Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Nevyhoříme doma, vyhoříme u moře


Document Actions
Nevyhoříme doma, vyhoříme u moře
Vyhořet na dovolené? To by ještě scházelo! Ovšem, zase tak daleko taková možnost od nás není. Pokud bydlíte v cizím prostředí, spoléhejte se na dobře provedenou instalaci!
Martin Hrdý, ze dne: 7.09.2005
reklama

Již několik roků jsou léta ve znamení moře. Čas odpočinku a chytání bronzu u slané vody se stal již běžným rituálem. Pamětníci si vzpomenou na poválečné časy, kdy se Chorvatsko dostávalo do těžce zpět normálních kolejí.

Ach, ty cestovní kanceláře, stále některé krachují a ty, které zrovna nekrachují ohrožují své klienty. Alespoň já, jako revizní technik tak musím reagovat. Pokud se denně setkávám s různě provedenými instalacemi a svým podpisem potvrzuji hodnocení, pak se asi nikdo nepodiví mé reakci.

Zaplatíte si dovolenou, svěříte se do rukou třetí straně, které musíte jen a jen důvěřovat. Cestovní kancelář vás okouzlí krásnými fotkami krajiny a moře a v neposlední řadě cenou, která se řekněme, dá respektovat. Ovšem to klient netuší co je připraveno jako obydlí.

Unavení po dlouhé cestě a natěšení na moře jsme se nastěhovali celodřevěné chatky velkého kempu.
Standardní výbavou takové ubytovací buňky byl dvou plotýnkový vařič, rychlovarná konvice a lednice. Napájení provedeno z přívodky na venkovní stěně chatky. Z přívodky do rozbočné krabice v kuchyni vedl 3x2,5mm2. Z té je již proveden rozvod k jednotlivým zásuvkám, ovšem již kabelem 3x1,5mm2. Jištění přívodu vždy dvou chatek společně na jeden jistič bylo ve venkovním rozvaděči. 

Samozřejmě, že jsem se ptal na takový stav příslušné delegátky. Bohužel ta mne svou odpovědí "my jsme vůbec rádi, že to svítí", opravdu nepotěšila. O celkovém stavu elektroinstalace si udělejte úsudek sami.

Co byste očekávali za satisfakci takového ubytování? Slevu 10%?

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Revizní technik Martin Hrdý
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Hlavním důvodem vývoje nového typu krabice byl zájem zákazníků o zásuvku pro instalaci na omítku, ale bez krycího víčka. To v některých prostorách není z hlediska požadavků na ochranu před vniknutím cizích předmětů a vody nutné ...
Jak vést datová vedení bezpečně v průmyslových prostorách? Pokud potřebujete umístit do prostoru krabici, vzniká několik problémů. Zatížení, krytí IP, dostatečný prostor pro případné práce s vedením. V tomto videospotu se seznámíte s řešením KM Rack z AMPERu 2010. Nezapomeňte, že všude nelze použít běžné podpodlažní krabice určené do administrativních prostředí!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933