Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Domnívat se, že v dnešní době, při stále zvyšujícím se počtu technologií, by mohla původní elektroinstalace setrvat v podobě, kterou navrhl někdo v minulosti je utopie! Stačí změna uživatele prostoru a vznikají zcela jiné potřeby. Ano, drobnosti ...
  • Něco málo z mé praxe. O elektroinstalačních pancéřových trubkách jsem se toho na střední škole moc nedozvěděl. Občas nějaká zmínka nebo vylistováno v technickém katalogu. Ony pancéřové trubky už asi nejsou tak frekventované jako kdysi. Za to jako ...

DEHN: Jan Hájek a Dalibor Šalanský na AMPERu 2012


Document Actions
DEHN: Jan Hájek a Dalibor Šalanský na AMPERu 2012
Firmu DEHN+SÖEHNE, zabývající se ochranou před bleskem, nemusíme blíže představovat. Do našeho studia zavítali i Jan Hájek a Dalibor Šalanský, který dlouhodobě spolupracuje s firmou DEHN. Oba dva přišli zhodnotit veletrh AMPER a zmínit se o činnostech firmy DEHN+SÖEHNE nejen v České republice.
Tým portálu Elektrika, ze dne: 27.04.2012


Oba veletrh AMPER hodnotí velmi kladně. Návštěvnost je podle Dalibora Šalanského velice hojná, ve srovnání s jinými veletrhy a nejčastějšími otázkami lidí jsou běžné základní věci.

Systém ochrany před bleskem je hodně diskutované téma. Hodně lidí stále ochraně před bleskem nevěří a na základě škod na objektech chráněných špatně provedenou ochranou před bleskem se mylně domnívá, že škody nelze minimalizovat. Osvěta, podaná tak, aby byla srozumitelná všem lidem se základními znalostmi fyziky, je úkol, kterého se společnost DEHN již před lety na své náklady zhostila a na odborných seminářích a výstavách zvyšuje znalosti elektrotechniků.

Mimo shrnutí veletrhu, přinesl Jan Hájek sebou DEHNventil. Ochranná úroveň 1,5kV je také klíčovým parametrem pro úsporu následných přepěťových ochran. Vzhledem k fyzikálním zákonům lze s touto ochrannou úrovní počítat do délky vodiče 5m za DEHNventil. Tím lze ušetřit za přepěťovou ochranu Typ 3, například při umístění pobočkové telefonní ústředny do blízkosti DEHNventilu.

Spolupráce s předřazenými pojistkami od 25A gG/gL díky technologii RADAX Flow znamená, že na rozdíl od jiné technologie při zapálení jiskřiště nedochází k jejich vybavení a není potřeba je po bouřce měnit.


Sledujte záznam živého rozhovoru na veletrhu AMPER ...

 
 

 

Diskutující k tomuto článku

  ... a další (počet diskutujících: 5)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
DEHN s.r.o.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
Jaké problémy mohou nastat při tvorbě projektových dokumentací hromosvodu pro rodinné domy? Je časté, že nízká kvalita dokumentace komplikuje práci realizovních firem? Co obvykle chybí v těchto nedostatečných projektech? Jak důležitá je analýza rizik v projektování hromosvodů? Co všechno by měla obsahovat kvalitní technická zpráva? Je pravda, že někteří lidé nevědí, jak by měla správná dokumentace vypadat, a jsou spokojení jen s několika listy papíru? Jaký rozdíl je mezi zkušenými projektanty a těmi, kteří "podvádějí" v projektování? Co všechno zahrnuje dobře vypracovaný projekt hromosvodu a uzemnění?
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933