Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

MICOS: Energetické sloupky Universal Colonnade


Document Actions
MICOS: Energetické sloupky Universal Colonnade
"Universal Colonnade" Micosu jsou universální sloupky, které umožňují uživateli nejen připojení spotřebičů 230V, ale skýtá také možnost připojení vody! Lze jej také dobře použít jako osvětlení nebo ozvučení částí exteriérů. Seznamte se s katalogem!
Igor Nováček, ze dne: 27.07.2005
reklama

V diskuzích se objevil dotaz na existenci zařízení, které mělo být umístěno v zahradním prostředí. Mělo obsahovat zásuvky 230V pro možnost připojení různých spotřebičů.

I když se zprvu zdá, že se jedná o konstrukčně jednoduché zařízení, existuje na světě pouze několik renomovaných výrobců. Nám nejblíže je prostějovský MICOS, který se v nedávné minulosti proslavil datovými šedými sloupky pro Telecom.

"Universal Colonnade" Micosu jsou universální sloupky, které umožňují uživateli nejen připojení spotřebičů 230V, ale skýtá také možnost připojení vody! Lze jej také dobře použít jako osvětlení nebo ozvučení částí exteriérů.

Výrobce dokonce uvádí i možnost osazení mincovním automatem pro případ potřeby zpoplatnění odběru elektrické energie. U těchto sloupků se logicky předpokládá odolnost proti povětrnostním vlivům, bezpečnost obsluhy a možnost různých variant osazení přístroji dle požadavků investora (např. pohybová nebo soumraková čidla).

Tyto sloupky nacházejí uplatnění nejen v zahradách, ale také v kempech, sportovních areálech, parkovištích, místech pro dobíjení akumulátorů ...

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933