Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ISŠ Sokolnice - tam, kde se rodí elektrotechnici (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 27.05.2005
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ISŠ Sokolnice - tam, kde se rodí elektrotechnici


ISŠ Sokolnice - tam, kde se rodí elektrotechnici
Pojďme se krátce podívat tam, kde se dnes vychovávají budoucí elektrotechnici. Jaké mají dispozice k úspěšnému studiu elektrotechnického oboru? V jakém prostředí se pohybuje dnešní elektrikářský žák, učeň a student?
Miroslav Minařík, ze dne: 27.05.2005

Jedno z posledních elektrotechnických učilišť v Brně, kde se líhnou opravdoví silnoproudaři. Za posledních deset let jsme zaznamenali úbytek těchto ústavů, tak se podívejme na jeden, který má nejen bohatou minulost, ale i slibnou budoucnost.

Mnozí znají u Brna sokolnickou rozvodnu. Vpravo vedle ní se rozléhá ve stylovém prostředí odborné učiliště, které úspěšně přežilo kritické období a podle mých zjištěných informací jej čeká slibná budoucnost. Mezitím co v jiných školách je elektrotechnika tiše trpěna, zde se vyvíjí v plné šíři.

Školu jsem si prošel velmi pozorně za doprovodu vrchního mistra odborného výcviku Radka Svobody.

Seznámil mě především s odbornými učebnami, které mě samozřejmě velmi zajímaly.

Na první pohled bylo znát, že vybavení učeben není zajištěno pouhým nákupem techniky, ale že se na dostatečném zabezpečení potřebných pomůcek a přístrojů přičinily pracovité a především ochotné ruce.

Byl jsem překvapen, učiliště mi připadalo veselejší, zaměstnané, kantoři chtěli poradit a žáci chtěli slyšet. Chvíli si na mne udělal i ředitel ústavu Oldřich Životský, který opět působil velice ochotně a komunikativně, což je první předpoklad pro úspěch celé školy.

Protože, tato škola koresponduje se zaměřením našeho portálu, připravujeme spolu několik nových projektů k rozšíření elektrotechnického obzoru.

Pro zájemce, kteří si chtějí podrobněji prohlédnout tento odborný ústav jsme připravili podrobnou fotoreportáž 28. pohledů a komentářů zde!

Více prozatím neprozradíme ....

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ISŠ Sokolnice 496 - Sokolnice 496, Sokolnice - 544224634 - info@iss-sokolnice.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.