Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Pokud narazíte na názvy svítidel HALSPOT I LED, HALSPOT II LED, TUNNEL LED nebo třeba FARMER I LED PRO, pak jde o produkty svatobořické dílny! Svatobořice nejsou zrovna průmyslovou oblastí. Ba naopak, tamní oblast proslavuje Svatobořické čevené ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

Jak ulehčit práci při revizích spotřebičů? (2.)


Document Actions
Jak ulehčit práci při revizích spotřebičů? (2.)
Tvoříme tři databáze. První je databáze provozovatelů zařízení ke každému z nich tvoříme databázi zařízení. Třetí databázi tvoří revizní technici provádějící revize. Podívejte se jak vypadají karty provozovatelů, hodnocení, zařízení ...
Josef Kosatík, Petr Létal, ze dne: 16.11.2005
reklama

Pokračování předchozího dílu.

V programu tvoříme tři databáze. První je databáze provozovatelů zařízení ke každému z nich tvoříme databázi zařízení. Třetí databázi tvoří revizní technici provádějící revize. Platí zde základní pravidlo: Každý jeden provozovatel a každý revidovaný spotřebič tohoto zákazníka jsou spolu programově svázány tak, že není možný přesun jednoho deklarovaného spotřebiče (včetně jeho ID) mezi různými zákazníky. Tohoto je docíleno tím že jakákoliv editace nového spotřebiče je podmínkově svázána s prvotním zvolením provozovatele jemuž spotřebič náleží a až pak s možností editace údajů o spotřebiči.
Zprvu musíme zvládnout podrobný popis významů tlačítek v nabídkách menu. Alespoň základní pochopení je předpokladem pro přechod do druhé části a to je samotná práce s kartami. Příklad „Karty“ Provozovatele


Klikni pro větší obrázek!

„Karta zařízení“ obsahuje informační údaje včetně důležitého identifikačního čísla dále naměřené hodnoty a vyhodnocení výsledků revize.

KARTA ZAŘÍZENÍ


Klikni pro větší obrázek!

Volbou tlačítka „Editor“ vyplňujeme štítkové údaje a údaje o umístění spotřebiče dále o termínech revizí atd.. Údaje do ostatních editačních polí (naměřené hodnoty, ID spotřebiče) mohou být také vloženy ručně nebo jsou transportovány z Revexu 2051 automaticky při opakovaných revizích.

EDITOR


Klikni pro větší obrázek!

Tlačítko „Hodnocení“ umožňuje doplnit výsledky jednotlivých zkoušek, včetně slovního komentáře k jednotlivým zkouškám.

KARTA HODNOCENÍ


Klikni pro větší obrázek!

Celkové výsledné hodnocení jde do karty „Zařízení“, doplněné o dílčí hodnocení a komentáře do karty „Tisk“. Tlačítko „Revex 2051“ slouží k zobrazení přijatých dat z přístroje REVEX 2051 jako jsou ID spotřebičů a naměřených hodnot. Na této kartě lze ukázat příklad jak je důležité vážit stanovení ID zákazníka a ID spotřebiče ve vzájemné vazbě, neboť zde nabízená funkce „Aktualizace dle ID zákazníka“ umožňuje automatické doplnění naměřených hodnot do stávajících karet zařízení. Z tohoto je patrné, že velkou výhodou je provádění pravidelných revizí u již zaevidovaných spotřebičů pomocí ID.
Při opakované revizi stačí pouze změřit všechny změřitelné veličiny vzhledem k třídě ochrany a před uložením do vnitřní paměti REVEXU2051 doplnit identifikační číslo a to buď z klávesnice nebo přečtením čárového kódu čtečkou nebo přečtení ID čtečkou čipů.

Pokračování v dalším díle.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933