Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: BRNO: Ten, kdo dává noci šmrnc (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 15.04.2009
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

BRNO: Ten, kdo dává noci šmrnc


BRNO: Ten, kdo dává noci šmrnc
... Brno je příliš malé k tomu, aby se udrželo nějaké tajemství pod pokličkou. A jako podle učebnice přinášely Radkovy reference další a další poptávky a realizace. A tak se v Brně začalo objevovat noční osvětlení zářivkovými a LED zdroji, svítící bary, police, schody, reklamní cedule, popisy poschodí nebo třeba i svítící desky stolů.
Miroslav Minařík, ze dne: 15.04.2009


V hloučku neznámých čekajících lidí jsem zaslechl úryvek rozhovoru ... "podnikal bych, podnikal, ale zatím mě nenapadlo v čem ...". V duchu jsem si řekl, že ho to možná nenapadne nikdy.
Tehdy jsem si uvědomil, že taková myšlenka se dost dobře nedá vymyslet uměle, musí vzniknout z velké části přirozeným vývojem. A právě spontánně se k dodávkám neobvyklého osvětlení dopracoval i Radek Červený.

Radek Červený je živnostníkem. Jeho hlavní činnost jsou domovní elektroinstalace. Samozřejmě s tím související dodávky.
Představte si, že máte klienta, kterému dodáváte svou dovednost a preciznost. Klient přísný, ale s vaší prací spokojený. Označujete jej za člověka, který pracuje na růstu svém i své společnosti. Jednoho dne dostanete neobvyklý požadavek na osvětlení interiérů za použití LED zdrojů. Tehdy se neobvyklost skrývala v podmínce použít to, co jiní nemají. A tehdy to vše začalo ...

Průzkum trhu, možnosti obchodů, renomovaných výrobců, konzultace s designéry, projektanty, revizními techniky. Aniž by jen dříve napadlo dokonce i s požárníky.
Brno je příliš malé k tomu, aby se udrželo nějaké tajemství pod pokličkou. A jako podle učebnice přinášely Radkovy reference další a další poptávky a realizace.
A tak se v Brně začalo objevovat noční osvětlení zářivkovými a LED zdroji, svítící bary, police, schody, reklamní cedule, popisy pater nebo třeba i svítící desky stolů.

Zajímají vás podrobnosti o osvětlovacích tělesech?
Některé aplikace jsou dodány se zdroji RGB, kdy jsou již v diodě v rámci jednoho čipu míchány tři základní barvy červená, zelená a modrá. Pomocí kontroléru lze vybrat jednu barvu na trvalé svícení nebo nechat plynule míchat a proměňovat. Samozřejmostí je i možnost plynulé regulace svitu v rozsahu 1-100%.

S nástupem výkonových LED zdrojů realizuje nástěnná svítidla pro běžné provozní svícení, lampičky na čtení pod poličku nad postelí a pod. V současné době vyvíjí reflektor s výkonovými RGB LED zdroji. Má být vybaven optikou v ohniskové vzdálenosti tak, aby se jednotlivé kulaté body přenesly na požadovanou plochu a dle požadavků plynule měnily barvy. K většině svítidel a aplikací používá ušlechtilých materiálů nerez, sklo nebo hliník.

Pokud vás zajímají některé výsledky Radka Červeného, můžte se podívat na www.elektrocerv.cz. Ale na druhé straně je vždy nejlepší kontaktovat člověka přímo, protože se často dozvíte něco, co by vás třeba vůbec nenapadlo ... V každém případě zakázkovou výrobu nelze srovnávat se sériově vyráběnými produkty často nevalné kvality.

A jaký je Radek Červený dodavatel?
Z mého pohledu (kdy jsem jej sám vyzkoušel) jde o řemeslníka, který je hrdý na svou práci, kterou technicky odvádí v souladu s platnými předpisy.

Kontakt: TLF: 549 210 002, GSM: 608 817 782, www.elektrocerv.cz, e-mail, Přehled jeho diskusních příspěvků naleznete zde ...

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.