Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: SCHRACK: Již nejsme pod křídly REXEL! ... říká Marek Zacios (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 8.11.2005
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

SCHRACK: Již nejsme pod křídly REXEL! ... říká Marek Zacios


SCHRACK:   Již nejsme pod křídly REXEL! ... říká Marek Zacios
Co možná nevíte o Schracku. Kdo Schrack dnes vlastní? V kolika zemích Schrack působí? Co nového Schrack představil? Jak dalece je nynější Schrack ještě výrobcem a jak moc je pouze obchodníkem? Co ještě Schrack skrývá za tajemství?
Miroslav Minařík, ze dne: 8.11.2005

 

Absolvuji mnoho tiskových konferencí, ovšem ne vždy z každé si odnášíte takové množství informací, jako například z této. Za poměrně krátkou časovou úsečku jsme se dozvěděli mnoho zajímavých informací. Proto zde uvedu pouze základní body a myšlenky jednotlivých vystupujících.

Fakta:
Zásadní změny ve vlastnické struktuře oznámila mezinárodní společnost Schrack Energietechnik, poskytující technologie a produkty v oblasti elektroinstalací. Nová vlastnická struktura se týká také pobočky v České republice.
Šestnáct procent vlastnického podílu firmy a jejích dceřiných společností převzalo současné vedení společnosti. Zbytek odkoupil od dosavadního vlastníka, francouzské firmy Rexel, německý investiční fond Hannover Finanz Group.


Viktor Essbüchl (Schrack Austria):
Schrack je aktivní celkem v deseti zemích světa se 415 zaměstnanci. V roce 2004 ležel celkový obrat těsně před hranicí sta miliónů euro. Podíl exportu firmy obnáší 55%. Je činný zejména ve východní Evropě, kde se nalézá z celkového počtu devět poboček.

I přes to, že jsme patřili REXELu, po celou dobu jsme byli samostatnou společností. A následně jsme se úspěšně vyčlenili ze skupiny REXEL.

Strategie Schrack
Schrack se profiluje jako vedoucí podnik v energetické a datové oblasti. Cílem je intenzivní péče o zákazníky pomocí vysoce specializovaných obchodníků, techniků. Další rozšiřování prodejní sítě Schrack tak, aby se stal pro odběratele první adresou s řešením v energetických a datových oblastech.


Marek Zacios (Schrack ČR):
Již nejsme pod křídly REXEL! Po změně vlastníků Schrack očekáváme posílení agresivity a touhy něco změnit. Pět let pod francouzským koncernem a udržení vlastní odlišné strategie! To se nám potvrzuje správně zvolená strategie a volba členů týmu.

Nechceme vyvíjet na trhu již vyvinuté. Dynamicky přizpůsobujeme naše výsledky požadavkům zákazníků tak, abychom se stali úspěšnější než naše konkurence. Naším vnitro firemním krédem je pozitivní myšlení ... což na rozdíl od jiných zemí standardním životním pravidlem v Česku není. Proto je také samozřejmostí velká motivace, protože pokud nemáte motivaci být tím nejlepším, pak lze očekávat pouze tomu přímo úměrné, tedy slabší výsledky.


Libor Bartoš (specialista koncernu Schrack):
V krátkosti zde uvedu nově vyvinutý rozvaděč řady M2000 odolný proti požáru (EI 30-S, EI 45-S a EW 60). Existují zapuštěná nebo povrchová, elektroměrová a instalační provedení v nástřiku nejběžněji ve standardní šedé RAL. Pokud se rozvaděč zabuduje do stavby, stává se její součástí a tím se na něj vztahují požadavky na určitou protipožární bezpečnost ... Rozvaděč máte možnost umístit do určeného pracovního prostoru, pokud jej umístíte do prostoru, kde se při běžné činnosti pohybují lidé, musí splňovat určité vlastnosti ...

Pokud chcete použít svůj takto upravený rozvaděč, není možné jej pouze usadit a napsat, že splňuje protipožární podmínky. Takový rozvaděč musí projít zkušebnou, která nasimuluje stav umístění ve stavbě a vnitřní požár. Nechá jej zcela shořet a při průběhu měří v různých bodech teploty a prověřuje jeho funkci. Podle dosažených časů se následně vystavuje příslušný certifikát ...


Některé dotazy a odpovědi

Jiří Kohutka, (redakce časopisu ELEKTRO)
Má prezentovaný rozvaděč zvýšené krytí IP?

Miroslav Minařík, (redakce portálu Elektrika.cz)
Jak dalece je nynější Schrack ještě výrobcem a jak moc je pouze obchodníkem?

....., (Hospodářské noviny)
Jak si konkrétně představujete nástup agresivity, o které jste hovořil?

....., (Hospodářské noviny)
O který segment se jedná?

....., (Hospodářské noviny)
Usilujete o vedoucí místo. Které všechny firmy chcete na našem trhu přeskočit?

Miroslav Minařík, (redakce portálu Elektrika.cz)
Otázka na prodejní filozofii firmy. Jak přesně nazvat váš systém prodeje, když oslovujete přímo odběratele? Resp. kdo je váš typický zákazník?

Jiří Kohutka, (redakce časopisu ELEKTRO)
Která byla ta první pobočka Schrack v roce 1989? V Česku to nebylo.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Schrack Technik spol. s r.o. - Dolnoměcholupská 2, Praha 10 – Hostivař - 281 008 231 - info@schrack.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.