Elektrika.cz, reportážní portál instalační elektrotechniky, vyhlášky, schémata zapojení .

 
Oddíly
reklama
Bleskovky
Osobní nástroje
FUTURE okénko - V nejbližších dnech se zde dočtete ...
  • Poselství laickým provozovatelům elektroinstalací! Elektrické zásuvky mohou vypadat bezproblémově, ale jejich oprava má svá pravidla. V českém právním systému platí zákon č. 250/2021 Sb., který vymezuje pravidla pro práci s technickými zařízeními ...
  • Koho kdy samotného napadlo jaké preventivní opatření by elektromontéři a elektroúdržbáři měli provádět, aby předešli úrazům při používání ručního nářadí? Asi nikdy a nikoho, tedy vyjma bezpečáka. Ten naopak přesně ví, jaké příčiny nejčastěji vedou k ...

All for Power Conference 2013


Document Actions
All for Power Conference 2013
Na začátku prosince minulého roku se v Praze v Clarion Congress hotelu konala již osmá konference All for Power. Tento ročník mezinárodní konference byl zaměřen na jaderné a klasické elektrárny v kontextu plánované výstavby, popřípadě modernizace existujících zdrojů. Stranou nezůstaly ani teplárny a průmyslová energetika.
Komerční sdělení, ze dne: 4.02.2014
reklama

Více než 320 účastníků přišlo na 8. ročník mezinárodní All for Power Conference 2013, která se konala 9. a 10. prosince v Clarion Congress Hotel Prague v pražských Vysočanech.

V rámci dvoudenní konference, kterou pořádala AF Power agency a.s. (www.afpower.cz), prezentovalo své výrobky a služby přes 46 partnerů - dodavatelů pro energetiku. I proto se letošní ročník konal ve dvou sálech - v jednom probíhal odborný program, ve druhém byly k vidění stánky partnerů.

Na reportáž přímo z akce se podívejte níže.
 


Zástupci společnosti ČEZ informovali o projektu komplexních obnov svých energetických zařízení. "Od roku 1993 investoval ČEZ přes 150 miliard korun do ekologizace svých elektráren. Výsledkem je pokles emisí SOx o 98 %, NOx o 73 % a TZL o 97 %. SO," uvedl Dag Wiesner, ředitel útvaru Realizace investic, ČEZ, a. s. Projekty však postupně dobíhají a na povrch vyvstávají otázky 'co dále?' "Díky projektům v Tušimicích, Ledvicích, Počeradech a Prunéřovu disponujeme prostřednictvím ŠKODA PRAHA Invest kapacitou 500 inženýrů, další dvě stovky pracují v mém odboru. Tyto kapacity je potřeba využít pro zahraniční projekty," uvedl Peter Bodnár, ředitel divize Investice, ČEZ, a. s. Jak dále uvedl, v následujících letech bude ČEZ investovat v tuzemsku do projektů, které vyvolává legislativa a které se týkají ochrany životního prostředí. "Půjde však o výrazně menší projekty," dodal. Zaměření na třetí země je prioritou pro ŠKODA PRAHA. Jak uvedl Miloš Mostecký, obchodní ředitel, šanci na úspěch mají české firmy v zemích, které znají značku "Made in Czechoslovakia".

"Své úsilí proto budeme směřovat na Balkán, do zemí bývalého Společenství nezávislých států (SNS), okrajově pak na Vietnam a Latinskou Ameriku. Ve výběrových řízeních v cizině hrajeme stále významnější roli," uvedl M. Mostecký. O významu navázání na tradici výrobků a služeb bývalého Československa hovořil i Tomáš Měřínský, pověřený řízením Sdružení dodavatelů investičních celků - SDIC. "V mnoha státech světa je tato značka stále obrovská konkurenční výhoda, společně můžeme být silnější a na náročných trzích pak o to úspěšnější," uvedl T. Měřínský. Orientaci na zahraničí vidí jako zásadní i Energoprojekt Praha, divize ÚJV Řež, a. s. Tomáš Žák, ředitel společnosti zmínil zakázku na řízené odstavení osmi jaderných elektráren v Itálii. "Ve třetích zemích je potřeba si uvědomit, že s angličtinou mnohdy nevystačíte. Musíte tak mít zastoupení v podobě místních specialistů, které je potřeba řídit. I letošní ročník konference AFP 2013 se nesl ve znamení informací o probíhajících nebo chystaných investic v zahraničí.

