Petr Novák řešil věci jednoduše, dokázal si poradit, vyrobil kabel prakticky i na šicím stroji.
V podstatě tehdy ta jejich kabelovnička v Děčíně vznikla na strojích původně určených úplně na jinou výrobu. Díky Petrovi Novákovi, který tvrdil, že to prostě musí fungovat, se tam rozjela výroba nehořlavých kabelů.

Ještě mi řekni, oni považují DIXI za konkurenci?
To je tak. Zrod haly DIXI v Děčíně měl ještě jeden důvod. Díky tomu, že je tam ta výroba kabelů, se tam stroje začaly testovat, začaly se zkoušet a přišly k zákazníkovi už vyzkoušené. Na těch strojích, které byly určeny pro někoho, se dalo normálně vyrábět a tím se ty stroje dotáhly do konce, že byly skutečně funkční a ne že se ladilo u zákazníka.
A co se týká konkurence ... tak DRACE to nebylo po chuti, "Místo toho, abyste vyráběli stroje, vyrábíte kabely" říkali jim, nelíbilo se to, ale že by tam vyloženě byl nějaký boj mezi nimi nebo že by využili nějaký vliv a snažili se je zadupat nebo něco, to ne. Pak zjistili, že to je malý konkurent, že DIXI sbírá drobky ze stolu. O nějakém otevřeném střetu nevím.

Takže Dixi je odbornou veřejností přijímáno jako plus, které sbírá drobky ze stolu, vychytává nedostatky na trhu, když trh není schopen dodat?
Představ si, že projektant zapomene v projektu kus kabelu a montéři tam stojí a přemýšlí "Proč nemáme nehořlák?".
Tak ho v DIXI přes noc vyrobí a ráno ho tam mají.
Samozřejmě si za to řeknou peníze. Ale takovou flexibilitu žádná velká kabelovna neumí. Pokud si někdo vymyslí, že potřebuje nějaký šílený mnohožilák, který chybí, DIXI je zachrání ....

Takže takto oni dělají ...

Více o DIXI Transport s jeho majitelem zde ...

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
Umíte odpovědět? Vysvětlete, proč musíme elektrické stroje chladit a co by se stalo, kdybychom je nechladili. Popište rozdíly mezi chlazením vzduchem a chlazením kapalinou. Vysvětlete, jak teplo putuje elektrickým strojem a jak nám tepelný okruh pomáhá toto teplo správně odvést. Co přesně znamená ventilace v kontextu elektrických strojů? Jaký je rozdíl mezi ...
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
Po dvanácti letech jsme si s Janem Lojkáskem sedli u kávy a zavzpomínali na dobu, kdy jsme byli oba označováni za snílky. Server iiSEL a portál Elektrika.cz se v mnohém liší. Každý má zcela jiné zaměření. Pokud chcete vědět více podrobností, poslechněte si autora sami v tomto videospotu!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933