Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ARisk#8: S jakými rušeními lze počítat v systémových instalacích? (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 9.12.2016
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ARisk#8: S jakými rušeními lze počítat v systémových instalacích?


ARisk#8: S jakými rušeními lze počítat v systémových instalacích?
Systémovou elektroinstalaci může rušit mnoho věcí. Elektromagnetické pole se totiž vytváří od jakéhokoliv průtoku proudu. K nejběžnějším patří rušení harmonickými frekvencemi na vedení nízkého napětí, rušení přeslechem mezi jednotlivými linkami, rušení odrazem od konce vedení, od elektrostatických výbojů, ale také od vyrovnávacích a bludných proudů.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 9.12.2016



Možná rušení systémové instalace nám přiblížil Edmund Pantůček.



Jaká rušení uvažujeme v systémových instalacích?

Všechna. Elektromagnetické pole se vytváří od jakéhokoliv průtoku proudu. To je první věc, kterou si musíme uvědomit. Od stejnosměrného proudu až po velmi vysoké frekvence. Čili nejčastější rušení, která mohu očekávat je rušení harmonickými frekvencemi na vedení nízkého napětí.

Další rušení může být rušení přeslechem mezi jednotlivými linkami, může být rušení odrazem od konce vedení, tzv. next a mohou být rušení, která přicházejí od elektrostatických výbojů, případně od vyrovnávacích a bludných proudů. To nemusí být vyrovnávací a bludný proud někde v podzemí, který přichází pod vedením vysokého napětí, to může být vyrovnávací a bludný proud, který se vyskytuje v budově uvnitř. Kolikrát díky nedostatečné koordinaci jednotlivých profesí.


Krátce o ANTIRISK - EMC
Firma ANTIRISK - EMC nabízí speciální měření, speciální konzultace a služby na klíč. Funguje jako spolupracovník při kolaudacích a jako stavební dozor. Věnuje se také hledání, prevenci a potlačování elektrických rizik.
TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
ANTIRISK - EMC s.r.o. - Marty Krásové 4450/11, Ostrava - -

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.