Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Cech v Havlíčkově Brodě pořádal výroční schůzi 2012


Document Actions
Cech v Havlíčkově Brodě pořádal výroční schůzi 2012
Přes to, že známe tolik lidí z různých akcí, či z tohoto portálu, sdružení elektrotechniků pod hlavičkou ESČ v Havlíčkově Brodě nám doposud unikalo. V pátek 9. března zamířila kamera do Brodu, kde se na třetí hodinu sešli místní elektrotechnici. Účastnil se i tajemník ESČ Praha Jaroslav Ďoubalík ...
Jan Franěk, ze dne: 12.04.2012
reklama


V Havlíčkově Brodě, městské části Perknov, proběhla 8.3.2012, výroční členská schůze  místního Elektrotechnického cechu.
Přítomní byli seznámeni s prací a hospodařením cechu v loňském roce 2011. Obzvláště byla vyzdvihována práce sekce revizních techniků.

1
Ladislav Karel

Pak navázali svými přednáškami zajímaví hosté. Zástupkyně místního Živnostenského úřadu, daňový poradce, zástupce OIP, zaměstnanec místního rozvodného závodu a další hosté. Po přednáškách, kdy se snažili upozornit na důležité změny související s naší praxí, navázala vždy diskuse a dotazy na přednesená témata. Mezi tím byli slavnostně přijati mezi členskou základnu i noví členové, kteří se díky práci a propagaci jednotlivých členů přihlásili.

Mimo jiné zde byl hostem i Jaroslav Ďoubalík, tajemník ESČ Praha. Velkou pozornost vzbudily hrobařovy varující samolepky, časopis i Čestné vstupenky na AMPER 2012 v Brně a v neposlední řadě i premiéra dieselového hybridního Peugeotu v ČR, s kterým přijel Miroslav Minařík do Perknova z Brna.

2 3
Pavel Kamarád                           Jaroslav Ďoubalík

Přítomné jsem seznámil (Jan Franěk) s elektro svazem ČES a aktuální činnost okolo UE ČR, včetně možností navázání spolupráce mezi jednotlivými svazy. Příjemným překvapením bylo poznání, že některé tváře známe z pravidelných setkání brněnského L.P.Elektro. Nečekaně dlouhá diskuse probíhala ve víc, než přátelském duchu. Byl vidět zájem o spolupráci.

4

I když tento cech nepatří počtem k největším, jejich práce a nadšení pro obor, z nich dělají svaz s budoucností. To poznáte i podle toho, že  navzdory některým trendům se jejich počet rozrůstá a mimo pravidelných aktivit, ke kterým patří i školení a zkoušky z vyhlášky 50/78Sb., připravují pro své členy například exkurzi do sklářského podniku ve Světlé nad Sázavou.

6

Tato zjištění potvrzuje i očekávané 20té výročí založení tohoto cechu, které se chystá v průběhu měsíce září, k čemuž jim gratulujeme.



 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Těsně před konáním AMPERu 2011 jsme se s kamerou zastavili pozdravit zakladatele a členy Žďárského elektrotechnického cechu. Toto slavnostní setkání se uskutečnilo na ranči dvou elektrotechniků Jana Štefáčka a Luboše Pajla v Hamrech u Žďáru. Průvodní slovo měl samozřejmě cechmistr Jaroslav Miklík, který poukázal na osobnosti a pamětníky, kteří nám k tomuto výročí řekli několik slov na kameru. Více sledujte v tomto videoklipu ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933