Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Víte co nového chystají Lapp Group na veletrh AMPER 2014 a kde je najdete?


Document Actions
Víte co nového chystají Lapp Group na veletrh AMPER 2014 a kde je najdete?
Vyvinuli nový jednožilový vodič ÖLFLEX HEAT 125 SC a vydali nový český Hlavní katalog LAPP GROUP 2014, kde se dozvíte, že rozšířili nabídku optických kabelů. Tyto, ale také mnoho dalších novinek obsahuje právě zmíněný katalog, který si můžete bezplatně objednat na konci tohoto článku. Typické aplikace pro použití novinky je kabeláž a připojení osvětlení, topení, spínací systémy a rozvaděče ve strojích, zařízení a průmyslové provozy.
Komerční sdělení, ze dne: 18.02.2014


Novinky z aktuálního vydání Hlavního katalogu 2014/2015.

Skupina LAPP představí na letošním veletrhu elektrotechniky, elektroniky, automatizace a komunikace AMPER 2014 nový výrobek značky ÖLFLEX®: Jednožilový vodič ÖLFLEX® HEAT 125 SC je použitelný pro velký rozsah teplot, současně také splňuje nejpřísnější požadavky na požární ochranu díky certifikované odolnosti proti šíření plamene a nízké toxicitě v případě požáru. Dále také představí optimalizovanou řadu optických kabelů HITRONIC®. V současné době jsou k dispozici všechna provedení optických kabelů včetně variant pro použití v energetických řetězech.

Kabel ÖLFLEX® HEAT 125 SC je vhodný zejména pro aplikace s vysokými teplotami okolí a prostory se zvýšenými požadavky na požární ochranu. Teplotní rozsah pro dlouhodobé použití kabelu je od -55 °C do +125 °C, krátkodobě odolává teplotám až +145 °C. V případě požáru zaručuje vodič bezpečnost v prostorách s výskytem osob tím, že minimalizuje šíření plamene, hustotu kouřových plynů a jejich toxicitu. Tyto vlastnosti přispívají ke snížení škod způsobených tvorbou toxických kyselin při požárech budov a zařízení.

Typické aplikace pro ÖLFLEX® HEAT 125 SC jsou kabeláž a připojení osvětlení, topení, spínací systémy a rozvaděče ve strojích, zařízení a průmyslové provozy. Kabely jsou odzkoušené a certifikované VDE, a mohou tak být využívány v nejrůznějších oborech, včetně výroby generátorů a transformátorů, elektrických motorů, při zpracování plastů, v energetice a vzduchotechnice. Kabel ÖLFLEX® HEAT 125 SC je certifikován společností Germanicher Lloyd pro použití v námořních aplikacích.



Kabel ÖLFLEX® HEAT 125 SC má široký teplotní rozsah a splňuje nepřísnější požadavky na požární ochranu.

K dosažení vysoké teplotní odolnosti jednožilového kabelu a výjimečných vlastností v oblasti požární odolnosti využívá skupina Lapp nejmodernější výrobní metody ve spojení s high-tech materiály a odbornými znalostmi založenými na dlouhodobých zkušenostech s výrobou kabelů. Mezi klíčové prvky patří know-how výroby bezhalogenových plastů, vlastní testovací a laboratorní zařízení, sofistikované procesy polymerace elektronovým paprskem (electron beam cross-linking ). Tento výrobní proces využívá působení proudu elektronů na izolaci kabelu, který způsobí zesítění chemických vazeb u polymerů. Mezi výhody této metody patří lepší mechanické vlastnosti, zlepšení tepelné stability a požární odolnosti.

Skupina Lapp Group také rozšířila a doplnila sortiment optických kabelů. Se svým komplexním a trvale dostupným standardním sortimentem je společnost Lapp dobře zavedeným systémovým dodavatelem nikoli jen v segmentu metalických, ale také všech optických kabelů. Značka HITRONIC® aktuálně zahrnuje jednovidové a vícevidové optické kabely základních typů POF, PCF, GOF, které jsou vhodné pro pevné uložení, uložení do země, kabeláž budov, ale také pro průmyslové aplikace včetně provedení pro trvale se pohybující části strojů a uložení v energetických řetězech.

Pro kabely z optických vláken HITRONIC® byl také rozšířen sortiment příslušenství. K dispozici jsou k okamžitému dodání propojovací optické patch-kabely (jednovidové OS2 , vícevidové OM 1 až OM 4) ve standardních délkách do deseti metrů s různými typy konektorů. Součástí nabídky jsou i sady konektorem ukončených vláken (pigtail) použitelných pro rychlou a snadnou instalaci. Díky optimalizaci sortimentu optických kabelů je společnost Lapp Group nyní schopna dodávat komplexní portfolio výrobků z jediného zdroje.

Tyto, ale také mnoho dalších novinek obsahuje nový český Hlavní katalog LAPP GROUP 2014, stejně tak nově aktualizovaný online katalog produktů Lapp, dostupný na stránkách www.lappgroup.cz. Pokud Vás tyto informace zaujaly, navštivte stánek společnosti LAPP KABEL na veletrhu AMPER (Hala P, stánek 3.19), který se koná na Brněnském výstavišti od 18.do 21.3.2014.


Nový Hlavní katalog Lapp Group 2014/2015 v češtině je již k dispozci.

Představení LAPP KABEL s.r.o.
Společnost LAPP KABEL s.r.o. se sídlem v Otrokovicích je součástí celosvětově působící skupiny Lapp s centrálou v německém Stuttgartu. Majitelem skupiny je rodina Lapp a pracuje v ní více než 3150 zaměstnanců. Skupinu tvoří 17 výrobních a 41 distribučních společností a spolupracuje přibližně se 100 zahraničními zastoupeními.
Ve svém produktovém portfoliu má skupina Lapp více než 40 000 výrobků, které reprezentuje 8 úspěšných značek: ÖLFLEX® ovládací kabely, UNITRONIC® datové kabely a komponenty pro automatizaci, SKINTOP® kabelové vývodky, EPIC® průmyslové konektory, SILVYN® systémy ochranných hadic pro kabely, ETHERLINE® komponenty pro průmyslový ethernet, HITRONIC® optické kabely a FLEXIMARK® označovací systémy. Tyto produkty nacházejí uplatnění u zákazníků v mnoha průmyslových oborech. Mezi ty nejvýznamnější patří výrobci obráběcích strojů a manipulační techniky, výrobci elektrických rozvaděčů, automobilový průmysl apod. Důležitými rozvojovými odvětvími je oblast energetiky, e-mobility a alternativních zdrojů energie.


POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální katalog
Lapp Group
NÍŽE UVEDENOU OBJEDNÁVKOU!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

LAPP Czech Republic s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933