Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

BVV: Mezinárodní strojírenský veletrh 2006 již za dva měsíce


Document Actions
BVV: Mezinárodní strojírenský veletrh 2006 již za dva měsíce
Již za necelé dva měsíce se v Brně otevřou brány 48. mezinárodního strojírenského veletrhu MSV a 5. mezinárodního veletrhu obráběcích a tvářecích strojů IMT. Oba projekty se uskuteční v tradičním termínu od 18. do 22. září 2006.
Vít Olmr, ze dne: 24.07.2006
Mezinárodní strojírenský veletrh bude rozdělen do deseti specializovaných oborových celků, které společně poskytnou ucelený přehled jak o nabídce produktů a služeb, tak o vývojových trendech klíčových oblastí průmyslové výroby. Do náplně letošního MSV patří také obory, které jsou v lichých letech prezentovány na bienálním mezinárodním veletrhu Transport a Logistika.

Portál MSV 2006 tvoří oborové celky:

* Důlní, hutní, slévárenská, keramická a sklářská technika;
* Materiály a komponenty pro strojírenství;
* Pohony, hydraulika a pneumatika, chladicí technika a klimatizace;
* Plasty, gumárenství a chemie;
* Nářadí, povrchové a tepelné úpravy;
* Energetika a silnoproudá elektrotechnika;
* Elektronika, automatizace a měřicí technika;
* Ekotechnika;
* Doprava, manipulace, průmyslové balení, skladování a logistika;
* Výzkum, služby, instituce.

Hlavním tématem MSV 2006 bude čtvrtý ročník průřezového projektu Automatizace - bienální prezentace měřicí, řídicí, automatizační a regulační techniky vystavované v rámci všech veletržních oborů. Koná se od roku 2000 vždy v sudých letech a stejně jako veletrhy MSV a IMT je největší oborovou přehlídkou v regionu střední Evropy. Projekt Automatizace je členem Sdružení světových veletrhů automatizační techniky World F.I.M.A. - nezávislé organizace, která sdružuje osmnáct nejvýznamnějších veletrhů automatizační techniky pořádaných v osmnácti zemích čtyř kontinentů. Třetí ročník Automatizace proběhl roce 2004 za účasti 532 firem ze 16 zemí (téměř 22 % zahraničních) na čisté výstavní ploše 7 821 m2. Dalších 232 firem vystavujících na ploše 7 028 m2 označilo Automatizaci za svůj vedlejší obor.

Od roku 1998 se v sudých letech souběžně s MSV koná Mezinárodní veletrh obráběcích a tvářecích strojů IMT. Jako největší událost svého druhu ve střední a východní Evropě je pořádán s podporou Evropského výboru pro spolupráci v průmyslu obrábění a tváření CECIMO (český Svaz výrobců a dodavatelů strojírenské techniky je členem CECIMO od roku 1996). Posledního veletrhu IMT v roce 2004 se zúčastnilo 489 vystavujících firem z 25 zemí (více než 46 % zahraničních) na čisté výstavní ploše 17 700 m2. Vysoký zájem firem o prezentaci v Brně potvrdila také mimořádná účast výrobců obráběcí a tvářecí techniky na MSV 2005. Letošní jubilejní pátý ročník IMT je načasován do období celosvětově rostoucí poptávky po kovoobráběcích a tvářecích strojích, takže pořadatelé očekávají rekordní účast vystavovatelů. IMT 2006 představí celé spektrum technologií obrábění a tváření kovů od automatizace až po příslušenství.

Doprovodný program veletrhů MSV a IMT bude sestavován ve spolupráci a za garance předních oborových sdružení v čele se Svazem výrobců a dodavatelů strojírenské techniky a Českomoravskou elektrotechnickou asociací. Vystavovatelé se opět mohou zapojit do prestižních soutěží o Zlaté medaile a AURA – Efektivní veletržní účast. Připravují se také některé zajímavé novinky, o kterých ještě budeme informovat.

Nadcházející ročník opět nabídne vysoký standard služeb, který veletržní správa v Brně poskytuje v podobě moderního veletržního areálu, komplexního výstavářského servisu, každoročně vysoké návštěvnosti a garantované odborné úrovně doprovodných programů. V rámci propagační kampaně proběhne masivní mediální komunikace nejen v České republice, ale i v zahraničí. Informace o veletrhu jsou adresovány takřka do celého světa. Zahraniční návštěvnická kampaň bude cílena především na okolní země, tj. Slovensko, Německo a Rakousko, dále Polsko a Maďarsko. Přihlášení vystavovatelé dostanou možnost bezplatně prezentovat svou firmu, produkty či služby na PR portálu, který je součástí webových stránek veletrhu.
Velkoplošné obrazovky - další výborný způsob prezentace firem a novinka na MSV!

Nepřehlédnutelná pozvánka na expozice vystavovatelů - své videospoty na LED stěnách poprvé představili vystavovatelé na komplexu letošních stavebních veletrhů a na jejich přání se k nabídce této služby opět vracíme.

Na ploše několika čtverečních metrů mohou vystavovatelé kvalitním obrazem a zvukem prezentovat svůj výrobek nebo produkt a současně pozvat návštěvníky veletrhu na svůj stánek. Minimálně 200x za den – s viditelností několik desítek metrů, mohou návštěvníci výstaviště vidět videospot firem na videostěnách, které budou umístěny na frekventovaných místech u pavilonů E a Z.

Poslední 47. ročník MSV upevnil své prvenství mezi průmyslovými veletrhy nejen v České republice, ale i v celé střední Evropě. Prezentovalo se 2 267 vystavujících firem ze 32 států na celkové výstavní ploše 69 019 m2. Expozice si prohlédlo 104 837 návštěvníků z 58 zemí. Mimořádný byl zájem zahraničí, odkud přijelo 832 vystavujících firem (rekordních 36,7 %) a 12 790 návštěvníků (rekordních 12,2 %). Průzkum Masarykovy univerzity Brno ukázal, že 73,6 % všech návštěvníků tvořili „decision makers“ (odborníci podílející se na rozhodnutích o investicích a nákupech svých firem) a 84 % návštěvníků patří ke stálým hostům MSV.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Veletrhy Brno, a. s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933