Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...

Čím nahradit staré IJV a IJM?


Document Actions
Čím nahradit staré IJV a IJM?
Mnohokrát diskutovaná otázka náhrady jističe starých rozměrů za jistič nový, menší s uchycením na DIN lištu má nyní možnou alternativu. Dokonalá náhrada za vadný jistič IJV, IJM.
Jaroslav Borovec, ze dne: 2.03.2005
reklama

Výrobce tohoto zboží Karel Tomaštík  nám zaslal tyto informace, redakce se domnívá, že určitě stojí za povšimnutí!

Dokonalá náhrada za vadný jistič IJV, IJM

Retrofit KT1 !!! Novinka !!!

Retrofit KT 1 bezproblémově nahradí vadný jistič IJV, IJM - černé bakelitové provedení, výrobce SEZ Krompachy n.p., který se již mnoho let nevyrábí.
Tato náhrada je také určena pro starší el. instalace, realizované hliníkovým vodičem. Díky retrofitu KT 1 již není nutno kvůli jedinému vadnému jistič IJV, IJM měnit původní jističovou skřínku za novou s DIN lištou a novými jističi, což je pracné a finančně velmi nákladné, kdy navíc hrozí u hliníkových vodičů, že se při přetvarování ulomí.

Jističe současného provedení se nedají použít přímo jako náhrada za jistič IJV, IJM, neboť současné jističe se nasunují na DIN lištu. Pro nový jistič by proto bylo nutno pracně v rozváděči přimontovat DIN lištu a zaslepit původní otvor pro jistič IJV, IJM v krytu rozváděče, neboť tyto nové jističe mají menši tělo než původní jističe IJV, IJM.

Popis retrofitu KT 1
Jistič PRe 41, PRe 61 nebo RI 61, výrobce SEZ Krompachy a.s., je osazen kovovou základnou pro mechanické upevnění retrofitu na původní místo po demontovaném jističi IJV, IJM a plastovým krycím dílem nasunutým z čela na jistič, zaslepující původní otvor v krytu rozváděče, čímž je zajištěna předepsané krytí před nebezpečným dotykem živé části IP 40.

Retrofit KT 1 je schválen a dodáván jako komplet, tj. jistič SEZ osazeny kovovou základnou a plastovým krycím dílem.

Parametry retrofitu KT 1

upevnění: šroubky M4 na původní místo po jističi IJV, IJM
svorky : Cu vodič - 1,5 - 25 mm2
Al vodič - 2,5 - 25 mm2
teplota okolí: - 25 °C až + 55 °C
vypínací charakteristiky: B, C, D, M
jmenovité napětí: 230, 230/400, 400 V / 50 Hz
jmenovitý proud: 0,2 až 60 A
vypínací schopnost: 3, 6, 10 kA
elektrická trvanlivost: 4 000 spínacích cyklů
mechanická trvanlivost: 100 000 spínacích cyklů
krytí: IP 40

Pozor !!! - většina jističů od jiných výrobců není schválena pro připojení hliníkovým vodičem, pouze pro připojení měděným vodičem, neboť nejnižší povolený průřez hliníkového vodiče v nových instalacích je dle ČSN 16 mm2.

Upozorňujeme, že jsme tento výrobek na vlastní oči neviděli, předáváme pouze zprostředkovanou informaci. Autor na svých stránkách uvádí seriózní informace doložené slovenskými certifikáty.

Při ceně uvedeného zboží od 167,- Kč (bez DPH) určitě stojí za zvážení v konkrétních případech nasazení tohoto retrofitu.

Kontakty naleznete níže.
Pokud máte připomínku, máte možnost využít níže uvedené poznámky.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Karel Tomaštík - KATOM
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
V současné době platí povinnost nechat certifikovat každý rozvaděč, ať už se jedná o malou rozvodnici s jedním modulem nebo velký průmyslový rozvaděč. Neustálým bodem diskuzí mezi odbornou veřejností je pak spor o této povinnosti u malých domovních rozvaděčů, které se prakticky skládají z již certifikovaných komponentů. Přeptali jsme se tedy přímo konkrétních řemeslníků, jaký je jejich názor ...
Spojovací prvky elektroinstalací jsou nedílnou částí každého projektu. OBO Bettermann má ve své nabídce položky, které jsou velmi oblíbené pro svou snadnou použitelnost, dostupnost v lokálních velkoobchodech a také díky dobré propagaci ...
KOPOS Kolín dodává unikátní výrobek na trhu - praktické elektroinstalační lišty ELEGANT, které na trhu nabízí jako jediný výrobce. Vaše kabely vedené na stěnách s nimi budou v přehledném, bezpečném a především elegantním kabátě ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933