Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Pokud narazíte na názvy svítidel HALSPOT I LED, HALSPOT II LED, TUNNEL LED nebo třeba FARMER I LED PRO, pak jde o produkty svatobořické dílny! Svatobořice nejsou zrovna průmyslovou oblastí. Ba naopak, tamní oblast proslavuje Svatobořické čevené ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...

BVV: Odborníci na MSV 2007 se budou věnovat problematice komunikace strojů


Document Actions
BVV: Odborníci na MSV 2007 se budou věnovat problematice komunikace strojů
První den letošního Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně bude zahájen konferencí s názvem Machines Communicate (1.10.2007). Konference je určena vývojovým pracovníkům, dodavatelům a uživatelům zařízení pro bezdrátový sběr dat a řízení procesů v průmyslu ...
Komerční sdělení, ze dne: 27.09.2007

První den letošního Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně bude zahájen konferencí s názvem Machines Communicate (1.10.2007). Konference je určena vývojovým pracovníkům, dodavatelům a uživatelům zařízení pro bezdrátový sběr dat a řízení procesů v průmyslu, dopravě a inteligentních budovách.

Odborná konference věnující se zvyšování kvality výroby a novým možnostem, které umožňují systémy elektronické komunikace mezi stroji, proběhne od 10 do cca 15 hodin v sále A Kongresového centra brněnského výstaviště jako zahajovací konference MSV 2007.
„Cílem tohoto setkání je informovat odborné návštěvníky a pracovníky vývoje z oblastí strojírenství, dopravy, logistiky a projektování inteligentních budov o nových technologiích, které nabízí rozvoj elektronického průmyslu, informatika a elektronická komunikace,“ vysvětluje Ing. Jaroslav Hrouda, vedoucí konferenčního oddělení vydavatelství Sdělovací technika, která je organizátorem konference. „Touto cestou chceme přispět k modernizaci strojů, zařízení a výrobních systémů, a v neposlední řadě i ke zvýšení kvality výroby a její efektivity.“

KOMUNIKACE STROJŮ – NEVYČERPATELNÉ MNOŽSTVÍ TÉMAT

Konferenci Machines Communicate v minulých letech předcházela setkání nazývaná M2M. Název však nevystihoval plně všechny možnosti, které se nabízejí při komunikaci po sběrnicích a bezdrátové komunikaci mezi stroji, jakož i v logistice a přepravě materiálu k výrobním systémům.

Komunikace strojů po sběrnicích i bezdrátově umožňuje zachytit data bezprostředně bez jakékoliv manuální intervence a může tak výrazně přispět ke zlepšení efektivity operací v průmyslu i dalších oborech lidské činnosti. Stroje však nekomunikují jen mezi sebou, ale také s informačními systémy na jiných úrovních, jako například ERP. Konference podává přehled o klíčových aplikacích i nových obchodních možnostech, které technologie komunikace v průmyslu a logistice nabízejí.
Tato fakta se odrazí i v tématech odborné konference Machines Communicate:

  • technologie M2M jako integrační platforma pro nové obchodní příležitosti,
  • sběr dat a aplikace RFID,
  • dálkové monitorování a správa zařízení,
  • bezdrátová komunikace v oblasti měření a regulace,
  • monitorování znečistění ovzduší,
  • jednotky a moduly GPRS, WiFi a ZigBee,
  • bezdrátové standardy – nezbytnost nebo luxus,
  • sběr dat v systémech ERP.

Pořadatelé (Veletrhy Brno, a.s., Českomoravská elektrotechnická asociace ELA a odborný měsíčník Sdělovací technika) čekají velký zájem odborné veřejnosti. Kromě předávání informací jsou totiž doprovodné programy veletrhu cenné i jako atraktivní příležitost pro setkání odborníků z celé řady oborů a k navázání osobních kontaktů.

Zájemci o účast by se proto měli předem registrovat na těchto stránkách (zde budou publikovány všechny aktuální informace o konferenci).

Kompletní doprovodný program i další informace o přípravách Mezinárodního strojírenského veletrhu 2007 naleznete zde.

Jiří Erlebach
manažer PR a reklamy

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Veletrhy Brno, a. s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933