Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: O projektování reaktoru (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 2.05.2013
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

O projektování reaktoru


O projektování reaktoru
Petr Sláčala z firmy EGP INVEST, hovořil v rámci AMPER Fóra 2013 především o lukrativní zakázce pro Rosatom. Konkrétně jde o výstavbu nového víceúčelového výzkumného reaktoru založeného na rychlých neutronech.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 2.05.2013


Petr Sláčala z firmy EGP INVEST, hovořil v rámci AMPER Fóra 2013 především o lukrativní zakázce pro Rosatom. Konkrétně jde o výstavbu nového víceúčelového výzkumného reaktoru založeného na rychlých neutronech.
Projektování a výstavba výzkumného reaktoru MBIR (IJAU MBIR) s tepelnou kapacitou 150MW, jehož uvedení do provozu je naplánováno na rok 2019, se provádí v rámci ruského federálního cílového programu "Jaderné energetické technologie nové generace pro období 2010-2015, s výhledem do roku 2020".

Program je zaměřen na včasnou aktualizaci a rozšiřování kapacity existujících ruských výzkumných reaktorů. Firma z Uherského Brodu má v rámci tohoto projektu na starosti strojovnu energetického zařízení.

TEXT Z OBLASTÍ
SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
AF POWER agency a.s. - Thámova 166/18, Praha 8 Karlín - - stanislav.cieslar@afpower.cz

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.