Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

LAPP GROUP: "Štiky českého byznysu"


Document Actions
LAPP GROUP: "Štiky českého byznysu"
Žebříček firem "Štiky českého byznysu" vyvinula společnost Coface Intercredit Czechia a zveřejňuje jej ve spolupráci s podnikatelským týdeníkem Profit.
Petra Štrofová, ze dne: 23.01.2006

Aktuální výsledky jsou vyhlašovány podle jednotlivých krajů České republiky a třetí příčku zlínského žebříčku a 19. v celorepublikovém pořadí obsadila zejména díky výborné běžné likviditě a výborné rentabilitě za celé posuzované období holešovská Lapp Group.

Coface Intercredit na svých www stránkách uvádí, že žebříček je dosud nejkomplexnějším hodnocením ekonomické výkonnosti, platební schopnosti a dynamiky českých firem. Projekt je unikátní také v tom, že v celkovém hodnocení nehraje roli velikost podniku a hodnocení není zároveň zatíženo žádnou individuální volbou, opírá se jen o objektivní ekonomické ukazatele.

Žebříček je sestavován na základě existující databáze Coface Intercredit Czechia, hodnocení se ale může zúčastnit kterákoliv domácí firma, která organizátorům poskytne své ekonomické výsledky. Do žebříčku Štiky českého byznysu jsou zařazeny firmy se sídlem v daném kraji, které měly v hodnoceném tříletém období obrat vyšší než jeden milion eur a zároveň splnily kvalifikační kritéria - alespoň jeden kladný výsledek hospodaření během hodnoceného období a schopnost dostát svým závazkům.

Pro vlastní umístění v žebříčku je rozhodující hodnota Indexu 1000 CIC, který je počítán na základě pěti ekonomických kritérií: nárůstu obratu, poměru hospodářského výsledku po zdanění k vlastnímu kapitálu (ROE), poměru hospodářského výsledku po zdanění k celkovým aktivům (ROA), běžné likvidity a míry zadluženosti. Každé z těchto pěti základních kritérií je obodováno v rozmezí od nuly do 200 a z dílčích hodnot je pak spočten celkový Index 1000 CIC. Firmy tak mohou získat maximálně 1000 bodů.

Lapp Kabel s.r.o. je jednou ze společností skupiny Lapp Group, která má sídlo ve Stuttgartu a operuje na globální úrovni po celém světě. V 50 společnostech včetně 18 výrobních závodů v Evropě, Americe a Asii zaměstnává více než 2 500 zaměstnanců, z toho v České republice 125 pracovníků. Lapp Group je jedním z předních světových dodavatelů kabelů, vodičů, kabelového příslušenství, průmyslových konektorů a komunikačních technologií vůbec. Obrat skupiny činí cca 550 mil Euro.

Lapp Group působí v České republice od roku 1993, kdy zde vzniklo obchodní zastoupení. O pět let později byla založena vlastní dceřiná společnost s logistickým centrem. Mezi významné zákazníky Lapp Group patří především průmyslové podniky v České republice a na Slovensku. Úplné počátky založení skupiny Lapp Group spadají do roku 1957, kdy zakladatel společnosti Oskar Lapp vyvinul kabel ÖLFLEX®, první průmyslově vyráběný napájecí a ovládací kabel na světě.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LAPP Czech Republic s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933