Zajímavý byl blok, týkající se stavu energetiky v Bělorusku a možnostech podnikání v Kazachstánu. Celkem se konference zúčastnilo cca 50 zahraničních hostů, nechyběli zástupci velvyslanectví více než 25 států světa, například Jižní Koreje, Kuvajtu, Maďarska, Velké Británie, Turecka, USA, Ruska, Francie, Srbska a dalších.

Druhý den konference byla na programu problematika teplárenství, probírala se průmyslová energetika, emisní povolenky a právní aspekty podnikání v oboru energetiky. Přednášející se zaměřili na dopady nových plánů Evropské komise na další zpřísnění emisních limitů, resp. revize BAT (nejlepší dostupné techniky) pro velké energetické zdroje a průmyslové podniky. Příští, 9. ročník konference se bude konat 27. až 28. listopadu 2014. Mediálním partnerem konference byl časopis All for Power (www.afpower.cz), člen skupiny Com4in (www.com4in.cz).
 
 

 

Diskutující k tomuto článku

   (počet diskutujících: 1)
TEXT Z OBLASTÍ SOUVISEJÍCÍ KONTAKT
AF POWER agency a.s.
Zaslání vizitky
Zobrazit záznam v adresáři


FIREMNÍ TIPY
V přednášce na konferenci SOLID Team se Miroslav Záloha ze SUIP zmínil také o nutnosti a významu technické dokumentace při revizích. Přestože jsou běžné argumenty o ztrátě nebo zastarání dokumentace, zdůraznil, že legislativa, vládní nařízení a provozní bezpečnostní předpisy, jasně stanovují povinnost udržování a aktualizace technické dokumentace. Připomněl význam dokumentace pro správné provedení revize. Hlavním bodem bylo, že revizní technik musí nejen ... Více sledujte zde!
Digitalizace nás kromě jiných služeb zasypává také daty. Máme tolik dat, že se v nich často nemůžeme vyznat. O tom, co nám dnes poskytuje digitalizovaná knihovna, hovořím s Petrem Žabičkou z Moravské zemské knihovny. Žijeme v době, kdy nové publikace nevznikají, nejsou žádní autoři odborných článků. Jsme zasypávání krátkými reklamními úryvky a zdroje ke studiu nám zůstávají skryty pod tlustou vrstvou marketingových cílů. Co s tím?
Častou negativní zkušenost mají (nejen) elektrotechnici z přístupu stavebních úřadů. Nejedná se tentokrát o problém "tvrdohlavosti" úřadu, ale naopak o přílišnou benevolentnost, hraničící až s ignorací zákonných vyhlášek a nařízení. Zajímali jsme se tedy o zkušenosti se stavebními úřady a pohled odborníků na danou problematiku ...
Podívejte se, jak vypadá nová linka! Videospot ukazuje výrobu nosných systému na nové lince! Stavba nové výrobní haly a nákup technologie na výrobu kabelových žlabů dovoluje Koposu Kolín nabídnout zákazníkům kabelové nosné systémy vyráběné na vlastním výrobním zařízení. Jde především o nové kabelové žlaby Jupiter s mnoha technickými přednostmi a inovované kabelové žlaby Mars přizpůsobené potřebám montážníků ...
Terminolog
Týdenní přehled
Přihlašte si pravidelné zasílání týdenního přehledu
Vyhledávání
Hledaný text zadávejte prosím s diakritikou



Panacek
Autor článku
reklama
Tiráž

Neomezený náklad pro česky a slovensky hovořící elektrotechnickou inteligenci.

ISSN 1212-9933