Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

ARKYS: Katalog kabelových žlabů 2018-19


Document Actions
ARKYS: Katalog kabelových žlabů 2018-19
K čemu se hodí drátěné kabelové žlaby? Pro montáž kabelových tras silnoproudých světelných, motorických rozvodů určitě ano. A slaboproudé rozvody, MaR? Také? Z čeho se konstrukce Merkur 2 vyrábí? Kam se pro své vlastnosti hodí? Možná je vhodnější se ptát kam naopak instalace tohoto systému není vhodná. U nás se používají pro svou nízkou váhu a snadnou manipulaci a v neposlední řadě snadná možnost tvarování trasy dle aktuálních potřeb, je fakt, který uvítá každý montér na stavbě ...
Igor Nováček, ze dne: 23.01.2018
reklama


Ukládání, ukládání a zase ukládání. Skoro bych řekl, že na trhu se nám vyprofilovalo několik značek které stojí za to, a zbylé paběrkují. Samozřejmě nelze žádné značky jmenovat, ale "zasvěcení" v tom mají jasno. Osobně se držím značek, které naše montážní frma používá opakovaně a bez problémů. A tak se rád pustím do krátkého komentáře Merkuru 2.


Hned zkraje katalogu se dočteme: "Kabelové žlaby MERKUR 2 jsou určeny pro montáž kabelových tras silnoproudých světelných a motorických rozvodů, slaboproudých rozvodů, rozvodů měření a regulace a rozvodů jiných médií. Žlaby a jejich  příslušenství, jsou vyráběny z ocelového drátu a plechu s následnou povrchovou úpravou galvanické a žárové pozinkování nebo také z nerezového drátu a plechu AISI 304L a AISI 316L. Díky tomu jsou vhodné nejen pro vnitřní nebo venkovní nechráněné prostory, ale i pro chemický a potravinářský průmysl nebo prostředí s výskytem chlóru (Cl), fluoru (F) ...".

A co v katalogu nalezneme
  • žlaby
  • víka
  • přepážky
  • spojky, svorky
  • držáky, příchytky
  • nosníky
  • podpěry
  • stojny
  • spojovací materiál
  • nářadí a ochranné komponenty
  • Odolné kabelové trasy
    Všeobecné informace – trasy odolné v podmínkách požáru
    Specifika drátěných kabelových žlabů
    Stručný přehled typů montáží
    Všeobecné informace - trasy odolné proti otřesům
    Stručný přehled typů montáží
  • Tvarové prvky tras
    Obecné informace a pokyny
    Základní prvky tvarování v rovině
    Křížení tras
    Napojování tras
    Prostorové tvarování



Provedení katalogu

Více, nez sto stránek křídového papíru s barevným potiskem je pevně uchyceno snad v nezničitelném hřbetu. I když to v dnešní době tiskařských technologií není nic neobvyklého, stále kvalitní provedení o něčem vypovídá. Navíc když se papír objevuje čím dál méně. Skoro mi to připadá, že my projektantni všichni dostáváme povinně tablety a papír považujeme za přežitek :-(




Jak vypadají podrobnosti
Název, typ, podrobný popis, detailní foto, počet kusů v balení, objednací kódy ... Katalog Merkuru 2 je nejen podle mých kolegů, velmi dobře zpracovaný. A ten, kdo s tímto systémem již pracuje, má informací více, než dost.



Můj závěr
Tento informační materiál přivítají všichni, co navrhují kabelové trasy. Ať již jde o typické projektanty nebo takové univerzální jako já sám. Pokud máte verifikovaný uživatelský účet prohlížejte podrobnosti zde.




POKUD PRACUJETE V OBORU,
máte možnost si zažádat o aktuální
papírový katalog drátěných žlabů MERKUR 2

NÍŽE UVEDENÝM FORMULÁŘEM!
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT

ARKYS, s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Umíte odpovědět? Vysvětlete, proč musíme elektrické stroje chladit a co by se stalo, kdybychom je nechladili. Popište rozdíly mezi chlazením vzduchem a chlazením kapalinou. Vysvětlete, jak teplo putuje elektrickým strojem a jak nám tepelný okruh pomáhá toto teplo správně odvést. Co přesně znamená ventilace v kontextu elektrických strojů? Jaký je rozdíl mezi ...
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
DALŠÍ FIREMNÍ ODKAZY
Pokud dnes uslyším Dubaj, představím si horko, písek a arabský svět. Jak může vypadat taková elektroinstalace v islámském podání? Chodí se někdo přezkušovat z vyhlášky 50? Co bezpečnost, hygiena a výdělky? A mnoho dalších otázek jsme měli před cestou do Arabských emirátů. Náš cíl byl staveniště mrakodrapu! Kdo staví šejkům mrakodrapy v Dubaji?
Podívejme se zblízka na detail spojení letošní novinky českého výrobce KOPOS Kolín. Jak se v detailu spojují kanálové žlaby Jupiter? Minutový videospot vám dá jasnou představu o jednoduchosti spojení ...
Zde naleznete zkrácenou multirecenzi dvou hlavních katalogů kolínského výrobce Kopos. Naleznete v nich produkty pro tento a příští rok se všemi podrobnostmi, které bychom očekávali pro snadný výběr, návrh, či následnou instalaci. Jste již majitelem těchto technických informačních materiálů?
Nové kabelové nosné systémy Jupiter, které jsou vyráběny v Koposu Kolín, se vyznačují mnoha přednostmi ve srovnání s předchozím prodávaným typem žlabů, např. embosováním (prolis kolem perforovaných otvorů ve dně) pro zvýšení tuhosti žlabů ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933