Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

Automatické nabíječky baterií


Document Actions
Automatické nabíječky baterií
Automatické nabíječky baterií LOVATO řady BCE nejen pro záložní zdroje. Lovato dodává v současné době na trh jednofázové automatické nabíječky řady BCE pro baterie střední velikosti do 150Ah s jednou úrovní nabíjení.
ze dne: 20.09.2004
reklama

Firma Lovato je dobře známá v oboru regulace záložních zdrojů. Je to zejména díky automatickým řídícím jednotkám RGAM a RGK, které monitorují napětí v síti a v případě výpadku startují motorgenerátor. Méně známým přístrojem sortimentu Lovata v České republice jsou automatické nabíječky baterií jako základní součást každého rozváděče pro řízení záložních zdrojů. Jejich použití ale daleko přesahuje tento obor.

Lovato dodává v současné době na trh jednofázové automatické nabíječky řady BCE pro baterie střední velikosti do 150 Ah s jednou úrovní nabíjení.

Cyklus nabíjení probíhá ve dvou krocích:
v 1. je zvyšováno napětí při udržování konstantního nastaveného proudu Ic.

Ve 2. kroku po dosažení napětí Uc je toto udržováno na konstantní hodnotě. Proud odebíraný baterií se spontánně snižuje až na minimální hodnotu konce nabíjení.

Velikost proudu Ic lze nastavit potenciometrem na čelním panelu v rozsahu 33 ÷ 100% Ie. Hodnota napětí Uc je výrobně nastavena dle typu baterie trimrem P1.

Nabíječka je vybavena vstupními a výstupními pojistkami a elektronickou ochranou pro případ zkratu na výstupu, obrácení polarity baterie, nepřipojené baterie nebo nízkého napětí baterie (< Uc).

Technické údaje
- Napájecí napětí 220-240Vst. ± 10%, 50/60 Hz (jiná napětí na objednávku)
- Konečné nabíjecí napětí Pb=2,3 a NiCd=1,5 V/článek (nastaveno ve výrobě dle typu baterie)
- Nabíjecí cyklus podle DIN 41733
- Nabíjecí proud Ic 33 ÷ 100% Ie nastavitelný
- Stupeň krytí IP00
- Chlazení přirozené
- Pracovní teplota -10 ÷ 50 °C
- Skladovací teplota -40 ÷ 85 °C
- LED indikace

  • ON – napájení
  • CHARGE - nabíjení (I > 0,2 Ic)
  • ALARM - vybavení ochran


Referenční standardy
Odpovídá normě IEC/EN 60335-2-29

Rozměry

Schéma zapojení

Pokud máte zájem o další informace, máte možnost si o ně zažádat níže uvedeným formulářem.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Lovato, spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
V současné době platí povinnost nechat certifikovat každý rozvaděč, ať už se jedná o malou rozvodnici s jedním modulem nebo velký průmyslový rozvaděč. Neustálým bodem diskuzí mezi odbornou veřejností je pak spor o této povinnosti u malých domovních rozvaděčů, které se prakticky skládají z již certifikovaných komponentů. Přeptali jsme se tedy přímo konkrétních řemeslníků, jaký je jejich názor ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Sortiment energeticky úsporných světelných zdrojů zažil po "pádu" klasických žárovek nebývalý rozvoj a neustále je rozšiřován. Velkých změn doznaly jak variabilita tvarů, tak i účinnost a délka životnosti. Pojďme se podívat, co na to přední výrobce světelných zdrojů, společnost OSRAM ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933