Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

REPORTÁŽ: Konference o průmyslovém ethernetu Lapp 2005 Stuttgart


Document Actions
REPORTÁŽ: Konference o průmyslovém ethernetu Lapp 2005 Stuttgart
Nezvykle z kraje letošních prázdnin proběhla odborná tisková konference firmy Lapp Kabel v jejím mateřském městě Stuttgartu. Pro tyto účely je určena Oskar Lapp Akademie, ve které jsme se spolu jinými představiteli odborných médií účastnili také.
Margita Boháčová, ze dne: 4.10.2005

Lapp Kabel je na našem trhu znám jako dodavatel kabelů a vodičů. Ovšem tento výrobce se zabývá také s kabely souvisejícími systémy a  konfekcí. Také proto v budoucnu se setkáme s novou značkou Lapp Group (viz. oznámení). Méně známá část portfólia jsou právě komponenty pro průmyslovou automatizaci. Touto skutečností se Lapp posouvá mezi světové lídry mezi výrobci kabelů.

Má reportáž začíná již v Brně, přistoupením do pohodlného autobusu. Tam jsem doplnila stav zástupců českých odborných redakcí. Dlouhá cesta autobusem se standardními dopravními komplikacemi obvykle bývá dobrou příležitostí k seznámení s těmi, které znám pouze od vidění z různých slavnostních událostí nebo veletrhů.

Po dobu cesty probíhaly vášnivé debaty na témata sice nijak nesouvisející s cílem cesty, ale úsměvy kolegů prozrazovaly spokojenost. Koutky úst nám poklesly ve Stuttgartu a samotném cíli, hotelu Maritim. Tam nás vystrašila nezvyklá konstrukce podzemní garáže a my s napětím vyčkávali, kdy naši střechu rozpárá některý z na stropě umístěných předmětů. Stuttgart bylo pro mnohé z nás novým, neznámým městem. Proto jsme před večeří neodolali zvědavosti a prošli si blízké náměstí. 

Oskar Lapp Akademie
Druhý den jsme v Oskar Lapp Akademie obsadili svá místa. Odbornou událost zahájil přivítáním doktor Ewald Benzt. Náš plánovaný harmonogram, byl takový:

  • Přednáška doktora Klause Bendera " Perspektivy průmyslového ethernetu"
  • Přednáška Hanse Eulera "Konformní vedení pro průmyslové ethernetové systémy"
  • Přednáška Joachima Strobela "Spojovací prvky pro datové přenosy v průmyslových prostředích"
  • Přednáška Klause Vogese "O síťových a systémových řešeních v průmyslovém ethernetu"
  • Prostor pro dotazy na Adrease Lappa
  • Společenský večer

 

Vystoupení odborníků mělo za cíl přiblížit principy, seznámit s novinkami v oblasti datové komunikace v průmyslu. Nechyběly ani praktické ukázky formou projekce a kolující vzorky produktů o kterých zněly přednášky.

Večer
Pro příjemné strávení večerních hodin se postarala připravená párty. Obklopeni zajímavými lidmi, za doprovodu živé stylové hudby se tato událost zapsala do paměti.

K prohlídce výrobních procesů byl určen den třetí, poslední. Průvodci dokázali popsat i ty poslední detaily tak vášnivě, že pozorný posluchač prakticky neodtrhl oči od jinak nezajímavých strojů. Komentáře byly v angličtině, což v podání německých odborníků bylo snáz pochopitelné než od rodilého mluvčího.

Byli jsme seznámeni nejen s výrobními linkami, ale také s celým systémem výroby, skladováním a následné expedice produktů dle příchozích požadavků. K tomu účelu má tento výrobce zaveden sofistikovaný systém řízení "just in time" na platformě SAP3. Ten podává následnému obchodnímu managementu po celém světě přesný obraz on-line stavu produkce a skladových stavech.

Celý několikadenní "kabelově flexibilní" zážitek ukončilo poledne. Po celou dobu se nám trpělivě a s úsměvem věnovala slečna Petra Heliová, která ne náhodou pracuje jako asistentka ředitele Lapp Kabel Aleše Vaicenbachera.

S katalogem 2005-2006 společnosti Lapp Kabel se můžete seznámit zde!

Další fotogalerii této události prohlížejte zde!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
LAPP Czech Republic s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933