Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

Blíží se otevření dvou elektroinstalačních výprodejových serverů


Document Actions
Blíží se otevření dvou elektroinstalačních výprodejových serverů
Situace nadnormativních skladových zásob se do určité míry týká každého obchodníka s vlastními sklady zboží. Čím větší nabídka značek, tím více položek a jejich příslušenství. Situaci nelze přirovnat k e-shopům, které zasílají objednávky do centrálního skladu a ten provede balení zboží ve značce konkrétního prodejce a odesílá. V elektrotechnice musí být tisíce položek na lokálních skladech.
Miroslav Minařík, ze dne: 5.11.2013
reklama

Byli jsme (jako portál) osloveni dvěma autory stejné myšlenky filtru neprodejných velkoobchodních skladových položek elektrotechnického materiálu. Jde o zajímavé projekty, které přichází záhadně ve stejné době. Sám jsem pracoval v jedné německé velkoobchodní značce, kde jsem měl dostatečný prostor pochopit principy, poslání a také problémy tohoto obchodního segmentu.


Čím budou tyto služby přínosné?
Samozřejmě každého napadne nižší cena. Ano. Ovšem existuje i jiný rozměr přidané hodnoty. Uvedené služby umožní prohledat několik velkoobchodních skladů, které zpřístupní neprodejné položky. Takto lze objevit i zboží, které se již neprodává a těžce hledáte jeho náhradu.

Kdo bude vybrané zboží fyzicky prodávat?
Oba plánované servery budou pouze agregačním rozhraním, které bude směřovat vyhledané požadavky na příslušné velkoobchody.

Kdo bude moci nadnormativní zboží koupit?

Tak právě tato odpověď je prozatím ne zcela jasná. Jedna varianta uvažuje prodej všem, druhá pouze klientům velkoobchodů nebo ověřeným elektrotechnickým OSVČ.

Proč se nedají lépe řídit
Zboží na skladech se objevuje na základě více pohledů. Výběr značek, vytipování konkrétních produktů, nutné související díly, požadavky trhu, velikost skladu, finanční možnosti a také třeba odhad marketérů. Pokud k těmto bodům připočítáte například sto tisíc položek, pak je více než jasná složitost optimalizace skladových zásob.


Které z velkoobchodních značek bude možné prohledávat?
Ani tato odpověď není prozatím jednoznačná. Hodně záleží na jednání obou autorů s představiteli velkoobchodů.

Kdy budeme moci testovat?
Spuštění prvního projektu můžeme očekávat již během tohoto listopadu. Druhý oznamuje první spuštění od ledna 2014.

V každém případě jde o zcela nové startupy, které čeká betatestování s mnohými úpravami. U mnohých jednání jsme přítomni i my, abychom mohli obě služby podrobně komentovat a třeba také obohatit svými nápady.


Výzva
Kdo chce testovat spouštění těchto nových startupů, může se přihlásit v souvisejícím diskusním tématu.
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 4)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT


FIREMNÍ TIPY
Vnější atmosférické vlivy působí na ocel a vytvářejí různě velké riziko koroze. Vhodně zvolená povrchová úprava kabelového systému je účinnou ochranou proti korozní agresivitě. Podle průměrného korozního úbytku tloušťky zinku v daném korozním prostředí je možné vybrat vhodnou povrchovou úpravu. Kopos Kolín nabízí ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933