Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Nový web WAGO CZ!


Document Actions
Nový web WAGO CZ!
Neuvěřitelné! Po mnoha letech se objevuje lokalizace internetových stránek světového výrobce bezšroubových svorek! Že by snad pomohl až vstup do EU?
Igor Nováček, ze dne: 31.08.2005
reklama

Jak už to bývá u nadnárodních kolosů, tak regionální prezentace na www se často odbývají pouze v angličtině. Jednak se z části často webovým informacím nepřikládá takový význam a také ještě existuje druhý pohled, který říká, že takový malý trh (obratem v milionech) nepotřebuje mít vlastní jazykovou mutaci.

Ať už to bylo u Wago jakkoliv, nyní jsou stránky již lokalizované!

Podívejme se na ně zblízka!
Stránky jsou navrženy pro standardní rozlišení 800x600, což je příjemné pro případy, kdy i při vyšším rozlišení používáte více otevřených oken.

  • Naše firma
    Ten, kterého zajímá historie ohnutého plíšku, má možnost se s ní seznámit v detailním náhledu přímo na stránkách Wago.

  • Produkty
    V této kapitole se stručné seznámíte s obsáhlým sortimentem tohoto výrobce. Doporučuji především pro ty, kteří se domnívají, že Wagosvorka je pouze "krabicovka".

  • Použití
    Opět lze tuto část jen doporučit. I přes to, že si myslím, že má fantazie není malá, výčet míst, kde se dají Wago produkty použít je velký. A tak komu se nechce moc přemýšlet, ať se seznámí s tímto podrobným seznamem!

  • Servis
    Kam a na koho se obrátit s technickou pomocí? Jak si vybrat, jak použít, jak instalovat? Závazné informace jsou zajištěny. Pokud hledáte podpůrné softwarové aplikace Wago, pak některé z nich lze stáhnout v této části. Stejně tak dokumentace. Tu lze (většinou v mutacích EN, GE, FR) stáhnou rychle bez pomocí třetí osoby.

A tak konečně má české Wago české stránky. Je však pravdou, že je důležitější mít v prvé řadě dobrý produkt, dobré služby a až pak je na řadě prezentace.

A tak jediné co tedy "wagoušům" vytknout je letité prodlení této prezentace. Ovšem na druhou stranu tento handycap vyrovnávaly jiné aktivity, které mnozí čtenáři dobře znají! :-)))

Myslím, že se na tomto portále o Wago poměrně často píše a tak níže naleznete kontakty a odkazy na recenze katalogů a CD.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
WAGO Elektro spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Tajemství rychlé práce i tak zručného elektrikáře. Zručnost není pouze otázkou hbitých prstů, ale také dostatečných vědomostí, co a kdy použít za nástroj. Například odizolovací nářadí Quickstrip, nářadí k upevnění krycích dutinek pro laněné vodiče ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Videospot názorně ukazuje použití můstkových systémů pro propojení řadových svorek. K použití není potřeba speciálních nástrojů, přes to je připravena praktická pomůcka. Řešení, které umožňuje přehledné spojení sousedících i vzdálenějších svorek včetně rozdílných průřezů ...
#EH: Jak jsme podrobili svorky WAGO a IDEAL totálnímu zkratu. Před deseti lety proběhlo na učilišti v Sokolnicích neobvyklé testování krabicových svorek. Sešlo se třicet kvalifikovaných specialistů z různých elektrotechnických podoborů, aby prověřili bezšroubové německé svorky WAGO a americké stáčecí konektory IDEAL těžké zkoušce pětinásobkem udávaného jmenovitého proudu. Kdo si pamatuje jak testování dopadlo? Málokdo ví, že tento spontánní pokus vstoupil do historie jako zásadní argument! Připomeňme si videozáznam sami zde!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933