Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

KOMENTÁŘ: Pohled na L.P. Elektro jinak


Document Actions
KOMENTÁŘ: Pohled na L.P. Elektro jinak
Nedávno jsem se opět účastnila Celostátního setkání elektrotechniků, které pořádala agentura L.P.Elektro. Protože sama nejsem technického vzdělání, zajímala jsem se o zcela jiné informace, než většina účastněných. Pátrala jsem po tom, v čem se skrývá tajemství popularity těchto akcí.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 2.03.2006
reklama

I přes to, že se můžeme na našem trhu potkat s plagiáty takového setkání, zůstává Lenka Přikrylová stále lídrem v oblasti elektrotechnických seminářů. Důkazy není třeba předkládat. Samotná návštěvnost již několik roků po sobě a následné komentáře účastníků jsou pro mne, jako nezávislou pozorovatelku dostatečně vypovídající.

Pod pokličkou.
Trošku jsem nahlédla pod pokličku tajemství Lenky Přikrylové. Má zvědavost mi nedala. Avšak jak již to bývá, člověk v třinácté komnatě očekává překvapení v podobě nadpřirozené bytosti, ale v tomto případě musím mnohé zklamat. Za úspěchem dobře připravených akci nestojí žádný "bohatý strýček z Ameriky" nebo nějaká vyjimečná databáze kontaktů, ale obyčejná tvrdá práce.

Tvrdá práce?
Možná mnozí namítnou, že tvrdě pracujeme také. Pokud pracujeme tvrdě a úspěch se nedostaví, patrně tvrdá práce nebude všechno. A tato drobnost je škraloupem na přísloví " ... že peníze jsou pouze průvodním jevem tvrdé práce". Pokud se totiž u tvrdé práce nenajde prostor pro úvahy a přesné zacílení směru, pak se také může stát, že "tvrdě podkopete zcela jiný světový kontinent".

A jak tedy L.P. Elektro pracuje?
Nechci přímo použít ošklivého slova "outsourcing", avšak odpověď se tomu velice přibližuje. Tedy jednoduše a česky Lenka Přikrylová využívá ke zdaru svých cílů odborníky ve svém oboru. Nenechte se však mýlit, že jediní odborníci jsou přednášející! Celá vzdělávací agentura pracuje na zcela jiných principech, než se mnozí domnívají.

Co na tom může být?
Všichni jsme v zajetí nějakých domněnek. Než jsem začala pracovat pro Elektriku.cz, domnívala jsem se, že je vše jednoduché a také, že práce pro internetový portál se dá zvládnout ve dvou lidech.
Podobně jako u nás, tak i u L.P. Elektro se za jednoduchou myšlenkou skrývá "pekelný stroj", jehož údržba není otázkou pouze volných odpolední a několika nadšenců.

Neočekávejte ode mne prozrazení nějakého know-how, stačí když prozradím, že síla spočívá v tom, že s L.P. chce každý spolupracovat.

 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Umíte odpovědět? Vysvětlete, proč musíme elektrické stroje chladit a co by se stalo, kdybychom je nechladili. Popište rozdíly mezi chlazením vzduchem a chlazením kapalinou. Vysvětlete, jak teplo putuje elektrickým strojem a jak nám tepelný okruh pomáhá toto teplo správně odvést. Co přesně znamená ventilace v kontextu elektrických strojů? Jaký je rozdíl mezi ...
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Pojďme se krátce podívat tam, kde se dnes vychovávají budoucí elektrotechnici. Jaké mají dispozice k úspěšnému studiu elektrotechnického oboru? V jakém prostředí se pohybuje dnešní elektrikářský žák, učeň a student?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933