Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

BVV: Evropský průmysl vystavuje v Brně


Document Actions
BVV: Evropský průmysl vystavuje v Brně
47. mezinárodní strojírenský veletrh MSV 2005 netradičně na začátku října. Hlavní téma: dynamicky se rozvíjející obory Plasty, gumárenství a chemie.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 15.09.2005

Brněnský tandem veletrhů MSV (Mezinárodní strojírenský veletrh) a Transport a Logistika ve dnech 3. až 7. října 2005 přivítá 2 250 vystavovatelů z celého světa. Posun konání MSV o čtrnáct dní je zdůvodněn průběhem veletrhu EMO Hannover, který se uskuteční v tradičním termínu MSV od 14. do 21. září 2005.
"Jsme součástí evropských struktur a samozřejmě respektujeme termín největšího světového veletrhu obrábění a tváření. Je třeba umožnit vystavovatelům a návštěvníkům, aby se bez problémů mohli zúčastnit jak EMO, tak MSV.

Velmi nás potěšilo, že mezi letošními přihlášenými nechybí významní vystavovatelé, kteří se budou prezentovat na Světovém veletrhu obrábění EMO v Hannoveru. Návštěvníci se tak mohou těšit na plnohodnotnou prezentaci špičkové obráběcí a svářecí techniky," slibuje ředitel obchodní skupiny 1 a vedoucí manažer Veletrhy Brno a. s. Ing. Jiří Rousek.
Letošní zájem firem o účast v řadě oborů je vyšší než v loňském roce. Největší nárůsty zaznamenali organizátoři v oborech plasty, gumárenství a chemie. Silnou účast budou mít také vystavovatelé obráběcí a tvářecí techniky a svářecích strojů.


Klik pro větší náhled.

Očekává se kvalitní návštěvnost
MSV patří k veletrhům s nejvyšším podílem odborných návštěvníků. Jestliže celkový počet návštěvníků v posledních letech dosahuje 105 000, pak takřka devadesát tisíc z nich je odborníky a veletrh navštěvují z důvodu svého profesního zájmu. Jejich podíl už prakticky dosáhl svého růstového maxima. Co ale nadále lze zvyšovat a v posledních letech se to skutečně daří, je podíl zahraničních návštěvníků.
Vloni se zaregistrovalo více než dvanáct tisíc zahraničních odborníků, což představuje rekordních 11,5 % z celkového počtu návštěvníků. Pozitivně se tak projevil vliv rozšíření Evropské unie, protože výrazně vzrostl zájem vystavovatelů i návštěvníků z některých západoevropských zemí, ale na druhé straně i třeba z Ukrajiny, Chorvatska a dalších. Potvrdila se i vysoká míra kompetentnosti návštěvníků k rozhodování o nákupu zboží, služeb či investic: 20,9 % tvořili majitelé, spolumajitelé, ředitelé a jednatelé firem, 6,8 % náměstkové a odborní ředitelé podniku, 21,9 % představitelé druhé linie řízení a 32,6 % specialisté.

Početné zastoupení zahraničních zemí
Na vysoké obsazenosti pavilonů se letos v rostoucí míře podílejí zahraniční firmy. Pokračuje příliv nových vystavovatelů především z Německa, Rakouska a Slovenska, ale také z Francie, Itálie a Velké Británie. Zvýšený zájem projevují také firmy z některých zemí mimo Evropskou unii. Silněji než dosud se budou prezentovat vystavovatelé z Ruska, odkud je ohlášena i tzv. oficiální účast podporovaná vládou. Prezentovat se budou také firmy ze vzdálených teritorií, jakými jsou Hongkong, Jižní Korea nebo Jihoafrická republika. Vůbec poprvé se na MSV představí rozsáhlá kolektivní účast z Indie.


Graf návštěvnosti MSV.

Největší bude Německo
Německá účast bude největší od roku 2000. Vedle tradičních účastníků se hlásí několik desítek německých firem, které dosud s na MSV nevystavovaly, a svou účast potvrzuje i většina loňských nováčků. Z vystavovatelů, kteří se budou prezentovat na největší ploše, to jsou RElS ROBOTICS GmbH, Dr. Johannes HEIDENHAIN a Gebr. HELLER Maschinenfab. Ze zahraničních účastí bude k účast německých vystavovatelů největší.

