Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

ADREMA: Zkušenost za pultem, má cosi do sebe


Document Actions
ADREMA: Zkušenost za pultem, má cosi do sebe
Kam se vydat na nákup? Je velkoobchod vždy ta správná cesta? Pokud potřebujete koupit čtyři svorky, určitě se zastavíte v maloprodejně. Přeci nebudete čekat až na vás přijde řada...
Miroslav Minařík, ze dne: 4.08.2003
reklama

Pro elektrikáře je naprosto běžný nákup ve velkoobchodě hlavně pro své množstevní rabaty, které se v maloprodejnách nepraktikují. A tak maloprodejny většinou zůstávají pro ty, pro které jsou určeny.

Můj tip na maloprodejnu
I když zdrojů na elektroinstalační materiál mám v podstatě nespočet, oblíbil jsem si jednu malou maloprodejničku v Brně Husovicích na Nováčkově ulici. Jednou jsem tam zašel koupit tyčový zemnič a narazil jsem na úsměvného a přátelského Jana Slezáka.

Vědom si, že kupuji v maloprodejně bez nějakých rabatů, či platebních výhod, jsem byl příjemně překvapen způsobem prodeje. V podstatě ke každé zabalené svorce jsem ještě dostal návdavkem hromadu rad a zkušeností. Samozřejmě, že jsem již mnohé znal, ale v případě koncového zákazníka se jedná o skvělý servis. Jsem přesvědčen, že se takový zákazník vrátí zpět právě pro tyto doprovodné informace.

V pátek jsem potřeboval čtyři zemní svorky a tak jsem zase zašel na kus řeči....

A jak to vypadalo v pátek?
Zákazník:
"Vzal bych si tento halogen!"
Prodejce J.Slezák: "Tak zde je jeden s pětisty watty a čidlem, prosím."
Zákazník: "Já chtěl bez čidla! To je na stavbu!"
Prodejce J.Slezák: "Áááá, to je jiná, tak zde prosím....! A víte jak s takovou lampou zacházet?"
Zákazník: "Noo, promiňte, co bych nevěděl?"
Prodejce J.Slezák:"Při montáži halogenového zdroje musíte jednak dát pozor, abyste se nedotkli rukou křemičitého skla zdroje. Pokud se jej dotknete, tak přenesete nepatrnou mastnotu na sklo. To je pak v tomto místě hůře ochlazováno a dojde ke zničení tohoto zdroje.

Zákazník: "Ale toto ví přece i malé dítě!"
Prodejce J.Slezák:"Ano, tuto část možná ano, ovšem víte kolik procent můžete naklonit svítící halogen aby jste mu neublížil?"
Zákazník: "Prosím? Jak neublížil?"
Prodejce J.Slezák:"Tak přece vám poradím! Pokud si dáte před sebe halogenovou lampu, tak dbejte aby rovina halogenového zdroje nebyla žádným z obou konců nakloněna o víc než 5%! Teplo se pak dostává do jedné z patic a následek je pak stejný jako když se zdroje dotknete rukou!"
Zákazník: "Tak to tedy čumím! Teď chápu proč ty halogeny, co jsou připevněný, svítí furt!"

Uvedená prodejnička je sice malá, ale zboží do "chalupy", tam člověk opravdu nalezne. Ovšem po chvíli sledování zákazníků jsem se přesvědčil, že z nakupujících je zhruba 60% stálé klientely. Tak ten obchod asi  dobře vedou....

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Spojovací prvky elektroinstalací jsou nedílnou částí každého projektu. OBO Bettermann má ve své nabídce položky, které jsou velmi oblíbené pro svou snadnou použitelnost, dostupnost v lokálních velkoobchodech a také díky dobré propagaci ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933