Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

Pravidla v DISKUSE.ELEKTRIKA.CZ


Document Actions
Pravidla v DISKUSE.ELEKTRIKA.CZ
Diskuze na tomto portálu jsou dobrovolné a závisí především na ochotě ostatních sdělit veřejně své zkušenosti a připomínky. Pokud chceme udržet tato fóra na určité úrovni, je vhodné přihlížet na určitá pravidla. O tyto diskuze se staráme my v redakci tohoto portálu a ne vždy je dost času opravovat stále opakující se chyby ...
Alena Minaříková, ze dne: 28.10.2009
reklama

Při vstupu do diskuzních příspěvků je dobré se cítit jako v sále, kde je mnoho diskuzních hloučků. Přistoupíte k jednomu z nich a pokud téma skončí, vy se nepředstavujete ani nikoho nezdravíte. Své jméno jste již jednou napsal a je viditelné u každého příspěvku. Svůj námět tématu zahájíte krátkou a vystižnou otázkou. Ostatní ji uslyší a uváží zda je to téma pro ně zajímavé. Možná by k tomu tématu měli také nějaký dotaz, nebo by pouze pozorně naslouchali. Je potřebné uvést do nadpisu krátkou a výstižnou diskuzní otázku, kterou pochopitelně zakončíte otazníkem! Novinové titulky, oznamovací věty sem nepatří. V případě, že z příspěvku není dotaz jasný, může jej moderátor zcela odstranit.

Dále je dobré se řídit těmito pravidly:

  • Začněte v nadpisu krátkou, výstižnou otázkou zakončenou otazníkem! Diskusní příspěvek musí začít jasnou otázkou. Pokud nebude dotaz správně zadán, nebude příspěvek přesunut dál.Otázka není oznamovací věta s otazníkem! Otázka také není podstatné jméno s otazníkem! Pokud zadáte otázku jinak, než zde popisujeme, neprokážete základní schopnost vnímat informace a bude lepší se obrátit s problémem na někoho s lepší komunikační dovedností.
  • Neptejte se otázkami typu: ...Jak se vám líbí ..., jaké máte zkušenosti ... to jsou nekonkrétní, neupřesněné dotazy, na které se odpovídá více pocitovým, než faktickým pohledem. Ptejte se na konkrétní vlastnost nebo prvek.
  • Jedno téma = jeden dotaz! Více otázek není přípustných. Toto jsou diskuse. Diskuse není poradna nebo škola! Pokud chcete sbastlit elektriku, najděte si jiný portál.
  • Pište s háčky a čárkami, používejte interpunkci!
    Pokud vyžadujete pozornost od druhých, věnujte ji sami tomu, abyste napsali text správně.
  • Neuvádějte aktivní odkazy na externí zdroje. Máte možnost uploadu obrázků k tématu. Odkazy nepodporujeme, protože není prostor na jejich zpětnou kontrolu. Pokud se odkazy neprověřují, diskuse které o nich pojednávají pak ztrácí na významu. Pokud uvedete odkaz s největší pravděpodobností bude odstraněn robotem a bez UPOZORNĚNÍ!
  • Nespoléhejte se na to, že jste na internetu anonymní! Chovejte se tak, jak byste chtěli, aby vás viděli ostatní. Tedy diplomaticky, rozvážně ... atd. Své výhružky a nadávky zasílejte na soukromé adresy diskutujících.
  • Nejdřív se podívejte, zda váš dotaz nebyl již jednou řešen ve starším tématu. Teprve pak zakládejte nové téma. Prolistujte si historie diskuzí nebo použijte výkonné fulltextové prohledávání portálu.
  • Administrátoři diskuzí (Správce, manager) dohlíží na udržení diskuzí v konkrétním tématu. S administrátory diskuzí nekomunikujte veřejně, ale soukromě, např. přes Rychlý vzkaz, kde uvedete URL diskuze a svou poznámku. Neočekávejte zasláním Rychlého vzkazu řešení technického dotazu. Administrátorů je pět, všichni mají právo veta. Portál Elektrika.cz je soukromý projekt, na kterém platí naše pravidla. Proto termíny "cenzura" apod. používejte v jiných souvislostech.
  • Vyhýbejte se slangovým výrazům. Spisovná čeština je srozumitelná všem.
  • Nepište velkými písmeny! Verzálky v textu znamenají křik. V obsáhlém příspěvku se takový text velmi špatně čte!
  • Pokud máte jinou otázku, než na kterou se diskutuje, založte nové téma.
  • Při založení nového tématu uvádějte pokud možno více podrobností, aby ostatní nemuseli pokládat doplňující otázky.
  • Zapněte si ve svém profilu editor KUPU a dělejte odstavce, popřípadě jiná optická oddělení textu. U obsáhlých příspěvků je hromada textu nepřehledná a nechce se nikomu číst.
  • Zde naleznete videoukázku zadání diskusního příspěvku ...
  • Anonymní uživatelé mají možnost reagovat třicet dnů po založení tématu. Následně mohou diskutovat ověřené identity. Jak ověřit identitu (verifikovat svůj účet) naleznete zde!
  • S administrátorem, správcem diskuzního fóra se nediskutuje. Dotazy k používání fóra řešte po telefonu na VOIP čísle 910 100 100. Pokud máte stížnosti nebo náměty použijte linku 910 100 113! Nevyžadujte důvod zamítnutí příspěvku, není to v časových možnostech moderátorů. Přečtěte si pravidla předem, než cokoliv použijete!
  • Na nick, přezdívku místo jména je v těchto diskusích pohlíženo negativně. Většina z nás zde uvádí svá pravá jména, pokud nevíme s kým mluvíme, nemáme důvod mu věřit. Vystupujte svou pravou identitou a chovejte se jako v přítomnosti 16000 lidí na jednom místě! Správce těchto diskusí si vyhrazuje právo subjektivně rozhodnout, zda se nick, přezdívka hodí. Pokud bude příspěvek odstraněn může tomu být na vině právě nevhodné označení autora.

Děkujeme vám, že jste věnovali těmto řádkům pozornost a při tvorbě příspěvků na ně budete brát zřetel. Pomáháte nám i všem českým a slovensky hovořícím čtenářům! Příspěvky neradi mažeme, ovšem někdy nám nezbývá nic jiného :-(


Pokud jste pozorně četli můžete bezpečně využít našeho fóra. (zde)
 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Elektrika.info s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Pojďme se krátce podívat tam, kde se dnes vychovávají budoucí elektrotechnici. Jaké mají dispozice k úspěšnému studiu elektrotechnického oboru? V jakém prostředí se pohybuje dnešní elektrikářský žák, učeň a student?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933