Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

CIMCO: Katalog nářadí pro elektrikáře 2012-13


Document Actions
CIMCO: Katalog nářadí pro elektrikáře 2012-13
Nářadí je pro každého elektrikáře v praxi hlavní výrobní prostředek. Abychom mohli podat efektivní výkon, musíme mít odpovídající pracovní podmínky. Výběr nářadí za nás může do jisté míry rozhodnout nadřízený, ale u mnoha drobnějších položek je to na nás, jaký nástroj si vybereme. Ale k takovému rozhodnutí musíme nejdříve vědět o existenci toho nástroje. Podívejme se na sortiment CIMCO pro období 2012-13 ...
Komerční sdělení, ze dne: 11.12.2012
reklama

Dostává se ke mně katalog nářadí CIMCO, který zajímá patrně většinu uživatelů tohoto portálu. Samozřejmě projektant patrně se nad štípačkami nerozplyne štěstím, ale minimálně bude mít přehled o nástrojích, kterými se provádí to, co on navrhuje.



Proč jsem si vybral katalog CIMCO
Rozhodně to není proto, že by mi ho někdo podsunul. Spíš jsem jej našel v hromadě dalších, které zde čekají na redakční zpracování. CIMCO je německá renomovaná značka, která se u nás kdysi prodávala přes N.G. Elektro, pak se osamostatnila, resp. vzniklo české zastoupení se stejnojmenným názvem. A protože jsem kdysi působil v německých firmách na německém území několik roků, tato značka u mne vzbuzuje stále nostalgii k německé dokonalosti.


Co v katalogu nalezneme

  • kleště - pro elektroniky, instalatéry a elektrikáře
  • stříhací a řezací nástroje, kabelové nůžky a řezáky, pilky, vrtáky a vyvrtávací nástroje
  • vrtáky, výkružné děrovače, děrovací nářadí, lisovací nářadí
  • lisovací kleště, ukončovací materiál, odizolovávací nářadí
  • odizolovávací kleště, kabelové a kapesní nože, šroubováky
  • elektrikářské s izolací 1.000V, dílenské, speciální a přesné, program BITFLEX, klíčové nářadí
  • šroubové nástavce, stranové a očkové klíče, speciální klíčové nářadí, zkoušečky napětí
  • fázové zkoušečky, digitální multimetry, multifunkční měřicí přístroje, protahovací systémy
  • ocelové a perlonové struny, speciální tažné systémy, upevňovací systémy
  • polyamidové a ocelové pásky, příslušenství, kufry na nářadí a příslušenství
  • vybavené a nevybavené kufry, příslušenství, chemické výrobky
  • montážní, údržbové, čistící a ochranné spreje, lepidla, těsnící prvky, izolované a jistící ochranné prostředky
  • pomůcky s izolací 1000V, ochranné prostředky, doplňkový sortiment

Kdo nářadí prodává
Distribuce je zajištěna přes velkoobchodní síť elektrotechnických velkoobchodů. Má zkušenost z distribuce v Česku je spjatá se značkou Schrack Technik.



A závěrem
Stejně jako kolega ani já si neodpustím upozornit na terminologickou nepřesnost u tzv. "řezáku". Ve skutečnosti jde o kabelové nůžky, tedy dvě čelisti proti sobě střihají, nikoliv řežou. To patrně české zastoupení pustilo k překladu jazykově překladatele, který neví jaký rozdíl je mezi řezáním a střihem. Jinak sortiment zajímavý a co se týká servisu kolem tohoto portfolia, to se můžete vyjádřit v níže uvedené diskusi sami.

 

Pravidelný sobotní přehled novinek a bonusů
z celého portálu Elektrika získáte přihlášením

 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 6)
TEXT Z OBLASTÍ


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Společnost Schrack je známá nejenom svým sortimentem, ale také jako pořadatel nejrůznějších promo akcí pro své zákazníky. Záběr je opravdu široký, a tak zatímco klidnější povahy s dětmi se mohou zúčastnit dětských dnů, ti adrenalinově závislí mají na výběr od jízdy na raftu, přes horská kola, lanové centrum, fotbalové turnaje až třeba po vodní lyžování. A na podzim je čas na Schrackiádu …
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933