Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Plastové měrky vodičů (průměr/průřez)


Document Actions
Plastové měrky vodičů (průměr/průřez)
Hledáte drobnou plastovou pomůcku k identifikaci průměru vodiče? Po řadě dotazů jsem si všimla, že se tyto měrky nabízí v olomouckém Solid Teamu.
Margita Boháčová, ze dne: 6.10.2005
reklama

Neznáte Solid Team?
Společnost Solid Team s.r.o. (dříve SOLID ELEKTRO TEAM Olomouc) sídlí na Březinově ulici, za hotelem SIDIA. Mnozí znají olomoucké konference v SIDII, které pořádá právě tato firma. Z odborných akcí má ovšem na účtě každoroční Ostravici (bývalý Šerák), která se zaměřuje na drážní elektrotechniku.

Po návštěvě firmy samotné návštěvník zjistí, že zde pracují odborníci, kteří pravidelně školí vyhlášku 50/78Sb., připravují na odborná přezkoušení revizní techniky ať již pro civil, dráhu nebo armádu. V neposlední řadě bych neměla zapomenout na populární svazky učebních textů - Elektro v praxi.

Ale zpět k měrkám.
Tuto drobnou pomůcku naleznete mezi měřicími přístroji. Jsou to plastové výlisky, kterými identifikujete průměr vodiče a z toho odvodíte jeho průřez od 1,5mm2 do cca 70mm2.

Jsou barevně odlišeny, i když to není vůbec podstatné. Zpravidla si tuto pomůcku kupují ti, kteří nepřichází s vodiči tak často do styku, že by kvalifikovaně určili jejich velikost. Také jsem viděla reklamní potisk na volné ploše plastu.

Tedy to je vše co bych mohla o této pomůcce sdělit. Kontakty na Solid Team naleznete níže spolu s vizitkou a následnými odkazy souvislostí ...

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Solid Team s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933