Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

BVV: Jaký bude Mezinárodní strojírenský veletrh 2016


Document Actions
BVV: Jaký bude Mezinárodní strojírenský veletrh 2016
Mezinárodní strojírenský veletrh je nejvýznamnější průmyslový veletrh ve střední Evropě, s každoroční účastí více než 1.500 vystavovatelů a 80.000 návštěvníků. V termínu od 3. do 7. října 2016 se spolu s MSV uskuteční také specializované technologické veletrhy IMT, FOND-EX, WELDING, PROFINTECH a PLASTEX. Letošní ročník bude výjímečný početnou účastí firem z Číny - partnerské země MSV 2016.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 29.09.2016

O tom, jaký bude MSV 2016, jací hosté se zúčastní a kdy se na něj přihlásit, jsme hovořili s Jiří Erlebachem.



Rozhovor si také můžete přečíst v textové podobě:

Elektrika.tv:
My už máme ve studiu pana Jiřího Erlebacha, dobrý den.

Jiří Erlebach:
Dobrý den.

Elektrika.tv:
Já jenom uvedu, že Jiří Erlebach je tedy tiskovým mluvčím mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně. Mě by zajímalo, kdy tento strojírenský veletrh v Brně ovládne ulice a davy lidí přijdou zase zde do nějakých míst a hal?

Jiří Erlebach:
Tak brány brněnského výstaviště pro mezinárodní strojírenský veletrh, který se bude konat již po 58 se otevřou 3. října letošního roku a veletrh bude trvat až do pátku 7. října.


Elektrika.tv:
Čili ještě je čas, dá se říci.

Jiří Erlebach:
Dá se říci, i když utíká to čím dál tím rychleji.

Elektrika.tv:
Co se týče hostů. Jak náročné je třeba plánování, je pro Vás například určitý host významnější, než jiný? Máte už naplánovaného hosta, kterého byste zde chtěl zmínit jako jistým způsobem výjimečného hosta na veletrhu?



Jiří Erlebach:
Tak mezinárodní strojírenský veletrh je výjimečný vlastně účastí například politických špiček České republiky. Nejen z České republiky přijíždí ministři, ale i ze zahraničí. Loni jsme měli poprvé na strojírenském veletrhu zasedání vlády přímo v Brně. To znamená, že zde byla přítomna kompletní vláda. Byl tady pan prezident, to znamená, že i pro letošní rok se budeme snažit o to přilákat sem, pozvat sem tyto politické špičky z tuzemska. Kromě toho pro letošní rok bude partnerskou zemí mezinárodního strojírenského veletrhu Čína. To znamená, že bychom rádi pozvali i nějaké představitele Čínské lidové republiky na veletrh. A Čína se vlastně bude prezentovat podobně jako Indie před čtyřmi roky, kdy vlastně Indie si vzala půlku Zka a prezentovala se zde. Přijel ministr průmyslu z Indické republiky a pro letošní rok by ta Čína měla být obdobná a ta účast by měla být také enormní. To znamená, že partnerskou zemí, jak tomu říkáme, bude letos Čína a tím směrem bude tak směřovat naše snaha o poznání oficiálních představitelů Čínské lidové republiky.

Elektrika.tv:
Podléhá město nějakým bezpečnostním opatřením, pakliže tyto politické garnitury na veletrh dorazí? Předpokládám, že jejich plánem v průběhu toho termínu, kdy budou v České republice, budou v Brně na veletrhu, bude i návštěva nějakých historických míst tady? Dá se to tak chápat?

Jiří Erlebach:
To si myslím, že je spíše individuální. Samozřejmě, že pokud přijíždí prezident, tak jeho kolona má nějaký speciální bezpečnostní režim. My samozřejmě spolupracujeme s městkou policií, s policií České republiky při řešení spíše dopravních záležitostí, aby se netvořily kolony apod. Pokud nějaký ústavní činitel má svůj speciální bezpečnostní režim, potom to komunikuje asi napřímo. My se staráme o ně, zejména za brány brněnského výstaviště.

