Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

DEHN: Chráníme datové vstupy


Document Actions
DEHN: Chráníme datové vstupy
Ochraňte svůj Ethernet, ATM, ISDN, Voice of IP a Power over Ethernet, DEHNpatch! Nabízí se revoluční konstrukce.....
Jiří Kutáč, ze dne: 24.09.2004
reklama

Dnešní době již nikdo nepochybuje o tom, že datová vedení jsou nervovým systémem podniků a institucí. Žijeme v době, kdy na dostupnosti důležitých informací závisí úspěch naší práce a nefunkční datový systém komplikuje podnikatelům a institucím efektivitu práce a v případě déletrvajících problémů je ohrožena i jejich další existence. Cena informace je přímo závislá na čase, kdy ji zákazník obdrží předpověď počasí na předminulý týden má pouze statistickou hodnotu).


Obr. 1 NET-Protector E1 LSA

Správně a hlavně bezproblémově fungující informační systém je víceméně nutností a pro jeho správnou a bezporuchovou funkci je důležitá ochrana před vnějšími vlivy, které ho zatěžují a ohrožují. Pro ochranu zařízení zapojených v těchto systémech před přepětím, šířícím se těmito mnohdy rozsáhlými datovými sítěmi, se často používaly sady přepěťových ochran určených pro 19" datové rozvaděče. Pro


Obr. 2 Rozměry v mm DPA M Cal. 6

nové aplikace byla tato forma přepěťových ochran bezproblémová, nicméně díky modulovému uspořádání po osmi svodičích přepětí na tištěném spoji byl v některých případech uživatel nucen instalovat několik přepěťových ochran navíc (například viz obr. 1).


Obr. 3 Každá žíla kabelu je chráněna výkonnou výbojkovou bleskojistkou a každý pár nízko kapacitní diodovou sestavou

Pro stávající aplikace, při zjištění akutní potřeby svodičů přepětí a nepřítomnosti tohoto 19" datového rozvaděče, ale i pro nové aplikace, kdy vícemodulové uspořádání by bylo zbytečné, je určen univerzální svodič přepětí DEHNpatch (929 100) pro nasazení na přechodu zón ZBO OB - ZBO 1 (LPZ OB - LPZ 1).

 


Obr.4 DEHNpatch

Forma přepěťové ochrany DEHNpatch jako propojovacího PATCH kabelu je revoluční a přináší také výraznou úsporu nákladů vůči předchozím možnostem (obr. 2). Je také prvním propojovacím kabelem s přepěťovou ochranou v provedení Cat. 6, který lze univerzálně používat v systémech s napětím do 48V DC podle EN 50173.

Zapojení: Obyčejný propojovací kabel zapojený mezi panelem a aktivním síťovým zařízením (např. Switch) se jednoduše nahradí systémem DEHNpatch. Uzemnění spolehlivě zajišťuje nosná patka, s jejíž pomocí se ochrana upevní na nosnou lištu TS 35 (DlN lišta). Použije-li se více ochran pro montáž v 19" rámu, doporučujeme využít montážní sadu DEHNpatch (929 199), která je dodávána jako příslušenství na přání zákazníka.

DEHNpatch splňuje všechny požadavky na Cal. 6 a je univerzálně použitelný do všech datových sítí s jmenovitým napětím do 48 V. Hodí se pro všechny běžné kancelářské a průmyslové aplikace, jako je např. gigabitový Ethernet, ATM nebo ISDN, ale také pro připravované systémy Voice of IP a Power over Ethernet, a to vše pouze za pomoci jednoho typu přepěťové ochrany DEHNpatch.

Plně stíněná struktura DEHNpatch je vhodná pro stíněné a nestíněné sítě. DEHNpatch má šířku konektoru RJ45, takže do 19" rámu jich lze usadit až 24 v jedné řadě.

Přepěťová ochrana je standardně dodávána s PATCH kabelem o délce 3m. DEHNpatch je prvním PATCH kabelem s přepěťovou ochranou splňujícím Cat. 6 ­podle ISO/IEC 11801.

Níže je možnost diskuze i objednání dalších informací!

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Rakouská pobočka OBO BETTERMANN začíná stavět další objekt! S heslem "Růst potřebuje prostor" startuje výstavba nového kancelářského, logistického a školicího centra v Gramatneusiedlu. Tam vzniká budoucí zázemí OBO Austria. Do konce roku bude nová budova OBO přístřeším pro zhruba třicet pracovníků značky. Do budoucna značka OBO zpevní svou dosavadní síť. A jaké je ohlédnutí za českou pobočkou? V květnu 2019 společnost OBO BETTERMANN oslavila na pražském ...
... české zastoupení firmy DEHN + SÖHNE každé dva roky vždy k příležitosti veletrhu Amper vydává zkrácený český katalog svých výrobků. Opravdovou lahůdkou je druhá kapitola tentokrát žlutá, tedy Yelow/Line ...
V současné době platí povinnost nechat certifikovat každý rozvaděč, ať už se jedná o malou rozvodnici s jedním modulem nebo velký průmyslový rozvaděč. Neustálým bodem diskuzí mezi odbornou veřejností je pak spor o této povinnosti u malých domovních rozvaděčů, které se prakticky skládají z již certifikovaných komponentů. Přeptali jsme se tedy přímo konkrétních řemeslníků, jaký je jejich názor ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Jak má vypadat správně provedený skrytý svod podle ČSN 34 1390- Předpisy pro ochranu před bleskem? Mohlo by se zdát, že správné provedení jímací soustavy a svodů podle dnes již neplatné normy je mrtvé téma, ale hromosvody provedené podle této normy z roku 1969 nás ještě mnoho let budou doprovázet a bude docházet k jejich opravám a opakovaným revizím podle ČSN 33 1500.
Pokud se chceme svou argumentací stavět na uvádění rozdílu, musíme se podívat na oba póly. V tomto případě na § 47 vyhlášky 137/1998 Sb., jehož obsah je v nové vyhlášce 268/2009 Sb. nahrazen § 36. Jaký je tedy rozdíl mezi zmíněnými paragrafy?
Po dvanácti letech jsme si s Janem Lojkáskem sedli u kávy a zavzpomínali na dobu, kdy jsme byli oba označováni za snílky. Server iiSEL a portál Elektrika.cz se v mnohém liší. Každý má zcela jiné zaměření. Pokud chcete vědět více podrobností, poslechněte si autora sami v tomto videospotu!
Olovo je v současnosti považováno za nebezpečnou závadnou látku. V minulosti se ale využívalo pro vytvoření vodivého spoje mezi součástmi hromosvodu. Čím tedy můžeme v dnešní době nahradit olovo? Více zde ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933