Slovenská účast
Zájem slovenských firem o letošní ročník Mezinárodního strojírenského veletrhu je mimořádně velký. V roce 2004 se v Bmě prezentovalo 91 slovenských firem. Již nyní je počet vystavovatelů ze Slovenska vyšší než v předchozím roce. Podle počtu přihlášených zahraničních firem tak Slovensko zaujme druhé místo.
Největší počet slovenských vystavovatelů se prezentuje v oborech obrábění, tváření a povrchové úpravy, materiály a komponenty pro strojírenství a také plasty, gumárenství a chemie. Slovenští vystavovatelé neopomíjejí ani souběžně konaný 3. mezinárodní veletrh dopravy a logistiky Transport a Logistika - i zde je zastoupení slovenských firem významné. Mezi největší vystavovatele patří už tradičně U.S. Steel Košice, který představí své hutní polotovary a výrobky, Slovenské energetické strojárne Tlmače a lmet Bratislava. Z nových vystavovatelů, kteří se prezentují zejména v podoborech výrobky z kovů, vstřikovací lisy pro plasty, maziva, elektrické ruční nářadí, trubkové konstrukce či svářecí stroje a pohony, má největší expozici firma Mikron Slovakia.
I letos Ministerstvo hospodárstva SR organizuje oficiální účast Slovenské republiky na MSV. Realizací byla pověřena firma Alfacon a oficiálními partnery jsou Svaz strojárského priemyslu a Svaz elektrotechnického priemyslu SR.

Rakousko na třetím místě
Zájem rakouských firem o účast na letošním MSV roste. V rámci 47. ročníku se představí celá řada nových vystavovatelů. Z těch největších jmenujme Express-Interfracht, společnost Engel nebo Knapp Logistik Automation. Nejvíce firem se prezentuje v oboru materiály a komponenty pro strojírenství a obrábění a tváření. O spokojenosti s minulým ročníkem veletrhu svědčí i skutečnost, že naprostá většina rakouských vystavovatelů, kteří se na MSV prezentovala v minulém roce poprvé, potvrdila svou účast i letos. Rakousko je tak třetím největším zahraničním vystavovatelem po Německu a Slovensku.

Doprovodný program
Kromě výstavních prezentací firem je součástí MSV i bohatý doprovodný program. V jeho rámci se uskuteční několik desítek odborných konferencí a seminářů. Z těch nejdůležitějších lze jmenovat Sněm Svazu průmyslu a dopravy ČR, 10. mezinárodní logistickou konferenci s podtitulem "Logistika - hybná síla světového obchodu a globální spolupráce" nebo Celostátní setkání elektrotechniků.
Strukturu doprovodného programu doplní několik zajímavých novinek. Jednou z nich je první ročník soutěže Nejlepší programátor strojů CNC, kterou vyhlašujeme společně s redakcí Technického týdeníku a za podpory významných výrobců obráběcích strojů a řídicích systémů.

Soutěž o Zlaté medaile
MSV je přehlídkou nejnovějších výrobků, špičkových technologií a průmyslových inovací. Ty nejlepší exponáty již tradičně soutěží o prestižní Zlaté medaile. K základním posuzovaným kritériím v soutěži o Zlaté medaile MSV patří novost výrobku, originalita koncepčního a konstrukčního řešení s do loženým efektem, technická a technologická úroveň, stupeň inovace, výrobní provedení celku i detailů, design, uživatelský komfort, obchodně-technické parametry, připravenost exponátu k dodávkám na trh, ekologické aspekty a celková úroveň prezentace exponátu.
Odborná hodnotitelská komise bude exponáty posuzovat ve dvou kolech a konečné výsledky budou vyhlášeny při slavnostním ceremoniálu, tak aby všichni ocenění mohli svůj úspěch zúročit ještě v průběhu veletržní prezentace.

AURA pomáhá vystavovatelům
Do druhého ročníku vstoupila soutěž AURA ­ Efektivní veletržní účast, kterou vyhlašují Veletrhy Brno, a. s., společně s Českou marketingovou společností a za podpory mediálního partnera Economia, a. s. Soutěž hodnotí, jak úspěšně se vystavující společnosti podařilo sladit vzhled, vybavení či zaměření expozice s marketingovými cíli její veletržní účasti.
První ročník soutěže AURA probíhal již v roce 2004 na čtyřech brněnských veletrzích: AUTOTEC, MSV, INVEX a MEFA + REHAPROTEX. Z 31 firem nominovaných do finálového kola odborná porota vybrala ve třech velikostních kategoriích devět medailistů a navíc udělila i jednu zvláštní cenu. Nejvíce vavřínů získali právě vystavovatelé MSV: dvakrát první místo (Moravia Steel, a. s. a Vítkovice Steel a. s.), dvakrát třetí místo (Schneider Bohemia, spol. s r. o., a Festo, spol. s r. o.) a navíc i Cenu za architektonické řešení malé expozice (Amit, spol. s r. o.).


Klik pro větší náhled.

Nezávislá porota posuzuje nejen architektonické a výtvarné ztvárnění stánku, ale i jeho marketingové funkce, práci personálu, naplnění záměru a celkovou úspěšnost expozice.
Zúčastněným vystavovatelům soutěž AURA může přinést efekt v podobě medializace veletržní účasti, poradenství v rámci hodnocení odbornou porotou a také potřebnou zpětnou vazbu pro zhodnocení výsledků jejich prezentace.
Ve druhém ročníku mohou uspět i ty nejmenší stánky, protože soutěž AURA 2005 byla rozšířena o novou velikostní kategorii do 50 m2.
Další novinkou je záštita SOVA - Společenstva organizátorů veletržních a výstavních akcí ČR.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Veletrhy Brno, a. s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933