Elektrika.cz - elektrotechnické zpravodajství
Tisknete článek: ALLKABEL: Katalog kabelů a vodičů 2017 (klik pro návrat)
Stránka byla vytvořena: 20.10.2017
Všechna práva vyhrazena (c)1998-2024 Elektrika.cz
Doslovné ani částečné přebírání tohoto materálu není povoleno bez předchozího písemného (e-mailového) svolení redakce portálu Elektrika.cz.

ALLKABEL: Katalog kabelů a vodičů 2017


ALLKABEL: Katalog kabelů a vodičů 2017
S novými prostory přichází i nový katalog vodičů a kabelů české dceřinné společnosti rakouské skupiny MEINHART. Na rozdíl od některých jiných dodavatelů je sortiment v katalogu rozdělen více prakticky. Předkládané detaily jednotlivých skupin nejsou sice nijak edukativní, ovšem pro elektrotechniky znalé, plně dostačující. Krátkou recenzi tohoto katalogu sledujte zde ...
František Tuček, ze dne: 20.10.2017



Možná by v minulosti, za dob existence především AYKY, CYKY, či CYSY, běžného elektrotechnika nenapadlo, že za pár desítek let bude muset listovat v hodně objemném katalogu a zjišťovat, který typ kabelu bude pro danou aplikaci vhodný. Stejně jako celý obor elektrotechniky se specializuje na jednotlivé podoborové množiny, podobně se tak děje u vývoje a výroby vodičů a kabelů. Jedním z renomovaných dodavatelů na českém trhu je společnost allkabel. Ta patří do rakouské skupiny MEINHART. Podívejme se krátce na katalog, který je v roce 2017 k dispozici ...




Co v katalogu nalezneme
jsou velmi sympaticky rozdělené kategorie produktů ...


Pro větší náhled kliknout!
Provedení katalogu
Na téměř třista stranách barevného křídového papíru v pevné lepené vazbě nalezneme poměrně rychle požadovanou část sortimentu. Pomáhá nám barevné vyznačení kapitol na otevřené straně listů katalogu. Nejsou zde provedeny výseky v papíru, ale přesto lze příslušnou část rychle dohledat.

 
Pro větší náhled kliknout!


Podání technických podrobností

U obsáhlých technických sešitů, katalogů chcete-li, s podrobnostmi problém nebývá. Ani v tomto případě nemohu tvrdit, že bych postrádal některou z důležitých informací o nabízeném portfóĺiu.

Jednotlivé kapitoly nemají žádnou úvodní stránku s edukativní částí. Dostáváme se přímo na detaily jednotlivých položek. Zkraje se objeví písmenný typ produktu, popis, použití, zobrazení z perspektivy a řezu, podrobnosti konstrukce, související normy a další technické podrobnosti.  Každé je věnováno tolik místa, kolik potřebují související tabulky s informacemi o hmotnosti Cu (kg/km), konstrukci vodičů, o přibližném vnejším průměru a celkové hmotnosti včetně pláště (kg/kg) ke konkrétnímu provedení (např. žil a průřezu).

V zadní části nechybí praktická srovnávací tabulka metrických a amerických rozměrů vodičů a stále vyhledávané barevné značení vodičů v kabelech u nás užívaných.


Pro větší náhled kliknout!

Závěr
Katalog je středně objemný a obsahuje praktické typy vodičů a kabelů. Distribuci z určité části zajišťují velkoobchodní sítě tuzemských obchodníků, ale obchodní a technická komunikace probíhá také na přímé úrovni. Tento informační materiál určitě přivítají rozpočtáři, nákupčí, projektanti, ale i živnostníci. Znalost zboží je u elektrikářů něco jako u žáka základní školy malá a velká násobilka.



TEXT Z OBLASTÍ

Konec tisknuté stránky z portálu Elektrika.cz.