Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje

BVV: Zahraničí má o strojírenský veletrh stále zájem


Document Actions
BVV: Zahraničí má o strojírenský veletrh stále zájem
Díky skladbě vystavovatelů z nejrůznějších zemí je Strojírenský veletrh oprávněně nazýván mezinárodní. Za největšího obchodního partnera je považováno Německo. Co je pro německé vystavovatele u nás lákavé? A která ze zemí bude letos partnerskou? Více informací zde ...
Jiří Erlebach, ze dne: 26.05.2009


Přípravy 51. mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně a 5. mezinárodního veletrhu Transport a Logistika jsou takzvaně v plném proudu. Kdo by si myslel, že v současné nelehké hospodářské i politické situaci ztratí o obchodní kontakty s českými firmami zahraniční subjekty zájem, ten se spletl. Prestiž těchto veletrhů a jejich role jako platformy pro obchodní setkání a prezentaci nejnovějších trendů oceňuje řada zahraničních partnerů a firem.

Slovensko partnerská země MSV 2009
Přestože je Slovensko na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně každoročně silně zastoupeno, letos bude tato prezentace poměrně výjimečná. Důvodem je nejen fakt přechodu slovenské měny na EUR, ale také oficiální záštita. Podporu a aktivní účast na MSV 2009 přislíbilo jak ministerstvo hospodářství Slovenské republiky, tak Svaz strojírenského průmyslu SR a očekává se také účast nejvyšších slovenských státních představitelů. V rámci vystoupení Slovenska jako partnerské země se počítá s uspořádáním bilaterální obchodně-politické konference, série odborných prezentací a seminářů na témata v zájmu českých a slovenských institucí a firem.

Německé firmy s největším zastoupením
Německo - největší obchodní partner České republiky - má na MSV dlouhodobě nejvyšší účast ze zahraničních zemí. Každoročně se prezentuje přibližně tři sta německých firem, které vystavují především obráběcí a tvářecí techniku, materiály a komponenty pro strojírenství, elektroniku a měřicí techniku. Zdá se, že také letos bude zájem podobný. Není divu. Možnost navázaní přeshraniční/regionální spolupráce s českými a slovenskými partnery je pro německé subjekty lákavá zejména v oblasti investic do technologií budoucnosti – fotovoltaiky a solární techniky, neboť právě Česká republika se stává rostoucím trhem pro tuto technologii.
Úspěšným budoucím obchodním kontaktům nahrávají také dotační programy české vlády do nových energetických zdrojů jako biomasa a tepelná čerpadla v novostavbách.

Prezentace obráběcích stojů bez omezení
Dobrou zprávou pro prezentaci zahraničních firem z oboru obráběcích strojů je rozhodnutí Generálního komisariátu EMO umožnit účastníkům EMO Milano vystavovat v roce 2009 stroje a zařízení i na jiných veletrzích v Evropě. K obdobné situaci došlo již v roce 2007, kdy obor obrábění, tváření a povrchové úpravy s 668 vystavovateli dominoval celému Mezinárodnímu strojírenskému veletrhu.

Tento dominantní obor veletrhu se letos poprvé přestaví v novém pavilonu P, který bude se svými patnácti tisíci čtverečními metry největší výstavní halou ve střední Evropě. Dokončen bude v květnu letošního roku a vystavovatelům obráběcích a tvářecích strojů poskytne nejkvalitnější výstavní plochu vybavenou moderními technologiemi i veškerým zázemím.

Další podrobnosti o veletrzích MSV 2009, Transport a Logistika 2009 jsou k dispozici na stránkách www.bvv.cz/msv.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Veletrhy Brno, a. s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933