Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

BVV: Jaký byl Invex 2004?


Document Actions
BVV: Jaký byl Invex 2004?
Invex jako veletrh komunikačních technologií si opět našel velkou skupinu zájemců. Všeobecný klesající trend ve výstavnictví byl patrný i zde, ovšem u nasyceného trhu, který navíc vstoupil do evropského společenství se tento posun dal částečně předpokládat. Přes to, byl Invex stále Invexem!
Miroslav Minařík, ze dne: 18.10.2004
reklama

Invex jako veletrh komunikačních technologií si opět našel velkou skupinu zájemců. Všeobecný klesající trend ve výstavnictví byl patrný i zde, ovšem u nasyceného trhu, který navíc vstoupil do evropského společenství se tento posun dal částečně předpokládat. Přes to, byl Invex stále Invexem! Letos se účastnilo přes 600 vystavovatelů z dvaceti různých zemí.

Názory před branami výstaviště se různí. Hovořil jsem s odbornými i laickými návštěvníky, také s vystavovateli. Jeden z názorů slýchávám již deset let, to, že příští ročník již nebude. Ale od skončení tohoto veletrhu se prakticky hovoří o tom, co bude v příštím ročníku nového....

Protože jsem byl jako návštěvník letos na Invexu každý den, měl jsem dost času se věnovat přátelům, kterých se vždy na tomto veletrhu sejde mnoho. Co na na tento veletrh kdo řekl?

  • Odborníci, znalí technologií...
    mnohým odborníkům již Invex nepřináší tolik zajímavého, jako v dobách minulých. Na prohlídku celého veletrhu stačí tři hodiny. Důvod jejich návštěvy byla především domluvená schůzka.
  • Laici, neodborníci, spotřebitelé...
    se přišli seznámit "na živo" s novými produkty. Nechat si předvést výhody, nasát atmosféru nových technologií, využít zajímavých akčních cen na zařízení nebo média.
  • Vystavovatelé sdělili...
    čekali zájem spotřebitelů a návštěvu obchodních partnerů. Ale jak jsem uvedl v prvním bodě, odborníci přišli především na již předem sjednané termíny, proto byli spokojeni především ti vystavovatelé, kteří o sobě dali vědět ještě dříve než na Invexu samotném.

Kde to vřelo?
Když pomineme uměle vytvořený zájem pomocí atrakce, pak tomu byly místa se spotřebními přístroji (fotoaparáty, díly k PC, optická média), software a technologie. Samozřejmě pro nejnižší věkovou skupinu byl nejzajímavější pavilon "Z", kde byl tradičně herní ráj. Mnohými opovrhovaný "herní ráj", ovšem velmi dobrý byznys.

Několik praktických informací elektrotechniky jsme mohli vidět například u....

  • Epos Pro
    prezentoval novou verzi obchodního systému OBIS 4SQL, který se elektrotechnikům líbí pro modul rozpočtů a nabídek.
  • Ipex
    poskytl malý, praktický internetový kapesní adresář. Prezentoval různá připojení k Internetu od Adsl, mikrovlnné spoje až po varianty WI-FI.
  • OBO Bettermann
    prezentoval především systémy ochrany před přepětím a systémy uložení silové a datové infrastruktury.
  • Sunnysoft
    nabídl veřejnosti pro sběr dat a efektivní práci s nimi různá PDA. Na svém stánku soustředili patrně nejvíce kapesních počítačů, které si jen dovedete představit. Sám jsem si vybral správný čas abych se svým kolegou mohli otestovat nový HP komunikátor 6340.
  • Microsoft
    rozdával na CD aktuálni Service Pack 2 pro Windows XP
  • Beta Control
    ve stánku T-mobile představoval partnerům systém CEMOL/LGM dálkové nouzové signalizace s využitím služeb GSM
  • Zat easy control systems
    přitahoval zájemce jako magnet další variantou přenosu dat po energetické síti Power line. I přes možnosti kabelových televizí a WI-FI zájem o přenos dat po silovém vedení. Zajímavou informací je bezesporu skutečnost, že pokud jste připojen zařízením na L1, pak přenos se uskuteční při souběhu vedení vodičů s další fází L2 nebo L3 minimálně pět metrů.

Celý Invex můžeme chápat především jako veletrh pro zefektivnění práce z daty, informacemi. Tedy jak vybavit sebe, své pracovníky, pracoviště tak, aby jsme optimalizovali své potřeby k vyšší konkurenceschopnosti. Invex nebyl pouze o zboží a službách, také o lidech. Příležitost setkání s osobnostmi oblasti IT byla opravdu snadná.

Invex je svou podstatou veletrh jako každý jiný, pokud někdo čeká zákazníky, měl by pro to udělat více, než sedět na stánku zahleděn do novin.

Podívejte se na krátkou fotoreportáž Invexu 2004 zde!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Veletrhy Brno, a. s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
... české zastoupení firmy DEHN + SÖHNE každé dva roky vždy k příležitosti veletrhu Amper vydává zkrácený český katalog svých výrobků. Opravdovou lahůdkou je druhá kapitola tentokrát žlutá, tedy Yelow/Line ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
V dnešní době už není žádnou výjimkou, pokud ovládáte svá zařízení pomocí mobilního telefonu. Společnost ABB s.r.o. v loňském roce uvedla na trh řadu těchto přístrojů a v letošním roce došlo k jejímu rozšíření. Jaké zahrnuje novinky a aplikace, čtěte zde ...
Orientace v ochranách proti přepětí není v dnešní době nové ČS EN 62 305 zrovna snadná. Česká značka OEZ vydává aplikační příručku se základními informacemi pro projektování ochran proti přepětí. Z oblasti elektromagnetické kompatibility toho bylo již napsáno hodně. Ovšem od každého výrobce se očekává ...
Máte představu, jak navrhnout konstrukci podlahového systému? Víte, z jakých částí se skládá? Víte, s jakými variantami lze počítat? Pokud hledáte přehledný útlý sešit, ve kterém není nic zbytečného, čtěte tento článek!
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933