Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

LAPP: Slovenský prezident u LappGroup


Document Actions
LAPP: Slovenský prezident u LappGroup
Prezident Slovenska Gašparovič navštívil v Nitře expozici společnosti Lapp Kabel Holešov. ... v rozhovoru s obchodním ředitelem společnosti Lapp Kabel Michalem Wdowyczynem zajímal o produkty a služby určené slovenským zákazníkům, podstatnou část z jeho téměř 15minutové návštěvy však zabrala diskuse věnovaná .....
Tým portálu Elektrika, ze dne: 22.06.2005
reklama

 

Expozice a výrobky společnosti Lapp Kabel s.r.o. z Holešova zaujaly při své účasti na Strojírenském veletrhu v Nitře (24.-27.5. 2005) i prezidenta Slovenské republiky Ivana Gašparoviče. Prezident Slovenska se v rozhovoru s obchodním ředitelem společnosti Lapp Kabel Michalem Wdowyczynem zajímal o produkty a služby určené slovenským zákazníkům, podstatnou část z jeho téměř 15minutové návštěvy však zabrala diskuse věnovaná slovenskému trhu a ekonomice. Lapp Kabel působí na slovenském trhu 12tým rokem a v současnosti je na Slovensku, podobně jako v České republice, předním dodavatelem kabelů a kabelové techniky. Obě strany se při rozhovoru shodly na pozitivním hodnocení současné situace a ocenily význam přílivu zahraničních investic na Slovensko.

Lapp Kabel s.r.o. je jednou ze společností skupiny Lapp Group, která má sídlo ve Stuttgartu a operuje na globální úrovni po celém světě. V 50 společnostech včetně 18 výrobních závodů v Evropě, Americe a Asii zaměstnává více než 2 500 zaměstnanců, z toho v České republice 125 pracovníků. Lapp Group je jedním z předních světových dodavatelů kabelů, vodičů, kabelového příslušenství, průmyslových konektorů a komunikačních technologií vůbec. Obrat skupiny činí cca 550 mil Euro. Lapp Group působí v České republice od roku 1993, kdy zde vzniklo obchodní zastoupení. O pět let později byla založena vlastní dceřiná společnost s logistickým centrem.

Mezi významné zákazníky Lapp Kabel patří především průmyslové podniky v České republice a na Slovensku. V poslední době dodala společnost kabely a kabelové systémy například pro výstavbu kolínské továrny TCPA, pro novou výrobní linku mladoboleslavské automobilky Škoda Auto, ružomberské papírny SCP, náročným provozům US Steel Košice, pražskému metru či investorům velkých dopravních staveb. Úplné počátky založení skupiny Lapp Group spadají do roku 1957, kdy zakladatel společnosti Oskar Lapp vyvinul kabel ÖLFLEX®, první průmyslově vyráběný napájecí a ovládací kabel na světě.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ



Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933