Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Svůj pohled na sousední megaveletrh Light+Building ve Frankfurtu popisuje český elektrikář. Nezůstává pouze u jednoho selfie o své přítomnosti v Německu a prozrazuje proč se vydal tak daleko. Čím ho to obohatilo? Jak se dívá na budoucnost veletržních ...
  • Pokud chceme studovat různé aspekty elektrických jevů, včetně teploty výbojů blesku, vlivu ionizace vzduchu a negativních účinků elektrického oblouku, pak se nabízí studium na VUT, ČVUT ... mnoho příležitostí k experimentům s různými kombinacemi ...

BONEGA: Nové funkce v aplikaci Ověření návrhu.cz


Document Actions
BONEGA: Nové funkce v aplikaci Ověření návrhu.cz
Aplikace Ověření návrhu.cz vytvořená společností BONEGA slouží k vygenerování dokumentace k rozvaděčům. Neustále se vyvíjí, inovuje a vylepšuje. Pro koho je přínosná? Kolik stojí? Jak dlouho zabere taková konfigurace nebo kde všude je dokumentace platná? Ze kterých výrobců můžete sestavovat? Čtěte a vyzkoušejte v článku.
Komerční sdělení, ze dne: 15.09.2016


Oblíbená online aplikace Ověření návrhu.cz pro snadné vygenerování dokumentace k rozváděčům je firmou BONEGA neustále inovována.

Podívejte se na krátké seznámení s aplikací v rozhovoru z hradecké výstavy Sonepar:




Zde přinášíme přehled nejnovějších vylepšení:
  • Nové skříně:
ABB, CONTEG, HAGER a připravujeme další rozšíření.

  • Nové přístroje:
● Chráničojističe 2P PEP-10PJ (10kA) a to 30,100 i 300mA v charakteristikách B, C, D
● Jističe PEP-10J (10kA) až do 63A (původně jen do 25A) i v charakteristikách C a D (původně jen B)
● Jističe PEP-10J v provedení 1P+N a 3P+N do 63A v charakteristikách B, C, D
● Jističe PEP-30J (10kA) do 125A
● Jističe řady EV-6J do 40A v charakteristikách B, C
● Vypínače do 125A

  • Možnost vložení několika stejných přístrojů najednou:
Při vkládání přístroje je nyní možné zvolit počet ks. Daný přístroj se poté vloží do schématu zapojení v daném počtu. Jmenovitou hodnotu přístroje i uživatelský popisek lze dodatečně upravit. Tato funkce výrazně zrychluje sestavování rozsáhlejších rozvaděčů.


  Pro větší náhled kliknout!
  • Podrobnější filtrování skříní:
Aplikace nyní obsahuje již přes 260 skříní (+ desítky jejich modifikací). Program umožňuje zvolit pouze skříně, které počtem modulů a tepelným zatížením odpovídají zvolené konfiguraci. I tak se ale může jednat o stovky skříní. K filtrování podle názvu výrobce jsme proto přidali také možnost filtrace podle provedení a montáže.



Pro větší náhled kliknout!

  • Stažení dokumentace k rozvaděči přímo z odkazu na výrobním štítku:
Součástí dokumentů, které obdržíte na email je i výrobní štítek, který obsahuje unikátní odkaz (+ QR kód se stejným odkazem) na speciální stránku, která je automaticky vytvořena individuálně pro každý rozváděč sestavený pomocí aplikace Ověření návrhu.



Pro větší náhled kliknout!

Na této stránce naleznete pro kontrolu výrobní štítek rozváděče a také odkazy na PDF dokumenty ke stažení. Přímo v terénu tak může revizní technik nebo jiný elektroodborník stáhnout schémata zapojení, charakteristiky rozhraní a případně kontakt na firmu, která rozváděč vytvářela.


Pro větší náhled kliknout!

  • Snadné získání nové dokumentace po úpravě rozvaděče:
Potřebujete-li přidat do rozvaděče nový přístroj nebo naopak některý odebrat, není potřeba sestavovat celý rozvaděč znovu. Na výrobním štítku naleznete unikátní odkaz na stránku vytvořenou přímo pro tento konkrétní rozvaděč. Zde stačí kliknout na tlačítko "Vytvořit nový rozvaděč se stejnými přístroji".

Pro větší náhled kliknout!

Kliknutím na toto tlačítko se načte stránka pro editaci schématu zapojení se stejnou konfigurací jako původní rozvaděč (včetně uživatelských popisků). Přístroje je možné libovolně přidat, odebrat či upravit jejich jmenovité hodnoty. Po dokončení se vytvoří nový rozvaděč s novým výrobním číslem a výrobním štítkem.

Pro větší náhled kliknout!

  • Možnost vytvoření rozvaděče na základě již existujícího:
Pomocí postupu popsaného lze snadno vytvořit také zcela nový rozvaděč na základě existujícího. Tato funkce se hodí v případě, že jste již v minulosti vytvářeli stejný nebo podobný rozvaděč a nyní jej potřebujete vytvořit znovu a získat k němu novou dokumentaci.



Přehled hlavních výhod:
 
  • Velmi široké možnosti kombinací přístrojů včetně unikátních „chráničojističů“ jen v jednom modulu, přepěťových ochran apod.
  • Nevnucujeme konkrétní značku rozvaděčových skříní. Sortiment skříní lze i na základě Vašich požadavků neustále rozšiřovat. Stačí, když nám sdělíte požadavek, doložíte parametry a certifikaci.
  • Není třeba stahovat žádný program, vše funguje přímo v prohlížeči.
  • Platnost pro celé EU.
  • Jediný systém, který vyřeší také případy kdy:
    -    přijdete k již zabudovanému prázdnému rozvaděči na stavbě
    -    budete upravovat rozvaděč a musíte provést „Nové ověření návrhu“
  • Celý proces trvá jen cca 10 minut. Aplikace se neptá na žádné zbytečné údaje. Vše co lze odvodit, aplikace sama odvodí.

Systém lze nezávazně vyzkoušet na www.overeni-navrhu.cz. Pokud vygenerovanou dokumentaci nakonec nepoužijete, nic se neděje. Uvítáme případné podněty pro zlepšení komfortu aplikace. Vše je k dispozici zdarma.
Podrobný návod k použití naleznete v instruktážním videu.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

BONEGA, spol. s r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933