Elektrika.tv:
Je spousty hal tady na výstavišti v Brně. Kolik plánujete obsadit hal různými stánky?

Jiří Erlebach:
Na to je jednoduchá odpověď. Všechny.

Elektrika.tv:
Všechny.

Jiří Erlebach:
Všechny, které se klasicky obsazují. To znamená, že pokud je Ampér v pavilonech P V a F, tak strojírenský veletrh bude ještě v pavilonech Z a A1, A2, B, G1, G2, E a určitě jsem ještě na nějaký zapomněl + samozřejmě volné plochy.

Elektrika.tv:
Jak je náročné například nebo jak rychle se zarezervuje místo na takovém strojírenském festivalu? Říkal jste, že všechny pavilony budou obsazené. Čili předpokládám, že o ten strojírenský festival je velký zájem. Budou se zde prezentovat i zahraniční firmy, či máme tolik strojírenských firem v České republice, že to zaplní všechny pavilony?

Jiří Erlebach:
Tak strojírenský veletrh má takovou dvouletou periodicitu, kdy se v rámci něj pořádají další veletrhy. Letos je to ten jakoby silnější ročník, protože spolu s mezinárodním strojírenským veletrhem se pořádají speciální veletrhy zaměřené na jednotlivé obory. Ať je to obrábění veletrh IMT, svařování veletrh Welding, slévárenství veletrh Fondex, gumárenství a chemie veletrh Plastex a povrchové úpravy veletrh Profintech. To znamená, že tady bude vlastně jakoby více strojírenských akcí. Ty specializované akce zvýrazňují jeden obor, je to koncentrováno na jednom místě, to znamená, že už teď například víme, že v pavilonu E budou povrchové úpravy. Plastikáři obsadí G1, G2 atd. atd. To, na co jste se ptala, jak probíhá rychle přihlašování firem nebo kdy je to uzavřeno. My máme uzávěrku přihlášek spojenou s cenovým zvýhodněním, abychom vystavovatele motivovali se přihlásit brzy, ale samozřejmě, pokud se některý přihlásí například o prázdninách, když je ten strojírenský veletrh v říjnu, tak pokud jsou volná místa, tak mu je samozřejmě nabídneme a může se přihlásit i někdo, řekněme měsíc před veletrhem. Samozřejmě, pokud mu vyhovuje místo. Protože většinou ty lukrativní plochy, to znamená, krytá místa jsou obsazená nejdříve a potom už musíme nabízet vystavovatelům pouze volné plochy, venkovní plochy.



Elektrika.tv:
Město Brno se v třetí čtvrtině nebo v druhé polovině loňského roku tedy stalo vlastníkem brněnského pavilonu. Původním vlastníkem bylo Messe Düsseldorf. Mohl byste i k tomuto něco říci?

Jiří Erlebach:
Messe Düsseldorf nabídl k odkupu akcie, město Brno jako majitel předkupního práva s nimi jednalo, dá se říci několik let. V druhé polovině minulého roku došlo k dohodě a minulý týden valná hromada schválila refinancování půjčky od bývalého vlastního Messe Düsseldorf, což byla vlastně poslední podmínka k převodu akcií na město Brno. Víceméně netuším, jak dlouho trvá převod akcií, ale myslím si, že už jsme firma vlastněná městem Brnem.

Elektrika.tv:
Ano. Co se týče mediální propagace, tak do plánovaného veletrhu strojírenského, tak jakým způsobem se zpropaguje třeba i do zahraničí veletrh?

Jiří Erlebach:
Vzhledem k tomu, že mezinárodní strojírenský veletrh má mezinárodnost mezi vystavovateli téměř 50%, to znamená, že půlka vystavovatelů je ze zahraničí a ve skutečnosti je to ještě vyšší poměr, protože spousta zahraničních firem se tady prezentuje prostřednictvím svých českých centrál nebo tuzemských dcer apod. Tak ta kampaň probíhá v odborných časopisech. Samozřejmě potom na návštěvníky je to zaměřeno již cíleně i do deníků, ekonomických deníků, měsíčníků, rozhlas, prostě na co si vzpomenete.

