Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

Cluster počtvrté. Únor 2008


Document Actions
Cluster počtvrté. Únor 2008
Zimní sešlost tentokrát s Jaroslavem Slávikem. Setkat se se svými virtuálními kolegy neváhala více než dvacítka elektrikářů z různých koutů republiky ... Setkání se odehrálo netradičně v Jundrově. Nevýhodou bylo pevné rozmístění stolů, to ovšem nikomu nevadilo zase až tolik.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 6.04.2008
reklama

Zimní sešlost elektrotechniků v pořadí již čtvrtá se opět konala v předvečer termínu konání CSE pořádané L.P.elektro. Setkat se se svými virtuálními kolegy neváhala více než dvacítka elektrikářů z různých koutů republiky ... Setkání se odehrálo netradičně v Jundrově. Nevýhodou bylo pevné rozmístění stolů, to ovšem nikomu nevadilo zase až tolik.

Tentokrát byli pozváni Libor Kubica, šéf vydavatelství BEN, Josef Honzík. František Kosmák se omluvil pro duševní přípravu svého vystoupení. A další pozvaný Vincent Csirik seděl teprve v Pendolínu směrem do Brna. Aleš Dudek, rodinný elektrikář přijel ze Žďáru, ovšem Jardu Miklíka nevzal!

Pozvání přijal a objevil se i legendární Jaroslav Slávik (postrach z brněnského IBP). Jeho pohled na historii ve službách státu byl někdy opravdu pozoruhodný. Na čem jsi stoprocentně vždycky někoho chytil při zkouškách? Hmmm, určitě na nedovolené kombinaci ochran ... prozradil stále usměvavý elektrikář tělem i duší. A zaplavil naslouchající dalšími příběhy.

Na programu bylo také stále nevysychající téma diskuzí. Komu a jak dalece radit, či neradit není snadné jednoznačně stanovit. Štefan Beláň vzkazoval diskutujícím, že je slušné vystupovat svým jménem. Anonymům nikdo nebude věnovat tolik času jako těm, o kterých víme, že jsou to opravdu oni. A tak chyběla snad jen online webkamera. Přenos absentérům mohl být malou záplatou ...

Pokřtila se kniha Elektrotechnická schémata.
Kolem desáté hodiny se objevil Libor Kubica s novou knihou schémat. Nejdříve jsme nechali nový titul ohodnotit účastníky. Po vlně kritiky směrem k vydavateli jsme prozradili Kubicovu totožnost. Škoda jen, že autor knihy Štěpán Berka je autorem zcela neznámým. Pozvali bychom jej také.

Clusters se sjeli, aby se po dlouhé době setkali. A tak se toto krátké dostaveníčko obešlo bez hlasování, usnesení, jen tak pro radost.

Více fotografií v této galerii ...

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933