Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

BŘECLAV: Poohlédnutí za jarním seminářem elektrikářů.


Document Actions
BŘECLAV: Poohlédnutí za jarním seminářem elektrikářů.
To, co se dělo první květnový týden v Břeclavi se dozvíte v tomto krátkém sdělení. Kromě přednášek jsem navštívil i břeclavského elektromontážního lídra a hovořil v pozdním pátečním odpoledni se zaměstnancem, který má ve zvyku odcházet poslední. S ředitelem.
Miroslav Minařík, ze dne: 25.05.2007
reklama

V prvním zkráceném květnovém týdnu se pořádal v Břeclavi Jarní seminář elektro 2007, který pořádal tradičně místní elektrotechnický cech. Letos mohli účastníci vyslechnou přednášku Petra Marinče o Zákoně 309/2006 Sb. "Zajištění podmínek bezpečnosti a ochrany zdraví při práci",  Jiřího Kutáče, který hovořil o použití nové ČSN EN 62 305 v projektech, montážích a revizích. To, co zajímá revizní techniky vždy, je přednáška o praktickém užití měřicích přístrojů v praxi. Proto závěrečné sdělení Leoše Koupého o přístrojích Illko bylo opět vítané.

V přisálí přednášek jsem zastihl obchodní zástupce Hensel a ABB EPJ. U Henselu byly novinkou instalační krabice pro povrchovou montáž. S krytím IP67 a druhý typ do prostředí s nebezpečím výbuchu. ABB EPJ prezentovalo nový E-GON a byl k dispozici nový objemný katalog kompletního sortimentu 2007.

Vyhledávejte lidi, kteří na vás budou působit pozitivně ... říká hodně různých pouček, a tak cestou zpět jsem se zastavil u ředitele RGV Lubomíra Nevělíka abych v rychlosti zjistil novinky a změny.

... letošní jarní přednášky nám nevyšly tak, jak jsme předpokládali. Příště budeme muset vybrat vhodnější termín a skladbu informací ... řekl muž, jenž stojí v pozadí cechovních činností na jednom z důležitých míst.

Připomněl jsem si, že je cech týmovou prací, svou konstrukcí podobnou běžné komerční firmě. I cech musí mít plán a cíle, plnění a ohodnocení. Bez vize a motivace se neuskutečňují žádné činy. Toto pravidlo platí obecně a všude. Proto je činnost pro odborný cech opravdu náročnou. Kromě odbornosti v elektrotechnice si musí vůdčí osobnosti přisvojit také základní pravidla managementu, obchodních a komunikačních dovedností ...

A co nového ve společnosti RGV?
Akciová společnost RGV je elektrotechnickým lídrem na Břeclavsku a zaměřuje se především na realizace silnoproudých sítí. Tedy část od elektrárny po elektroměry koncových odběratelů. Podrobný přehled činností naleznete zde ... Vedle certifikátů ISO 9001 se objevilo nové osvědčení o bezpečnostní prověrce (zde ...). Z historie realizovaných prací lze jednoduše odvodit míru odbornosti a celkovou bonitu společnosti, což je v případě RGV velice pozitivní informace.

Odjíždím z Břeclavi jako obvykle pln nových informací, které v budoucnu ovlivní obsah tohoto portálu.

 
 

 

TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT



FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Repríza KNX výroční konference k 30. výročí KNX ve světě. Událostí prováděl Josef Kunc s Vítem Pivoňkou. Z programu této události očekávejte významné novinky pro všechny partnery KNX, jejich hodnocení a doporučování potencionálním zákazníkům, poznatky z vynikajícího projektu KNX systémové instalace, chyby v projektech a při jejich realizaci a předcházení jim, představení všech ...
Hlavním důvodem vývoje nového typu krabice byl zájem zákazníků o zásuvku pro instalaci na omítku, ale bez krycího víčka. To v některých prostorách není z hlediska požadavků na ochranu před vniknutím cizích předmětů a vody nutné ...
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Jak vést datová vedení bezpečně v průmyslových prostorách? Pokud potřebujete umístit do prostoru krabici, vzniká několik problémů. Zatížení, krytí IP, dostatečný prostor pro případné práce s vedením. V tomto videospotu se seznámíte s řešením KM Rack z AMPERu 2010. Nezapomeňte, že všude nelze použít běžné podpodlažní krabice určené do administrativních prostředí!
Těsně před konáním AMPERu 2011 jsme se s kamerou zastavili pozdravit zakladatele a členy Žďárského elektrotechnického cechu. Toto slavnostní setkání se uskutečnilo na ranči dvou elektrotechniků Jana Štefáčka a Luboše Pajla v Hamrech u Žďáru. Průvodní slovo měl samozřejmě cechmistr Jaroslav Miklík, který poukázal na osobnosti a pamětníky, kteří nám k tomuto výročí řekli několik slov na kameru. Více sledujte v tomto videoklipu ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933