Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: EZÚ: Česko a Korea si budou uznávat certifikáty a zkoušky (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 16.09.2015
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

EZÚ: Česko a Korea si budou uznávat certifikáty a zkoušky


EZÚ: Česko a Korea si budou uznávat certifikáty a zkoušky
Významnou událostí v rámci 23. mezinárodního veletrhu elektrotechniky AMPER 2015 se stal podpis smlouvy mezi Českem a Jižní Koreou o vzájemném uznávání výsledků testování a certifikací. Jaký bude mít podpis smlouvy dopad na české elektrotechnické firmy a tuzemský trh a co to v praxi znamená? S tím nás blíže seznámil Jarmil Mikulík, obchodní náměstek Elektrotechnického zkušebního ústavu.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 16.09.2015



Uzavřená česko-korejská dohoda, kterou za Elektrotechnický zkušební ústav podepsal ředitel Dalibor Tatýrek a za Korea Testing Certification prezident Kaphong Choi, významně usnadní vstup českým podnikatelům na jihokorejský trh.



Krátce o EZÚ
Elektrotechnický zkušební ústav je společností s  dlouhodobou tradicí a zkušenostmi. Od roku 1926 poskytuje služby zkoušení a certifikace výrobků, převážně elektrotechnického charakteru, ale také z oblasti zdravotnických prostředků, automotive, stavebních, strojírenských a dalších výrobků. Je členem významných evropských a světových certifikačních systémů, u mnoha z nich členem zakládajícím. Poskytuje služby ověřování systémů řízení dle norem ISO, provádí kalibrace, metrologická ověřování, vývojové a funkční testy. Disponuje kvalitním vybavením, vzdělaným a kompetentním personálem a pověřeními relevantních institucí. EZÚ nabízí činnosti akreditované zkušební laboratoře a certifikačního orgánu pro výrobky a systémy řízení a akreditované metrologické laboratoře. EZÚ je autorizovanou osobou číslo 201 a notifikovanou osobou číslo 1014. Je pověřen k provádění zkoušek motorových vozidel, jejich systémů, částí a samostatných technických celků dle technických předpisů ES.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Elektrotechnický zkušební ústav, s.p. - Pod lisem 129, Praha 8 - Troja - 266 104 317 - certif@ezu.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.