Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Nový server 2005 nasazen!


Document Actions
Nový server 2005 nasazen!
Slibovaný hardware pro Elektriku.cz a příbuzné tituly je nasazen. Nasazen a právě optimalizován pro nejlepší výkon.
Miroslav Minařík, Radim Novotný, ze dne: 11.03.2005
reklama

V září jsme přesedlali na redakční systém Plone, který běží na vlastním hardware. Z počátku jsme zkusili výkonější PC s jedním procesorem. Ovšem po půl roce provozu začal hardware jevit známky "loterijního bubnu tahu Sportky". Přibyly mu nové funkce generování náhodných situací, které překvapovaly nejen nás.

Protože se blíží největší elektrotechnická událost roku, AMPÉR 2005, nechtěli jsme čekat až na totální molekulární rozpad několika miliónů tranzistorů a vyšli jsme situaci vstříc pořízením nového rychlého stroje.

Kdo se snad domnívá, že je vše pouze hardware, pak jej musíme zklamat. Ještě existuje další ošklivé slovo! Software. Tyto dva termíny jdou ruka v ruce spolu a vaše úspěchy popřípadě neúspěchy musíte vždy přičítat jejich vzájemné symbióze. 

Namítnete proč se nedržíme již zavedených produktů?
Inu neobvyklý portál chce neobvyklé řešení. Je dobré si uvědomit, že Elektrika.cz není pouze zobrazování statických textů. Skrývá na pozadí různá propojení a poměrně dost podružných výpočtů.

Jsme rádi, že nám mnozí z vás pomáhají upozorněním na různé generované chyby a zvláštnosti, které vznikají při optimalizaci.

Pokud se chcete blíže seznámit s detaily nového stroje, který shromažďuje všechna data a zobrazí je v podobě www stránky, podívejte se sem.

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 3)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Elektrika.info s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Umíte odpovědět? Vysvětlete, proč musíme elektrické stroje chladit a co by se stalo, kdybychom je nechladili. Popište rozdíly mezi chlazením vzduchem a chlazením kapalinou. Vysvětlete, jak teplo putuje elektrickým strojem a jak nám tepelný okruh pomáhá toto teplo správně odvést. Co přesně znamená ventilace v kontextu elektrických strojů? Jaký je rozdíl mezi ...
Kam se v budovách vyvíjí uplatnění vysokorychlostních dat optickými vlákny? Příchod elektroinstalačních podomítkových trubek Fraenkische se zabudovaným optickým vláknem se datoval dřív než známost standardů datových přenosů Industry 4.0. Trubky s označením FFKuS DATALIGHT se v českých e-shopech objevují, ale na běžných stavbách určitě ne. Jde o speciálku, říkají dataři, v běžném obydlí stačí spotřebiteli Wi-Fi. Jiná situace může ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933