Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Přezkoušení 50/78 Sb. v Brně?


Document Actions
Přezkoušení 50/78 Sb. v Brně?
Podívejte se na jednu z možností školení a přezkoušení s vyhlášky 50/1978 Sb. v Brně. Ve městě, hromadnou dopravou i vozem dostupné. Dle mého pohledu optimální poměr výkon/cena.
Miroslav Minařík, ze dne: 29.08.2005
reklama

Sám jsem navštívil mnoho školení a přezkoušení vyhlášky 50/1978 Sb. Myslím, že již mám co srovnávat.

Co se mi na některých přezkoušeních nelíbilo?
Malá místnost s umělým osvětlením. Prázdné stěny. Jeden dřevěný stůl, navíc určen pouze pro přednášejícího. Přezkušovaní na lavici obžalovaných podél stěny. Monolog lektora, historky z dob minulého režimu. Usínající a padající hlavy. Zmatené a nepřesné zápisky přezšovaných. Často chybějící certifikát o absolvování přezkoušení.

BRNO - Elektrotechnic a přezkoušení z vyhlášky 50/1978 Sb.
Pohled na autem dobře dosažitelné místo trošku sníží desáté patro, které ovšem překonáte některým z výtahu a při dobrém počasí je vám odměnou skvělý výhled na Brno. Přezkušovaní jsou u jednoho stolu, kolem kterého se neustává v pohybu a oboustranné komunikaci Karel Baborský.

Karel Baborský, školí tak, jak by sám chtěl být školen! Pravděpodobně tato skutečnost s jeho rozhledem jej dělá úspěšným. Elektrotechnik v produktivním věku, který využívá svých dosažených zkušeností a dynamiky.

Vhodně nasazuje názorné ukázky, které má připraveny v bezprostřední blízkosti a tak není problém k jinak často nudné teorii ukázat praktický příklad.

Pro výuku nám známých oblastí používá mohu říci dnes již "klasickou" literaturu SOLID týmu (Hemerka, Létal, Lokajíček, Kosatík....). Dle jeho slov se spoléhá na produkty osvědčených elektrotechnických lídrů, než na neznačkové, pokoutně kopírované učební materiály s překlepy a chybami. Tedy předávané informace jsou v souladu s platnými ČSN a s přihlédnutím na dobře připravenou osnovu SOLID Olomouc.

Školení začínají tak, že se každý účastník dobrovolně přizná ke svým neznalostem úvodním testem. Po této proceduře se dynamicky připraví osnova výuky tak, aby "zrno padlo na úrodnou půdu".

Osvědčení a případné operativní dokumenty k výkladu přednášejícího připravuje ve vedlejší místnosti asistentka Alena. Ta sestaví oblasti a umožní další rychlou přípravu případným dotazům.

O kterých normách se na školeních nejvíce dozvíte?
Především ČSN EN 50110-1 (ČSN 343100) a řady ČSN 2000..., školí se převážně bezpečnost,  obsluha a práce na elektrickém zařízení, Zákoník práce,  zákon o odpovědnosti za škodu ..., o státním odborném dozoru ...

Kvalitní školení nemusí být vždy drahé, podobně jako levné školení nemusí být kvalitní. Je to závislé na zkušenostech lektora, schopnosti přenášet informace s dávkou kreativity a empatií.

... a zde je základní ceník
§3 vyhl.50/78 Sb. za cenu 300Kč/pracovník
§4 vyhl.50/78 Sb. za cenu 400Kč/pracovník
§5 vyhl.50/78 Sb. za cenu 900Kč/pracovník
§6 vyhl.50/78 Sb. za cenu 900Kč/pracovník
§7 vyhl.50/78 Sb. za cenu 900Kč/pracovník
§8 vyhl.50/78 Sb. za cenu 900Kč/pracovník
§10, §11 vyhl.50/78 Sb. 1000Kč/pracovník

Samostatné přezkoušení bez proškolení
§3-8, §10-11 za cenu 300 Kč / pracovník

včetně vystavení OSVĚDČENÍ

Pokud jste z Brna a přilehlého okolí, můžete využít pořádaných školení, ty naleznete buď včas v našem kalendáři událostí, pravidelném newsletteru nebo na níže uvedených kontaktech.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Karel Baborský - ELEKTROTECHNIC
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Pojďme se krátce podívat tam, kde se dnes vychovávají budoucí elektrotechnici. Jaké mají dispozice k úspěšnému studiu elektrotechnického oboru? V jakém prostředí se pohybuje dnešní elektrikářský žák, učeň a student?
Potřebujete vyřešit ochranu před bleskem u dřevěného objektu? Nejste si jistí, zda-li se po hořlavém materiálu, jakým bezesporu dřevo je, dají bezpečně táhnout hromosvodní dráty? Jaká nebezpečí hrozí? Více zde ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933