Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

LAPP: AMPER 2005 a kabely Lapp Group pro nejdrsnější podmínky!


Document Actions
LAPP: AMPER 2005 a kabely Lapp Group pro nejdrsnější podmínky!
LAPP KABEL představí na veletrhu AMPER 2005 kabely pro použití v nejdrsnějších podmínkách. Kabely ÖLFLEX® ROBUST jsou určeny pro aplikace v těch nejdrsnějších podmínkách a skupina LAPP je uvádí na trh jako výsledek intenzivního výzkumu a úzké spolupráce s klíčovými zákazníky.
Karel Krejza, ze dne: 25.03.2005
reklama

Tyto flexibilní kabely „do každého počasí“ jsou vyrobeny z ekologicky nezávadných materiálů splňujících směrnici EU „RoHS“ (Restriction of Hazardous Substances) Kabely ÖLFLEX® ROBUST odolávají vodě (čerstvé, užitkové nebo odpadní, a to studené, teplé krátkodobě i horké) a celé řadě chemikálií. Jsou vhodné všude tam, kde se kabely dostávají do styku s rostlinnými a zvířecími tuky a oleji, čisticími prostředky rozpustnými ve vodě, emulzemi olej-voda, slunečním ultrafialovým zářením, vlhkem, deštěm, sněhem, teplem a chladem. Prakticky současně s uvedením na trh v Německu jsou tyto kabely k dispozici českým a slovenským zákazníkům. Kompletní sortiment kabelů ÖLFLEX® ROBUST bude k vidění na expozici společnosti LAPP KABEL na veletrhu AMPER, který proběhne od 5. do 8.4. 2005 na výstavišti PVA v Letňanech. Typické oblasti pro použití kabelů řady ÖLFLEX® ROBUST jsou přístroje a zařízení v oblasti hygieny a čistoty (zdravotní technika, farmacie, čisticí a prací prostředky, potravinářský průmysl apod.), oblast průmyslových strojů, přístrojů a zařízení (např. obráběcí stroje, výroba baterií, chemická zařízení, výroba textilních vláken, mycí linky pro auta, čisticí přístroje jako vysokotlaké parní čističe atd.) a oblast venkovních aplikací (stavební stroje a zařízení, výroba betonových dílů, těžba surovin, kompostovací zařízení, čističky, zemědělské a lesnické stroje apod.).

Růst skupiny LAPP GROUP se opírá o globální působení skupiny
Podle slov Aleše Vaicenbachera, ředitele společnosti Lapp Kabel s.r.o. v Holešově, dceřiné společnosti mezinárodní skupiny Lapp Group, dosáhnou letošní tržby celé skupiny úrovně 600 mil. Euro a v meziročním srovnání vzrostou o 10 %. Česká pobočka se 100 zaměstnanci je dlouhodobě jednou z nejúspěšnějších společností skupiny, v rámci interního ekonomického hodnocení Lapp Group (50 společností v Evropě, USA a Asii) obsadila v letech 2001 a 2004 dokonce první místo. Výrazně se zapojuje do všech pilotních projektů Lapp Group, jako jedna z prvních zavedla informační systém SAP a systém komplexní péče o zákazníky (CRM). „Zákazníky z oblasti strojírenství, elektrotechniky a stavebnictví chceme i letos přesvědčit širokým sortimentem, vynikajícími službami a mezinárodním know-how. Kabely, vodiči a konektory z produkce Lapp Group podporujeme exportní sílu tuzemských firem – naše výrobní závody a zastoupení pracují v Americe, Evropě a Asii a stroje s naší kabeláží budou mít vždy přístup k originálním komponentům“, dodal Aleš Vaicenbacher.

Lapp Kabel s.r.o. je jednou ze společností skupiny Lapp, která má sídlo ve Stuttgartu a operuje na globální úrovni po celém světě . V 50 společnostech včetně 18 výrobních závodů v Evropě, Americe a Asii zaměstnává více než 2 500 zaměstnanců. Lapp Group je jedním z předních světových dodavatelů kabelů, vodičů, kabelového příslušenství, průmyslových konektorů a komunikačních technologií vůbec. Obrat skupiny činí cca 550 mil Euro. Lapp Group působí v České republice od roku 1993, kdy zde vzniklo obchodní zastoupení. O pět let později byla založena vlastní dceřiná společnost s logistickým centrem. Mezi významné zákazníky Lapp Kabel s.r.o. patří především průmyslové podniky v České republice a na Slovensku. V poslední době dodala společnost kabely a kabelové systémy například pro výstavbu kolínské továrny TPCA, pro novou výrobní linku mladoboleslavské automobilky Škoda Auto, ružomberské papírny SCP, náročným provozům US Steel Košice, pražskému metru či investorům velkých dopravních staveb. Úplné počátky založení skupiny Lapp spadají do roku 1957, kdy zakladatel společnosti Oskar Lapp vyvinul kabel ÖLFLEX®, první průmyslově vyráběný napájecí a ovládací kabel na světě.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933