Elektrika.tv:
Takže slyšíme vlastně o festivalu v mnohých médiích.

Jiří Erlebach:
Veletrh je zmiňován i v rádiu, prostě všude možně. Celé září víceméně probíhá propagace již velice silná. Tam jsou již zdůrazňována v komunikaci témata konkrétní. V současné době 6 měsíců před veletrhem ještě nejsem schopen říci například konkrétní doprovodné odborné akce, které se budou konat. Čím blíže k veletrhu, tím více informací, to znamená, že tím silněji probíhá kampaň na návštěvníky.

Elektrika.tv:
Tak spousty možná Brňanů taktéž pocítí přítomnost strojírenského veletrhu zde ve městě. Budou to vidět například v ulicích? Něco bude signalizovat to, že v tuto chvíli probíhá tento veletrh v městě?

Jiří Erlebach:
Já věřím, že Brňané pocítí tento veletrh zejména pozitivně. Nejenom, že budou stát někde v kolonách kvůli návštěvníkům. My se vlastně snažíme vrátit zpátky něco z těch prvních strojírenských veletrhů, kdy to byl vlastně jediný veletrh na brněnském výstavišti a to město tím veletrhem žilo. To znamená, že chceme vrátit ten dojem Brna, veletržního města. A na strojírenském veletrhu se budeme snažit o větší propojení a například kampaň město Brno, Brno BSV city apod. Budeme se snažit nabídnout zejména zahraničním návštěvníkům ve spolupráci s turistickým informačním centrem i nějaké informace, co mohou prostě během toho mezinárodního strojírenského veletrhu navštívit, abychom ještě zvýšili dopad, účast vlastně 80 tisíc lidí během týdne. A to je 80 tisíc lidí, jsou to pouze návštěvníci. Ještě tady jsou vystavovatelé samozřejmě, ještě tady jsou montážní firmy, které to vše zabezpečují, staví a poté zase demontují. To je prostě X desítek tisíc lidí, kteří tady v Brně tráví určitý čas, tak jim chceme dát ještě tipy na to, jak by ho mohli trávit lépe nebo kam jít za zábavou apod., aby prostě nešli na hotel a tam nezjistili, že nemají co dělat. Takže jim to chceme takto zpříjemnit.

Elektrika.tv:
Dobře. Já Vám mockrát děkuji, pane Jiří Erlebachu. Já si myslím, že jsme to probrali všechno. Dokonce jsme pozvali potenciální návštěvníky zde do Brna. Zmínili jsme, že tedy návštěvnost bude tedy opravdu velká, až 80 tisíc lidí jenom z návštěv a to vlastně nepočítáme pořadatelé a vystavovatelé. Čili my ze strany elektrika.tv i přejeme, aby se dařilo strojírenskému veletrhu v Brně, a děkuji za rozhovor.

Jiří Erlebach:
Děkuji. Uvidíme se tam.

Elektrika.tv:
Dobře.



O společnosti Veletrhy Brno

Společnost Veletrhy Brno je organizátorem odborných mezinárodních veletrhů na základě potřeb sektorů české ekonomiky, jejichž zájmy reprezentují příslušné odvětvové svazy. Veletrhy Brno navazují na tradici výstav v Brně, která byla zahájena v roce 1928 Výstavou soudobé kultury v Československu. V padesátých letech minulého století se podařilo na brněnském výstavišti uspořádat Výstavu československého strojírenství a následně Mezinárodní strojírenský veletrh. Od této doby se veletržní činnost na brněnském výstavišti rozvíjela a Brno získalo pověst veletržního města. Slovo Brno se stalo v češtině synonymem pro výstaviště a veletrhy. Ročně se na brněnském výstavišti koná zhruba 50 veletrhů, které navštíví téměř 1 milion návštěvníků. Jedním z nevýznamnějších veletrhů je MSV – mezinárodní strojírenský veletrh, který je uznávaným evropským průmyslovým veletrhem.


Více zde na www.bvv.cz/msv
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
Veletrhy Brno, a. s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933