Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

KNIHA: Elektrotechnická měření


Document Actions
KNIHA: Elektrotechnická měření
Kniha o měření, měřicích metodách a postupech. Napsaná učitelem ze všech dosavadních zdrojů informací o této elektrotechnické oblasti. S touto publikací se můžete seznámit v tomto článku ...
Igor Nováček, ze dne: 21.11.2005
reklama

Tato publikace byla dle jejího autora původně vydána jako pomůcka k samostudiu potřebnému ke studiu na brněnské elektrotechnické průmyslové škole. Protože všichni dobře známe situaci v dostupnosti učebnic, není divu, že někteří kantoři neudrží a vytvoří vlastní pílí a snahou příslušné materiály sami. V tomto případě je tomu zrovna tak.

Tato kniha nemá uvedeného autora, protože je jeho "svaté právo" nebýt uveden. Na první pohled to knize nepřidává na popularitě. Můžete si všimnout, že mnoho publikací uvádí kromě jmen a titulů, také členství a další nezměrné zásluhy autora proto, aby kniha byla cennější. V tomto případě autor neuveden!

Ovšem i přes tuto skutečnost je kniha podle mých zjištění dost používána a vyhledávána. Nemusel jsem chodit ani na uvedenou školu na Kounicově ulici. Zeptal jsem se na reference knihy v jiném školním elektrotechnickém ústavě a na tento titul si vzpomnělo hned několik respondentů, kteří v hodinách měření "plavali" a museli "šprtat".

Podívejte se na některé ukázky knihy ...


Kliknutím zobraz větší náhled!

V knize jsou uvedeny dobře názorné ilustrativní obrázky a nákresy popisovaných přístrojů a schémat. Docela rád jsem se do některých statí začetl. Ovšem i přes toto zajímavé čtení bych se tedy do školních lavic již nechtěl vrátit! :-))

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933